València, 23 d’octubre 2013

Què és el càncer i per què no hem de tenir-li por?
El divendres 25 d’octubre a les 19h, Salvador Macip (Blanes, 1970) presentarà el seu llibre “Què és el càncer i per què no hem de tenir-li por” (Ara Llibres, 2012) a l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (c. Sant Ferran 12, València), dins de les activitats organitzades amb motiu de la Setmana dels Premis Octubre i del 50è aniversari de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM). Macip és professor de bioquímica a la Universitat de Leicester (Regne Unit) on dirigeix el grup de mecanismes de mort cel·lular. Ha publicat cinc novel·les, tres llibres per a xiquets, un recull de contes i un mètode per aprendre anglès. Entre altres premis ha guanyat el Joaquim Ruyra (2010) i el Carlemany (2012). Com a divulgador científic ha publicat Immortals, sans i perfectes (2008) i Les grans epidèmies modernes (2010). Porta la secció de ciència del programa Via Lliure de RAC1 i escriu columnes de temàtica científica a El Periódico i Ara.
Durant el Bar de Ciències, una activitat participativa del públic assistent, es podran formular preguntes al Dr. Macip sobre la temàtica del llibre. L’autor, metge, investigador i divulgador científic expert en càncer, respon molts interrogants en la seua obra, amb molta claredat, des de l’origen de les malalties que coneguem com el càncer, fins a com prevenir-les, quins tractaments existeixen actualment i què podem esperar de la investigació biomèdica en un futur immediat. Tot això l’autor ho acompanya amb moltes dades i informacions que ens ajuden a deixar de tenir-li por al càncer.
Aquest Bar de Ciències s’organitza amb la col·laboració de la Llibreria 3i4 i forma part de la programació organitzada per la SEBBM, VLC/CAMPUS International Campus of Excellence –integrat per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i el CSIC-, la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i de la Universitat de València, la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana i l’Espai Ciència (Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià, Octubre Centre de Cultura Contemporània) per a celebrar el 50è aniversari de la fundació de la SEBBM. Aquesta societat científica compta actualment amb més de 3.700 socis i constitueix la principal agrupació científica que coordina en el nostre país l'extensa activitat relacionada amb la Bioquímica i la Biologia Molecular.
Entre els objectius més rellevants de la SEBBM destaquen: promoure la investigació, fomentar la transferència de coneixement, millorar la docència, afavorir el contacte entre investigadors espanyols, contribuir a l'expansió internacional de la ciència espanyola, difondre i divulgar en la societat espanyola aspectes científics d'interès públic i, en definitiva, contribuir al fet que la ciència tinga un paper cada vegada més rellevant en el nostre país.
Les celebracions del 50 aniversari de la SEBBM cerquen la participació de la ciutadania perquè puga acostar-se i involucrar-se més profundament amb la ciència. L'objectiu principal és informar, entretenir i promoure l'interès per la ciència, a més de fomentar les vocacions científiques entre els més joves.