El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

II CONGRÉS DE RECERCA BIOMÈDICA(CIB 2014)

València, 18 de febrer de 2014

Share|




L'estudiantat de ciències biomèdiques es dóna cita en el II Congrés de Recerca

Durant els dies 19, 20 i 21 de febrer tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València el II Congrés de Recerca Biomèdica (CIB 2014), resultat de l’experiència de les Jornades de Recerca 2012/2013: un esdeveniment organitzat per estudiants i per a estudiants que va camí de convertir-se en referent de recerca biomèdica i divulgació científica a la Comunitat Valenciana i a nivell nacional.

En aquesta nova edició, el congrés té com a objectiu ser un punt de trobada entre ciència, recerca biomèdica i pensament crític; i al mateix temps, servir com una eina de formació complementària per a l’estudiant de ciències biomèdiques, posant-ho en contacte amb les avantguardes en recerca i divulgació de mà de grans figures de la ciència i la biomedicina.

El programa compta amb quatre taules redones que versaran sobre ‘Neurociències’, ‘Divulgació en Biomedicina’, ‘Recerca traslacional’ i ‘Ciència i Periodisme’, i estaran acompanyades per conferències impartides per personal investigador juntament amb les comunicacions orals presentades a concurs per estudiants. Els treballs en forma de pòster o de comunicacions orals seran jutjats per un tribunal científic de la millor qualitat, integrat pels responsables dels departaments i seccions departamentals de la Facultat de Medicina i Odontologia. No obstant això, el CIB 2014 no està limitat a l’objectivitat científica, sinó que, en aquesta edició, es fomenta la creació literària, incorporant el I Certamen Universitari de Microrelats Científics i un nou format de discurs de ciència: Les Speed Talks o Xarrades Ultraràpides.

La taula inaugural comptarà amb la presència del degà de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, Federico Pallardó; el director general de l’Institut de Recerca Sanitària de l’Hospital Politècnic i Universitari La Fe de València (IIS La Fe), José Vicente Castell; i Santiago Grisolía, secretari vitalici de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats (FVEA).


Els coneixements teòrics constitueixen el pilar sobre el qual es fonamenta la pràctica de la recerca biomèdica, que també serà abordada en el Congrés. Sobre la mateixa filosofia de les Jornades de Recerca 2013 se sustenta un programa més ampli que incorpora diversos tallers, des d’electrofisiologia cardíaca fins a periodisme científic; així com un programa social destinat a fomentar la comunicació entre els joves membres de la futura comunitat científica i a ser, també, productiu a nivell humà. Aquestes activitats d’oci inclouran, entre altres, un sopar en el Jardí Botànic, i visites al Palau de Cerveró i al Parc Científic de la Universitat de València. Es pot consultar més informació en el lloc web del CIB 2014: http://cib-2014.com


Data d'actualització: 18 de febrer de 2014 10:32.




 







logo ucc