A A A
 

Mesa Negociadora 22 de juny de 2016

 
ORDRE DEL DIA:
 
 1. Lectura i aprovació, si escau, de l’Acta 17-05-2016.
 
 1. Oferta d’Ocupació Pública 2016Document aprovat 
 
 1. Proposta modificació Relació de Llocs de Treball (RLT 2/2016)Document aprovat
 
 1. Torn obert de paraules.
 

15 de juny de 2016

 

 

Campanya de signatures en favor de l’aplicació de l’acord del Claustre  sobre el sostre de càrrega docent.

 
Les seccions sindicals de CCOO, CGT, STEPV i UGT de la UVEG hem iniciat una campanya de signatures en favor de l’aplicació de l’acord del Claustre de 23/07/2015 sobre l'establiment d'un límit màxim de 240 hores de docència anual per al PDI.
 
Pots conéixer i signar la petició en aquest enllaç:
 
 
o punxant en la imatge.
 
 
 
 
 

8 de juny de 2016

 

Publicació de l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2016, relativa a places dels cossos docents universitaris, de professorat contractat doctor i d’investigador/a doctor/a

 
RESOLUCIÓ de 6 de juny de 2016, del rector, per la qual es disposa la publicació de l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2016, relativa a places dels cossos docents universitaris, de professorat contractat doctor i d’investigador/a doctor/a
 
 

3 de juny de 2016
 

CCOO Informa: Reunió amb la Directora General d’Universitats

 
L'objectiu fonamental  de CCOO era reactivar els àmbits de negociació necessaris per a millorar les condicions laborals de PDI i PAS i que un any després de la constitució del nou Govern valencià encara segueixen pendents com la Mesa d'Universitats, Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu, Carrera profesional del PAS...... +
 

 
En el carrer, i amb la gent. D'aquesta manera podria resumir-se l'assemblea en la qual CCOO i UGT han presentat aquest matí en la cèntrica plaça madrilenya de Callao, a la qual han assistit uns 600 delegats i delegades de tots dos sindicats, les seus “20 actuacions urgents pel progrés i el benestar social”. 
20 mesures concretes amb les quals volen comprometre als partits polítics amb un programa de progrés i de canvi – representants de PSOE i Units Podem van acudir a la convocatòria - davant les eleccions generals del 26J. “Un acte en el carrer, on es produeixen i es manifesten els problemes que afecten a la gent, per a intentar cercar solucions, respostes, en un moment tan rellevant com són les jornades prèvies a una cita electoral”, va explicar Toxo sobre la importància tant de la forma com en el fons de la convocatòria.
 
 

26 de maig de 2016
 

Recollides 700.000 signatures en suport a la ILP per una prestació d'ingressos mínims

 
Ahir 25 de maig, les delegacions de CCOO i UGT, encapçalades pels seus secretaris generals, Ignacio Fernández Toxo i Pepe Álvarez han presentat al Congrés dels Diputats les signatures recollides perquè el Parlament prengui en consideració la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una prestació d'ingressos mínims destinada a aquelles persones en desocupació que no tenen accés a cap tipus de prestació.
 
 
 

Mesa Negociadora 17 de maig de 2016

 
Ordre del dia:
 
 1. Lectura i aprovació, si escau, de l’Acta  20-04-2016
 
 1. Reglament de selecció de personal investigador doctor de caràcter indefinit.


 
 1. Proposta d’acord per a l’aplicació, al personal de la Universitat de València, de l’adaptació progressiva a la jornada de treball ordinària, per a la reincorporació al servei efectiu a la finalització de tractaments de radioteràpia i quimioteràpia.  Text aprovat
 1. Reglament sobre assistència jurídica dels empleats públics al servei de la Universitat de València
4.5 Reglament sobre assistència jurídica (proposta CCOO)
 1. Informe sobre millores d’adaptació dels complements retributius  a la prestació econòmica de la Seguretat Social.
 1. Torn obert de paraules
 

El naiximent de CCOO del País Valencià.

10 de maig

Trobada intergeneracional sobre sindicalisme de classe: "El sindicalisme ahir i avui"

 
La Federació de Pensionistes i Jubilats organitzen aquesta trobada amb Joves CCOOO PV, amb l’objectiu de reflexonar col·lectivament i conversar tant sobre el paper històric del sindicalisme com de la seua imprescindible tasca en l'actualitat.
 
Hi intervindran:  Companys fundadors del sindicat al País Valencià: Cesar Llorca, Vicente Madrid, Ismael Martínez, Antonio Montalbán, Enric Tàrrega i Dionisio Vacas.
 
Coordina: Jesús Sanz, Periodista
 • 10 de Maig de 2016
 • 17.30 hores
 • Sala d'Actes de CCOO PV
És una iniciativa coordinada pel periodista Jesús Sanz i emmarcada en els actes de celebració del del 50 aniversari de Comissions Obreres del País Valencià.
 
 


 
CCOO ha vingut defensant des de fa temps que la Universitat de València ha de replantejar en profunditat la seua política de contractació de serveis. L’objectiu final ha de ser revertir al màxim la privatització de serveis universitaris que ha vingut produint-se al llarg d’aquests anys mitjançant les anomenades “externalitzacions”.
 
El primer pas ha de ser que no es donen nous processos d’externalització de serveis i activitats universitàries i el pas següent ha de ser encetar el més aviat possible un procés de recuperació de la gestió pública d’aquests serveis per banda de la Universitat..  Llegir noticia completa
 

La despesa pública a Espanya es va reduir un 30% entre 2009 i 2014

 

 
CCOO ha presentat en roda de premsa "Cartografia de les retallades. La despesa pública a Espanya, entre 2009 i 2014", un estudi de les retallades en la despesa pública que s'han produït al nostre país en el període més àlgid de la crisi.
 
L'informe posa de manifest que s'ha produït una reducció del 30% de la despesa pública, la qual cosa s'ha traduït en una intensa retallada de la immensa majoria dels serveis públics i en les prestacions socials.

 

 

 

CCOO torna a guanyar les eleccions sindicals a les universitats públiques espanyoles

 
El passat 31 de desembre de 2015 va concloure el període de còmput dels resultats de les eleccions sindicals celebrades durant els quatre anys anteriors. Els resultats d'aquests processos electorals han tornat a confirmar a CCOO com la primera força sindical en el sector.
El personal docent i investigador i el personal d'administració i serveis de les universitats públiques espanyoles ha tornat a confiar en les candidatures presentades per CCOO.
 
Som el sindicat més votat globalment i en cadascun dels subsectors amb un total de 1.113 delegats triats en els quatre sectors, la segona força és FETE-UGT amb 762 prims, seguits per CSI-F amb 579 delegats i en quart lloc es troba STES amb 173 delegats.
 
 

Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. Actualitzat i comentat

 

Llibre de Carmen Perona
 
La publicació té com a objecte i funció, el facilitar als empleats públics, tant funcionaris com a laborals, un únic text amb la refundició duta a terme pel legislador amb el Reial decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, Llei 7/2007, de 12 d'abril.
 
En aquest llibre es comenta cada article, amb referències jurisprudencials i doctrinals, per explicitar i aclarir a l'empleat públic qualsevol dubte o interpretació que pugui comportar l'articulat, atès que han estat molts tribunals els que han interpretat els diferents preceptes de l'EBEP, des de la seva aprovació i entrada en vigor l'any 2007, amb la finalitat de facilitar als treballadors i treballadores de les diferents administracions públiques un text bàsic en les seves relacions laborals i funcionarials, dirigit a evitar la seva indefensió i garantir el principi constitucional de seguretat jurídica.
 
 

Mirant cap al #8març

 
Agenda d'actes organitzats per CCOO PV arreu del País Valencià amb motiu del Dia internacional de les dones, assemblees, tallers, concentraciones, jornades, debats, manifestacions... de febrer a octubre
 
 
 
 
 
Altres esdeveniments:
 
 
 
 
 

11 de febrer de 2016
 

Cal una modificació global del decret autonòmic de professorat

 
La Conselleria de Educació, i la Conselleria d'Hisenda han anunciat fa poques setmanes un acord amb les cinc Universitats públiques valencianes per a la redacció d'un decret que modifique el complement autonòmic del PDI  i que autoritze a les Universitats a pagar aquests complements dels seus propis pressupostos. CCOO considera absolutament insuficient aquest acord, el qual es produeix unilateralment i sense negociació amb els Sindicats, encara que nosaltres ho hem exigir reiteradament.
 
Sembla que la Conselleria es limitarà a aplicar allò que ja havia previst l’anterior Consell: tan sols resoldre el problema de la pròrroga de les autoritzacions provisionals als complements d'algunes Universitats, generalitzant aquest permís, sense aportar finançament addicional per poder-los pagar. Això suposa retocar només una part mínima d'un Decret que necessita urgentment una revisió global, tant pel que fa als complements autonòmics -que no es modifiquen-  com respecte a la regulació de les figures de PDI laboral.
 

15 de febrer de2016
 

TE 354. Financiación Universidades Públicas

 
Ja està disponible el número de gener-febrer de la revista Treballadors/as de l'Ensenyament. En aquesta ocasió, en el tema central analitzem com el finançament de les universitats públiques segueix sense recuperar-se de les retallades malgrat el creixement del Producte Intern Brut (PIB) espanyol en els dos últims anys, de fet, aquest creixement econòmic fa que la despesa a l'educació superior universitària expressat com a percentatge del PIB segueixi descendint, passem del 0,94% en 2010 al 0,81% en 2015.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
4 de febrer de 2016
 

Cal reduir la doble presència i potenciar les mesures de conciliació a la universitat de valència.

 
Un recent estudi realitzat entre els treballadors i treballadores de la Universitat de València ha posat de manifest que entre els factors de risc per a la salut en què es troba la plantilla de la nostra Universitat destaca el de la doble presència. Això significa que els treballadors (i sobretot les treballadores) de la Universitat tenen unes exigències simultànies en l’àmbit laboral i domèstic  més altes que les del conjunt de la població treballadora espanyola.
 

 
28 de gener de 2016
 

CCOO exigeix la inclusió del PAS de les Universitats en la carrera professional de la Generalitat i un millor finançament de les Universitats Públiques valencianes.

 
La Conselleria de Educació, i la Conselleria d'Hisenda han anunciat fa poques setmanes un acord amb les cinc Universitats públiques valencianes per a la redacció d'un decret que autoritze les Universitats a pagar dels seus propis pressupostos el primer tram (un 10%) de la carrera professional del PAS i que modifique el complement salarial del PDI.
 
CCOO considera absolutament insuficient aquest acord, el qual es produeix unilateralment i sense negociació amb els Sindicats, encara que nosaltres ho hem exigir reiteradament.
 
Ens trobem amb una simple autorització administrativa sense aportació financera de la Generalitat. No és suficient l'autorització per a pagar, cal la corresponent aportació pressupostària a les Universitats, que la Generalitat no ha fet per al 2016 i que de moment només compromet vagament per al 2017.
 
L’eufemisme que utilitza la Generalitat quan anuncia que “respecta l'autonomia en la gestió financera de les Universitats Públiques Valencianes”, no pretén més que amagar que no fa cap aportació pressupostària.
 
 

 
11 de gener de 2016
 

CC OO EXIGEIX QUE EL MINISTERI D’EDUCACIÓ INCREMENTE LES RETRIBUCIONS DELS FPU 2013 I 2014.

 
La resolució de 19 de novembre de 2015 que regula la darrera convocatòria de les ajudes FPU ha introduït un increment en les retribucions d’aquest personal durant els dos primers anys del contracte, equiparant-les a la quantia que ja es rebia durant el tercer i quart any (1.173 euros). Tanmateix, el Ministeri no ha reconegut aquesta millora per a les persones que havien rebut aquestes ajudes durant les convocatòries de 2013 i 2014, en les quals estava previst que la quantia dels dos primers anys fóra inferior (1.025 euros).
 
Encara que les pròpies convocatòries reconeixien que els increments posteriors que es pogueren produir en les quanties de les ajudes s’aplicarien també als contractes subscrits anteriorment, el Ministeri està denegant a les persones que encara es troben en el primer i el segon any del seu contracte la millora salarial que ara ha reconegut en la convocatòria de 2015.
 
CCOO rebutja aquesta decisió del Ministeri perquè suposa una clara il·legalitat, introdueix una inacceptable discriminació salarial entre persones que tenen el mateix contracte i estan fent les mateixes funcions i suposa un pas més en la política de degradació de la ciència i la investigació que ha imposat el Govern del PP.
 
CCOO se suma a les mobilitzacions que  s’estan desenvolupant per aconseguir aquesta reivindicació i exigeix al Ministeri una immediata rectificació d’aquesta decisió per tal d’homologar salarialment tots els contractes predoctorals en vigor, amb independència de la data de la seua convocatòria.
 
 

 
30 de novembre de 2015
 

Lliurament de signatures demanant la Carrera Professional del PAS

 
A les 12 hores de hui, dilluns 30 de novembre de 2015, ha hagut una concentració a la porta de l'edifici de Rectorat de la Universitat de València per tal d'exigir el cobrament de la carrera professional i fer el lliurament de més d'un miler de signatures amb aquesta reivindicació.   Llegir més
 
     
 
ACORD de 21 de desembre de 1987. del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'estableix
 
 
 
Escrit conjunt de CCOO, UGT i STEPV-Iv sobre la Carrera Professional del PAS per llegir al proper
 

 
16 de novembre de 2015
 

Els sindicats de la UVEG sol·licitem la dotació pressupostària per a la implantació de la carrera professional al PAS de les Universitats Públiques valencianes.

 
Presentació al Registre de  la Conselleria d'Educació
clic per ampliar
Les seccions sindicals de la Universitat de València, hem presentat, avui 18 de novembre, en els diferents registres d'entrada un escrit dirigit a:
 
• el Rector de la UVEG (veure adjunt),
• al President de la Generalitat,
• als diversos grups parlamentaris amb representació en les Corts Valencianes,
• al Conseller d'Educació
• i a la Directora General d'Universitats,
en el qual denunciem l'exclusió de la Carrera Professional, als pressupostos de la Generalitat per 2016, al Personal d'Administració i Serveis de les Universitats públiques valencianes.
 
Això suposa un tracte discriminatori del PAS de les Universitats Públiques respecte del personal d'altres administracions, per la qual cosa sol·licitem es consigni la dotació pressupostària necessària per fer front a aquest concepte retributiu reconegut en la La Llei 10/2010, d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, que desenvolupa l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, ambdues d'aplicació directa tant al Personal d'Administració i Serveis de les Universitats Públiques Valencianes com al de l'Administració de la Generalitat, estableix un nou sistema retributiu en el qual s'afegeix l'anomenat Complement de Carrera Administrativa, destinat a retribuir la progressió aconseguida pel personal dins del sistema de carrera horitzontal establert
 
Escrit
 
 
 

21 de setembre de 2015
 

Aplicació del Reial decret 10/2015

 
En la Mesa Negociadora del 18 de setembre de 2015 es va acordar l'aplicació del Reial decret 10/2015 pel qual es podran gaudir els dies addicionals d'assumptes propis i addicionals de vacances per antiguitat. Aquests seran efectius a partir del 29 de setembre data del Consell de Govern de la Universitat de València .
 
Totes aquestes modificacions seran reflectides en un nou Calendari Marc de la Universitat que també inclourà a proposta de CCOO UVEG afegir 1 dia més per cadascun dels dies festius en la UV que coincidisquen en dissabtes, fora dels torns vacacionals de Nadal i Setmana Santa. D'aquesta forma recuperem drets recollits en el nostre Calendari marque anterior al decret de retallades del 2012.
 
Aquests dies podran ser gaudits fins avui del 29 de febrer de 2016.
 
 
 

 
 Real Decreto-ley 10/2015, d'11 de setembre (BOE 12-09-15) pel qual es concedeixen crèdits extraordinaris i suplements de crèdit en el pressupost de l'Estat i s'adopten altres mesures en matèria d'ocupació pública i d'estímul a l'economia.
 
 
CCOO Informa Real Decreto-ley 10/2015 sobre l'abonament de la paga extra de 2012 i els dies addicionals de vacances i assumptes propis.
 

29 de juliol de 2015
 

CCOO demana desempantanegar el conflicte que paralitza la carrera del professorat universitari

 
Sol·licita una reunió urgent al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques
 
El problema sorgeix per una incorrecta interpretació de les restriccions imposades per la taxa de reposició. Aquest instrument, destinat a limitar la incorporació de nou personal en els organismes públics, s'estableix en el marc de l'oferta de noves places, i no hauria d'afectar a les de promoció interna de les universitats, com entén erròniament el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.  llegir més
 
 
 

 
La CRUE presenta l’informe La Universidad Española en cifras. 2013/2014"
 
Els rectors de les universitats españoles denuncien que l’import de les beques universitàries ha retrocedit a nivells de 2004, i recorden que Espanya és el quart país europeu amb matrícules més altes.  
 
L'informe incorpora, en aquells apartats en els quals la informació disponible ho permet, el contrast amb la situació d'altres sistemes d'educació superior europeus o internacionals, utilitzant dades d'EUROSTAT o de la OCDE.
 
Podeu descarregar l’informe ací.
 
 
 
 
 

CCOO INFORMA: INCLUSIÓ DEL PDI ASSOCIAT A LA MEMÒRIA D’INVESTIGACIÓ

 
CC OO valora positivament que la Universitat de València haja rectificat la decisió, que havia estat imposada durant els darrers anys, d’excloure el PDI Associat de la Memòria d’Investigació. Encara que no es resolen totalment els problemes que aquesta decisió havia provocat, les instruccions per a la Memòria de l’any 2014 que s’han distribuït recentment inclouen la possibilitat que el PDI Associat que desenvolupa activitat investigadora hi incorpore aquesta en condicions equiparables amb la resta del PDI.
 
CC OO vol subratllar que aquesta decisió ha estat el resultat de nombroses actuacions desenvolupades pel nostre Sindicat, tant als òrgans de la Universitat com en gestions directes amb els vicerectorats implicats en el tema. La suma de l’actitud reivindicativa del col·lectiu afectat i d’una acció sindical ferma i efectiva ha donat resultats positius una vegada més. El nostre treball constant, rigorós i efectiu, sí aconsegueix resultats.
 
Aquest no és per a CCOO més que un petit pas en la millora de les condicions laborals i acadèmiques del PDI Associat. Un objectiu que calia aconseguir per tal de superar la injustificada i discriminatòria mesura que s’havia imposat a aquest col·lectiu i al que caldrà sumar la recuperació dels anys perduts en aquesta memòria, així com tot el conjunt de reivindicacions que continuen pendents (retributives, de promoció, d’assignació de docència, de reconeixement del treball realitzat...). Qüestions que CCOO ha plantejat al Rectorat aquesta mateixa setmana en la reunió del grup de treball sobre PDI laboral.
 
Som conscients que ens queda molt camí per davant i CCOO seguirà treballant per dignificar la figura del professorat associat i per aconseguir nous avanços concrets i tangibles. Tal com ens vàrem comprometre en les recents eleccions sindicals, comencem a recuperar el futur. El nostre compromís, ja demostrat, sí té futur.
 
 

 

29 de gener de 2015
 

No més reformes sense consens amb la comunitat universitària

 
CCOO rebuja al text que va aprovar el Govern del PP  i que suposa el primer pas per a desregular el sistema universitari de forma unilateral i sense debat previ amb la comunitat universitària.
 
El Reial decret-Llei obri la port
a a la implantació de graus de tres anys enfront dels quatre actuals, amb la consegüent ampliació dels màsters d'un a dos anys. Si tenim en compte els elevats preus dels estudis de postgrau i les majors dificultats per a accedir a beques i ajudes, aquestes transformacions expulsaran de la universitat a l'alumnat amb menor poder adquisitiu.
 
Com la implantació serà voluntària, s'incrementaran les desigualtats entre comunitats i fins i tot entre universitats de la mateixa comunitat, ja que en un mateix territori podran impartir-se les mateixes titulacions però amb diferent durada. La nova estructura de grau i màster empitjorarà la qualitat del sistema educatiu universitari i obrirà les portes a noves retallades en la universitat pública, beneficiant als campus privats, que aposten pels postgraus com el seu principal àmbit d'activitat.
 
 
 

Recuperem el futur


 
 
 
 
Revista Trabajadora: especial 8 març
 
 
En aquesta secció publicarem les respostes a les preguntes  d'interès general, més freqüents, que ens plantegeu mitjançant l'email:  ccoo@uv.es
 
 
 
 
Taules salarials
 
 
Pensions 2016
 
Resum pràctic amb la normativa legal vigent al fet que han d'atenir-se els diferents casos que puga produir-se a l'hora de la jubilació.
 
 
 
 
 
 
NO Al TTIP. 10 raons per les quals l'últim acord sobre el ISDS segueix sent un mal acord
 
 
CARRERA PROFESSIONAL
 
Condicions de treball
 
Annex de l'acord de condicions de treball per al PAS, aprovat pel Consell de Govern el 30 de setembre de 2008.
 
Acord de promoció interna vinculat a l'oferta de col·locació 2011.
 
 
 
 
Informe diagnostic PAS
 
 
 
 
 
 
 
Guia sindical sobre la violència contra les dones
 
 
Informes
 Universitat: Cap a un canvi de model?
Informe de la Fundació 1º de Maig elaborat per Elvira S. Llopis, Carlos Sevilla, Begoña Marugán i Jesús Creues, en el qual es reflexiona sobre la situació d'influència en la Universitat de la situació de crisi general, l'adaptació al “Pla Bolonya” sense finançament addicional i l'augment de la presència perversa de les empreses privades 
 
 
 
 
Ecobutlletí