El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

PRESENTACIÓ LLIBRE

València, 16 de juny de 2014

Share|


Thriller biotecnològic a La Nau

El pròxim dijous 19 de juny a les 19:00 hores, tindrà lloc al Centre Cultural de La Nau, la presentació del llibre “Maná”, un thriller biotecnològic escrit per Daniel Ramon i Pedro Uris.

“Maná” és una novel·la publicada per l’editorial valenciana Carena, dirigida per Quique Olmos, i és fruit del treball de més de dos anys del biotecnòleg Daniel Ramon i de l’escriptor i crític Pedro Uris. L'origen d'aquest projecte va ser obra de l'ex-llibreter i editor Luis Andrés, que els va posar en contacte i els animà a endinsar-se al món de la literatura científica.

Daniel Ramón, doctorat en ciències biològiques per la Universitat de València, és actualment el director científic de Biòpolis SL. Ramon, membre assessor de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, va ser guardonat amb el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb l'obra "Els gens que mengem".
Pedro Uris, escriptor, crític i realitzador cinematogràfic, col•labora amb la "Cartelera Turia" i és l'autor de la novel·la "Cita con la eternidad".

Els protagonistes de l’obra són un grup de científics que 20 anys enrere van somniar que farien una descoberta que posaria fi a la fam en el món:
el mannà. Però aquest somni hui s’ha convertit en un malson. Un científic holandès mor en caure per un penya-segat en un paratge desert del nord d’Europa. Aparentment és un accident. A Hèlsinki, un científic xilè és assassinat per un xapero. Aparentment és un crim de mòbils sexuals, però aquesta mateixa nit un grup de vàndals arrasa els seus laboratoris i omple les parets amb pintades contra els aliments transgènics. A Berlin, un científic alemany perd la vida en un atemptat contra els seus laboratoris, que la policia atribueix a un grup de radicals antisistema. Aparentment, una tràgica coincidència. Abans de morir, el científic alemany ha enviat un missatge a la seua filla, una activista amb qui ni tan sols es parlava, en el qual li demana que contacte amb un col•lega espanyol que ocuparà la direcció de recerca d’una important companyia del sector biotecnològic i que ha deixat vacant el científic holandes. Aquest científic espanyol és, a més, el quart home d'aquella nit del passat. Va ser l'únic que no va perseguir el somni, però ara sí que viurà el malson.

Els autors  han apostat per una novel·la que combina el argument cinematogràfic intrigant amb la divulgació científica. I que aborda temes com els transgènics i d'altres que susciten el debat social.
L'obra és apta per a tots els públics i pretén incitar el lector al debat i a la reflexió.

La novel·la serà presentada per l'editor Luis Andrés, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i José Pío Beltrán, delegat del CSIC a la Comunitat Valenciana.


caratula novela maná

Actualitzat 17.06.2014

 





logo ucc