El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player


CONFERÈNCIA

Share|

València, 23 d’octubre 2013


Joan Guinovart parla de diabetis a l’Espai Ciència

El dijous 24 d’octubre a les 19h, Joan Josep Guinovart (Tarragona, 1947) impartirà la conferència “Comprendre la diabetis” a l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (C. Sant Ferran, 12, València) en el marc de la Setmana dels Premis Octubre i dins de les activitats organitzades amb motiu del 50è aniversari de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM).

Guinovart és catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Barcelona, fundador i director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. És acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Nacional de Farmàcia (Institut d’Espanya) i de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i de l’Acadèmia Europaea. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya, el Premi Prat de la Riba de l’IEC i el Diploma d’Honor de la FEBS, entre altres distincions. La seua investigació està centrada en el metabolisme del glicogen (la principal reserva de sucre de les nostres cèl·lules), directament relacionat amb la diabetis i les patologies neurodegeneratives com ara la malaltia de Lafora.

Des de 2012 Guinovart és president electe de la Unió Internacional de Bioquímica i Biologia Molecular (IUBMB). La IUBMB, fundada el 1955 i amb seu a Holanda, uneix biòlegs i bioquímics moleculars de 77 països amb l’objectiu de promoure la recerca i la formació en aquesta àrea arreu del món. La IUBMB ha estat presidida, entre altres personalitats, pels premis Nobel Severo Ochoa, Hugo Theorell i Feodor Lynen. Joan Guinovart, que serà el primer científic que des d’Espanya presidirà la IUBMB, succeeix en el càrrec Greg Petsko (Universitat de Brandeis, EUA), que continuarà presidint la IUBMB fins 2015, període després del qual el succeirà el Dr. Guinovart.

Ha estat president de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM) i membre del Comitè Executiu de la Federació de les Societats Bioquímiques Europees (FEBS en anglès) i fundador i primer president de la Confederació de Societats Científiques d’Espanya (COSCE), que representa més de 70 societats científiques i més de 30.000 investigadors. Des de la COSCE ha exercit una gran tasca mobilitzadora de tota la comunitat científica davant les institucions i l’estat, a través de la reflexió, el debat i l’anàlisi. La COSCE continua sent una entitat crítica amb la delicada situació actual de la investigació a Espanya.

Aquesta conferència forma part de la programació organitzada per la SEBBM, VLC/CAMPUS International Campus of Excellence –integrat per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i el CSIC-, la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i de la Universitat de València, la Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana i l’Espai Ciència (Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià, Octubre Centre de Cultura Contemporània) per a celebrar el 50è aniversari de la fundació de la SEBBM. Aquesta societat científica compta actualment amb més de 3.700 socis i constitueix la principal agrupació científica que coordina en el nostre país l'extensa activitat relacionada amb la Bioquímica i la Biologia Molecular.

Entre els objectius més rellevants de la SEBBM destaquen: promoure la investigació, fomentar la transferència de coneixement, millorar la docència, afavorir el contacte entre investigadors espanyols, contribuir a l'expansió internacional de la ciència espanyola, difondre i divulgar en la societat espanyola aspectes científics d'interès públic i, en definitiva, contribuir al fet que la ciència tinga un paper cada vegada més rellevant en el nostre país.

Les celebracions del 50 aniversari de la SEBBM cerquen la participació de la ciutadania perquè puga acostar-se i involucrar-se més profundament amb la ciència. L'objectiu principal és informar, entretenir i promoure l'interès per la ciència, a més de fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

 





logo ucc