INICI > ACTUALITAT > CICLE DE DARWIN A D@RWIN >Evolucio i creacionisme

......................................................................................................................

Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí

 

Cicle de conferències 'De Darwin  a D@rwin'

 

“Evolució i creacionisme: la situació mexicana (i els riscos espanyols)”.

 

Antonio Lazcano Araujo

   

Any Darwin 

 

En el marc del cicle de conferències 'De Darwin  a D@rwin'  organitzades per la Facultat de Ciències Biològiques per a commemorar el bicentenari del naixement de Charles Darwin, el proper dia 20 de gener, a las 12:30 h., i a la Sala d’actes de la Biblioteca “Eduard Boscà” del Campus de Burjassot-Paterna, el professor Antonio Lazcano Araujo dictarà la conferència titulada “Evolució i creacionisme: la situació mexicana (i els riscos espanyols)”.

 

El prof. Antonio Lazcano es Catedràtic d’Origen de la Vida a la Facultad de Ciencias de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) on dirigeix un grup d’investigació sobre origen i evolució primitiva de la vida.

 

És autor de nombrosos articles d’investigació, així com d’una extensa obra de divulgació científica que inclou col·laboracions en mitjans de comunicació i llibres, com “El origen de la vida” del que es porten venuts més de 600.000 exemplars. Ha estat professor invitat de diverses universitats, entre elles la de València on ajudà a instaurar els estudis avançats sobre origen de la vida.

 

És assessor de diferents institucions científiques i tecnològiques, com la NASA i el CNRS, i ha rebut distincions com el Premio UNAM de Investigación en Ciencias 2007 i la Medalla Francesco Redi de la Societat Italiana de Astrobiología. Entre 2002 i 2008 ha estat President de la International Society for the Study of the Origin of Life (ISSOL-The International Astrobiology Society).

 

La conferència versarà sobre el reconeixement del laïcisme com a component essencial del pacte social mexicà ha permès que des de fa més d’un segle els postulats bàsics del darwinisme s’ensenyen des de l’escola elemental.

 

Malgrat la persistència d’alguns sectors integristes (més visibles en Espanya que en Mèxic), es pot afirmar que en les darreres dècades l’Església Catòlica ha pogut conviure sense problemes amb els postulats bàsics de la teoria de l’evolució, gràcies a un canvi d’actitud que es va fer molt visible a partir de Lleó XIII.

 

Un problema que cal enfrontar en Mèxic (i en Espanya) és la influència dels missioners protestants provinents dels Estats Units, creadors de nuclis fonamentalistes que s’han d’oposar amb la millora de l’ensenyament de les ciències naturals però sense limitar la llibertat de cultes.

 

 Més informació i programa complet del cicle a www.valencia.edu/cdciencia

 


Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aq