El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

NOTA DE PREMSA


dones en bioquimica

València, 8 d’octubre 2013

La Universitat col·labora en el 50 aniversari de la Societat Espanyola de Bioquímica

La Universitat de València col·labora en el 50 aniversari de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM) el qual se celebra enguany. Dijous que ve, 10 d'octubre, l'investigador Juan Luis Ramos, de l'Estació Experimental del Zaidín del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) iniciarà el cicle de set conferències amb la ponència Biotecnologia i Medi ambient: 50 anys caminant de la mà.

En les setmanes següents se succeiran les conferències de Margarita Salas, del Centre de Biologia Molecular (UAM-CSIC), qui protagonitzarà un Claustre Obert a La Nau sobre la Investigació bàsica i l'economia basada en el coneixement; Joan Guinovart, de l'Institut de Recerca Biomèdica; Salvador Macip, investigador i professor de Bioquímica de la Universitat de Leicester; Catalina Lara, de la Universitat de Sevilla; Manuel Rodríguez‐Concepción, del Centre de Rercerca en Agrigenòmica (IRTA‐CSIC‐UB‐UAB); i Carlos López‐Otín, de la Universitat d'Oviedo.

També es podran visitar les exposicions ‘Dones i Ciència: Galeria de Retrats de Dones en Bioquímica’ al Centre Cultural La Nau i Pinacoteca al Palau de Cerveró. Ambdues estaran obertes al públic del 16 d'octubre a l'11 de novembre.

Aquesta programació està organitzada per la SEBBM, VLC/CAMPUS International Campus of Excellence –integrat per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i el CSIC-, la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i de la Universitat de València, la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana i Espai Ciència (Institut d’Estudis Catalans. Acció Cultural del País Valencià. Octubre Centre de Cultura Contemporània).

La Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM), fundada en 1963, compta actualment amb més de 3.700 socis i constitueix la principal agrupació científica que coordina en el nostre país l'extensa activitat relacionada amb la Bioquímica i la Biologia Molecular. Va contribuir de manera significativa a la creació de la Federation of European Biochemical Societies (FEBS). A més, la SEBBM representa a Espanya en la International Union of Biochemistry and Molecular Biology (IUBMB) i és un dels membres fundadors de la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (COSCE).

Entre els objectius més rellevants de la SEBBM destaquen: promoure la investigació, fomentar la transferència de coneixement, millorar la docència, afavorir el contacte entre investigadors espanyols, contribuir a l'expansió internacional de la ciència espanyola, difondre i divulgar en la societat espanyola aspectes científics d'interès públic i, en definitiva, contribuir al fet que la ciència tinga un paper cada vegada més rellevant en el nostre país.

Les celebracions del 50 aniversari de la SEBBM cerquen la participació de la ciutadania perquè puga acostar-se i involucrar-se més profundament amb la ciència. L'objectiu principal és informar, entretenir i promoure l'interès per la ciència, a més de fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

El programa complet: www.uv.es/cdciencia

La Universitat colabora en el 50 aniversario de la Sociedad Española de Bioquímica

La Universitat de València colabora en el 50 aniversario de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM) que se celebra este año. El próximo jueves, 10 de octubre, el investigador Juan Luis Ramos, de la Estación Experimental del Zaidín del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) iniciará el ciclo de siete conferencias en la Universitat Politècnica de València con la ponencia Biotecnología y Medio Ambiente: 50 años caminando de la mano.

En las semanas siguientes se sucederán las conferencias de Margarita Salas, del Centro de Biología Molecular (UAM-CSIC), quien protagonizará un Claustre Obert en La Nau sobre la Investigación básica y la economía basada en el conocimiento; Joan Guinovart, del Institut de Recerca Biomèdica; Salvador Macip, investigador y profesor de Bioquímica de la Universidad de Leicester; Catalina Lara, de la Universidad de Sevilla; Manuel Rodríguez‐Concepción, del Centre de Rercerca en Agrigenòmica (IRTA‐CSIC‐UB‐UAB); y Carlos López‐Otín, de la Universidad de Oviedo.

También se podrán visitar las exposiciones Mujeres y Ciencia: Galería de Retratos de Mujeres en Bioquímica en el Centro Cultural La Nau y Pinacoteca en el Palau de Cerveró. Ambas estarán abiertas al público del 16 de octubre al 11 de noviembre.

Esta programación está organizada por la SEBBM,
VLC/CAMPUS International Campus of Excellence –integrado por la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València y el CSIC-, la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i de la Universitat de València, la Delegación del CSIC en la Comunitat Valenciana y Espai Ciència (Institut d’Estudis Catalans. Acció Cultural del País Valencià. Octubre Centre de Cultura Contemporània).

La Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular (SEBBM), fundada en 1963, cuenta actualmente con más de 3.700 socios y constituye la principal agrupación científica que coordina en nuestro país la extensa actividad relacionada con la Bioquímica y la Biología Molecular. Contribuyó de manera significativa a la creación de la Federation of European Biochemical Societies (FEBS). Además, la SEBBM representa a España en la International Union of Biochemistry and Molecular Biology (IUBMB), y es uno de los miembros fundadores de la Confederación de Sociedades Científicas de España (COSCE).

Entre los objetivos más relevantes de la SEBBM destacan: promover la investigación, fomentar la transferencia de conocimiento, mejorar la docencia, favorecer el contacto entre investigadores españoles, contribuir a la expansión internacional de la ciencia española, difundir y divulgar en la sociedad española aspectos científicos de interés público y, en suma, contribuir a que la ciencia tenga un papel cada vez más relevante en nuestro país.

Las celebraciones del 50 aniversario de la SEBBM buscan la participación de la ciudadanía para que pueda acercarse e involucrarse más profundamente con la ciencia. El objetivo principal es informar, entretener y promover el interés por la ciencia, además de fomentar las vocaciones científicas entre los más jóvenes.

El programa completo: www.uv.es/cdciencia

 





logo ucc