SETMANA DE LA INNOVACIÓ
La I Setmana de la Innovació s’obri demà al Palau de Cerveró

El Parc Científic i la Càtedra de Divulgació de la Ciència inicien demà les activitats de la I Setmana de la Innovació de la Universitat de València. Es tracta d’una iniciativa cultural oberta a tots els públics, destinada a crear debat al voltant del tema de la Innovació, un element bàsic de progrés que beu de fonts diverses, des de la ciència, la investigació i laLa I Semana de la Innovación se abre el 14 de mayo en el Palau de Cerveró tecnologia, a l’art i a la creativitat en el seu sentit més ampli. El programa planteja cinc debats en formats diferents i una suggerent conferència que donarà pas a Expociència 2013.

La biotecnologia –eina potent al servei de la Medicina, la Farmacologia, l’Agricultura...– i el progrés tecnològic en general, amb les seues implicacions ètiques i legals; l’estat de la transferència del coneixement, eixe gran i espinós pilar en l’entramat de la Innovació; la cultura de l’emprenedoria, el gran desconegut al sistema educatiu; i l’art al segle XXI, més enllà de les modes, són les principals qüestions de partida que planteja la I Setmana de la Innovació.

“Es tracta de dur a primer pla els arguments que expliquen l’estat de la Innovació al nostre entorn”, apunta Juan Antonio Raga, director del Parc Científic de la Universitat de València. La idea és analitzar-los i debatre’ls de cara a la reconducció dels processos que provoquen la gran ‘paradoxa europea’ i que dificulten la Innovació; és a dir, dels processos que fan que països capaços de produir ciència a l’àmbit internacional no acaben de trobar la fórmula per a transferir eixe potencial a efectes pràctics per a la societat”.

Les jornades, que es desenvoluparan entre el 14 i el 25 de maig, principalment al Palau de Cerveró (veure programa adjunt fent CLIC ACÍ), posaran també sobre la taula aspectes més crítics de la innovació. “Les innovacions ens llancen al futur, però això no vol dir que eixe futur vaja a ser millor que el present”, comenta Fernando Sapiña, membre de la Càtedra de Divulgació de la Ciència i director de l’ICMUV. “En l’actualitat, moltes innovacions, incipients o futures, generen un debat que oscil·la entre les utopies tècniques i les distòpies socials. Els utòpics celebren les noves possibilitats que obriran les innovacions, mentre que els distòpics assenyalen el seu potencial desestabilitzador”, conclou.

La I Setmana de la Innovació comptarà amb la participació d’investigadors, periodistes i empresaris de prestigi, així com de destacats representants institucionals.

més informació