València, 17 d’octubre 2013

#Bicistorias, la primera jornada de movilidad sostenible y centros históricos, hoy en Rectorado
La sala d'actes de l'edifici de Rectorat de la Universitat de València acull avui #Bicistòries, la primera trobada de mobilitat sostenible i centres històrics, patrocinat pel Vicerectorat de Sostenibilitat, Campus i Planificació a través del programa Campus Sostenible. Entre els objectius d'aquesta jornada es troben la difusió del programa Mobilitat i Transport sostenible i del conveni signat per la Universitat de València amb el Consell Superior de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana i l'Empresa municipal immobiliària de Lima (EMILIMA) per a l'elaboració del Pla estratègic de recuperació del centre històric de Lima.
#Bicistòries, una activitat oberta al públic en general, tractarà durant el matí projectes com ara el Campus Sostenible de la Universitat de València, la iniciativa EVOMOBILE promoguda pel Parc Científic de la mateixa entitat acadèmica i la creació de zones per a vianants als centres històrics alhora que l'activitat comercial. Durant la vesprada, els debats abordaran la cultura urbana i la bicicleta, com també la mobilitat sostenible, els centres històrics i la nova economia.
El professor d'Economia Aplicada i director la Unitat d'Investigació Estratègies en Turisme i Oci de la Universitat de València, José M. Nácher, explica que una de les metes d'aquesta trobada és "propiciar un espai de diàleg entre especialistes, comunitat universitària i sector empresarial sobre la importància estratègica de la mobilitat sostenible als centres històrics, per a la competitivitat urbana en una societat global, aprofundint en la funció dels vehicles no motoritzats”.
La jornada de bicicletes i centres històrics ha estat impulsada per Campus Sostenible, la Unitat d'Investigació Estratègies en Turisme i Oci de la Facultat d’Economia i la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i de la Universitat de València, a més de l'Associació Desenvolupament Territorial i Patrimònic.
#Bicistorias, la primera jornada de movilidad sostenible y centros históricos, hoy en Rectorado
- Participan profesionales de la Universitat de València, las Cámaras de Comercio de la Comunitat Valenciana y la Municipalidad Metropolitana de Lima
- El diálogo entre especialistas, comunidad universitaria y sector empresarial destaca la importancia estratégica de la movilidad sostenible en los centros históricos y está patrocinado por Campus Sostenible de la Universitat
La sala de actos del edificio de Rectorado de la Universitat de València acoge hoy #Bicistorias, el primer encuentro de movilidad sostenible y centros históricos, patrocinado por el Vicerrectorado de Sostenibilidad, Campus y Planificación a través del programa Campus Sostenible. Entre los objetivos de esta jornada se encuentran la difusión del programa Movilidad y Transporte sostenible y del convenio firmado por la Universitat de València con el Consejo Superior de Cámaras de Comercio de la Comunitat Valenciana y la Empresa municipal inmobiliaria de Lima (EMILIMA) para la elaboración del Plan estratégico de recuperación del centro histórico de Lima.
#Bicistorias, una actividad abierta al público en general, tratará durante la hoy proyectos como el Campus Sostenible de la Universitat de València, la iniciativa EVOMOBILE promovida por el Parc Científic de la misma entidad académica y la peatonalización de los centros históricos y la actividad comercial. Durante la tarde, los debates abordarán la cultura urbana y la bicicleta, como también la movilidad sostenible, los centros históricos y la nueva economía.
El profesor de Economía Aplicada y director la Unidad de Investigación Estrategias en Turismo y Ocio de la Universitat de València, José M. Nácher, explica que una de las metas de este encuentro es "propiciar un espacio de diálogo entre especialistas, comunidad universitaria y sector empresarial sobre la importancia estratégica de la movilidad sostenible en los centros históricos, para la competitividad urbana en una sociedad global, profundizando en la función de los vehículos no motorizados”.
La jornada de bicicletas y centros históricos ha estado impulsada por Campus Sostenible, la Unidad de Investigación Estrategias en Turismo y Ocio de la Facultat d’Economia y la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i de la Universitat de València, además de la Asociación Desarrollo Territorial y Patrimònic.
El programa completo: xxxx