València, 13 de novembre 2013

La Universitat organitza la jornada europea Canvi climàtic i oportunitats de negoci al Parc Científic
- La conferència dirigida a empresaris, tècnics de l’administració i gestors polítics està promoguda pel Vicerectorat d’Investigació i Política Científica en el marc del partenariat Climate KIC, creat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia.
La Universitat de València, des del Vicerectorat d’Investigació i Política Científica i en col·laboració amb l’Imperial College de Londres, ha organitzat la jornada europea Canvi climàtic i oportunitats de negoci, la qual tindrà lloc el pròxim divendres 15 de novembre al saló d’actes del Parc Científic (Campus Burjassot-Paterna). L’objectiu d’aquesta sessió és promoure oportunitats de negoci innovador vinculades al canvi climàtic, com també aglutinar líders del sector empresarial de l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat, alhora que responsables de menudes i mitjanes empreses, multinacionals, tècnics de les administracions públiques i dirigents polítics.
Aquesta activitat està integrada en la programació del partenariat Knowledge & Innovation Communities (KIC) dedicat al Canvi Climàtic, creat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia. La Universitat de València va assumir, des de la seua incorporació al Climate KIC, el lideratge en la coordinació de les activitats del pilar d’Educació a l’àmbit autonòmic.
El vicerector d’Investigació i Política Científica, Pedro Carrasco, subratlla que la crisi econòmica “està deixant de banda, erròniament, qüestions ambientals i econòmiques cabdals, com ara l’escalfament global, i s’estan intentant evitar despeses a costa de retardar programes d’adaptació i mitigació al canvi climàtic”.
Des de la Universitat, “considerem fonamental promoure la formació de la joventut per la seua responsabilitat futura i l’emprenedoria en l’àmbit de la sostenibilitat, per això, aquesta conferènciaes planifica amb la voluntat d’impulsar la cultura innovadora i emprenedora, a més de la implicació de la recerca acadèmica amb el teixit industrial i el progrés de la nostra societat.”, argumenta Carrasco. Entrevista de MediaUni a Pedro Carrasco: http://mediauni.uv.es/3150va
EMPRENEDORIA I ESCALFAMENT GLOBAL
La conferència Canvi climàtic i oportunitats de negoci està dissenyada com una part fonamental de l’estratègia d’Educació Professional del Climate KIC, basada en la innovació i la emprenedoria amb la finalitat de crear nous coneixements, trobar nous models de fer negocis i transformar les bones idees en grans productes. Entre els objectius de la jornada es troben la identificació de noves oportunitats i necessitats de desenvolupar models d’empreses innovadores per a atendre diversos sectors vinculats amb el canvi climàtic.
La jornada del Climate KIC té tres eixos temàtics fonamentals: les tecnologies de l’espai i l’observació de la Terra, l’eficiència energètica i les xarxes intel·ligents a més de la viabilitat econòmica i eficiència per al tractament i reutilització d’aigües. Ernesto López Baeza, professor de Física Aplicada de la Universitat de València, assenyala que el desenvolupament de la teledetecció és bàsic per a la investigació de l’escalfament global perquè “les dades obtingudes des dels satèl·lits d’observació permeten millorar les previsions i models climàtics”. En l’actualitat, l’equip de López Baeza treballa en col·laboració amb el grup d’Economia de l’Aigua en un projecte d’aprofitament de cabals tractats a depuradores per a pal·liar zones d’estrès hídric. Entrevista de MediaUni a Ernesto López Baeza: http://mediauni.uv.es/3169va
Per la seua banda, Francesc Hernández, professor d’Estructura Econòmica i membre del grup d’Economia de l’Aigua de la Universitat de València, estima prioritari el lideratge dels governs per afrontar inversions que garanteixen “l’estalvi dels recursos hídrics, com també l’increment de la qualitat de l’aigua”. Quant a l’energia, Hernández considera que existeix una important inèrcia de consum de petroli i perquè les noves energies “entren al mercat necessiten ajuda, la qual ha de vindre pel convenciment de les autoritats i l’aposta clara pel medi ambient”. Entrevista de MediaUni a Francesc Hernández: http://mediauni.uv.es/3172va
Més informació:
http://www.climate-kic.org/
http://www.climate-kic.org/events/conference-climate-change-business-opportunities/
http://eit.europa.eu/
La Universitat organiza la jornada Cambio climático y oportunidades de negocio en el Parc Científic
- La conferencia dirigida a empresarios, técnicos de la administración y gestores políticos está promovida por el Vicerrectorado de Investigación y Política Científica en el marco del partenariado Climate KIC, creado por el Instituto Europeo de Innovación y Tecnología.
La Universitat de València, desde el Vicerrectorado de Investigación y Política Científica y en colaboración con el Imperial College de Londres, ha organizado la jornada europea Cambio climático y oportunidades de negocio, que tendrá lugar el próximo viernes 15 de noviembre en el salón de actos del Parc Científic (Campus Burjassot-Paterna). El objetivo de esta sesión es promover oportunidades de negocio innovador vinculadas al cambio climático, como también aglutinar líderes del sector empresarial del ámbito del medio ambiente y la sostenibilidad, a la vez que responsables de pequeñas y medianas empresas, multinacionales, técnicos de las administraciones públicas y dirigentes políticos.
Esta actividad está integrada en la programación del partenariado Knowledge & Innovation Communities (KIC) dedicado al Cambio Climático, creado por el Instituto Europeo de Innovación y Tecnología. La Universitat de València asumió, desde su incorporación al Climate KIC, el liderazgo en la coordinación de las actividades del pilar de Educación en el ámbito autonómico.
El vicerrector de Investigación y Política Científica, Pedro Carrasco, subraya que la crisis económica “está dejando de lado, erróneamente, cuestiones ambientales y económicas capitales, como por ejemplo el calentamiento global, y se están intentando evitar gastos a costa de retrasar programas de adaptación y mitigación al cambio climático”.
Desde la Universitat, “consideramos fundamental promover la formación de la juventud por su responsabilidad futura y el emprendimiento en el ámbito de la sostenibilidad, en consecuencia, esta conferencia se planifica con la voluntad de impulsar la cultura innovadora y emprendedora, además de la implicación de la investigación académica con el tejido industrial y el progreso de nuestra sociedad.”, argumenta Carrasco. Entrevista de MediaUni a Pedro Carrasco: http://mediauni.uv.es/3150va
EMPRENDIMIENTO Y CALENTAMIENTO GLOBAL
La conferencia Cambio climático y oportunidades de negocio está diseñada como una parte fundamental de la estrategia de Educación Profesional del Climate KIC, basada en la innovación y el emprendimiento con el fin de crear nuevos conocimientos, encontrar nuevos modelos de hacer negocios y transformar las buenas ideas en grandes productos. Entre los objetivos de la jornada se encuentran la identificación de nuevas oportunidades y necesidades de desarrollar modelos de empresas innovadoras para atender varios sectores vinculados con el cambio climático.
La jornada del Climate KIC tiene tres ejes temáticos fundamentales: las tecnologías del espacio y la observación de la Tierra, la eficiencia energética y las redes inteligentes, además de la viabilidad económica y eficiencia para el tratamiento y reutilización de aguas. Ernesto López Baeza, profesor de Física Aplicada de la Universitat de València, señala que el desarrollo de la teledetección es básico para la investigación del calentamiento global porque “los datos obtenidos desde los satélites de observación permiten mejorar las previsiones y modelos climáticos”. En la actualidad, el equipo de López Baeza trabaja en colaboración con el grupo de Economía del Agua en un proyecto de aprovechamiento de caudales tratados a depuradoras para paliar zonas de estrés hídrico. Entrevista de MediaUni a Ernesto López Baeza: http://mediauni.uv.es/3169va
Por su parte, Francesc Hernández, profesor de Estructura Económica y miembro del grupo de Economía del Agua de la Universitat de València, estima prioritario el liderazgo de los gobiernos para afrontar inversiones que garanticen “el ahorro de los recursos hídricos, como también el incremento de la calidad de la agua”. En cuanto a la energía, Hernández considera que existe una importante inercia de consumo de petróleo y para que las nuevas energías “entren en el mercado necesitan ayuda, que tiene que venir por el convencimiento de las autoridades y la apuesta clara por el medio ambiente”. Entrevista de MediaUni a Francesc Hernández: http://mediauni.uv.es/3172va
Más información:
http://www.climate-kic.org/
http://www.climate-kic.org/events/conference-climate-change-business-opportunities/
http://eit.europa.eu/