El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

NOTA DE PREMSA

València, 21 d’octubre 2013

Share|



La Càtedra de Sistemes Genòmics de la UV i l’Institut Roche signen un conveni per avançar en medicina personalitzada

La Universitat de València, la Fundació Sistemes Genòmics i l'Institut Roche va signar la setmana passada un conveni per a impulsar la promoció dels progressos en medicina personalitzada. L'objectiu principal d'aquest acord és l'organització de la jornada sobre afeccions rares “Avanços en les malalties neuromusculars” el qual tindrà lloc a la Facultat de Medicina i Odontologia el pròxim 19 de novembre.

L'acord d'aquest conveni va tenir lloc a la Facultat de Medicina i Odontologia i els signants van ser la vicedegana Concha López el director general de la Fundació Institut Roche, Jaime del Barrio i la gerent de la Fundació Sistemes Genòmics, Lorena Saus.

Concha López assegura que aquest conveni “és molt beneficiós per a la Facultat de Medicina perquè implica una major col·laboració entre la Universitat i les empreses, mentre que també aporta avantatges quant a compartir els avanços en nous coneixements mèdics”.

La signatura de l’acord està emmarcada en l'activitat de la Càtedra Institucional Sistemes Genòmics de la Universitat de València, entre les activitats de la qual es troben la formació, la investigació, la transferència i la divulgació en l'àmbit, entre altres, de les malalties rares d'origen genètic.

La Fundació Institut Roche col·laborarà en la jornada “Avanços en les malalties neuromusculars”, aportant el seu suport, assessorament i intercanvi d'informació en aquelles qüestions relacionades amb el tema objecte de la reunió.

PROGRESSOS EN MALALTIES NEUROMUSCULARS RARES
La trobada està coordinada per Javier Benítez, del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques, i Eduardo Tizzano, de l'Institut d'Investigació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona).

Experts nacionals i internacionals de reconegut prestigi abordaran alguns dels aspectes més controvertits i innovadors de les malalties neuromusculars. Des de les seues bases etiopatogèniques fins a les millores en el diagnòstic, seguiment i tractament així com els problemes amb els quals es troben els pacients en aquestes tres facetes, depenent de factors diversos.

La trobada s'ha dissenyat amb una clara vocació multidisciplinària on les associacions de pacients, administració, fundacions i investigadors tractaran d'analitzar també els progressos aconseguits amb la incorporació de les noves tecnologies diagnòstiques com  ara la seqüenciació massiva de gens i els estudis d'imatge; a més, s'incidirà en la situació de la investigació al nostre país i a l'estranger i el possible impacte que pot representar la crisi actual en el seu desenvolupament.

La Cátedra de Sistemas Genómicos de la UV y el Instituto Roche firman un convenio para avanzar en medicina personalizada

La Universitat de València, la Fundación Sistemas Genómicos y el Instituto Roche firmaron la semana pasada un convenio para impulsar la promoción de los progresos en medicina personalizada. El objetivo principal de este acuerdo es la organización de la jornada sobre afecciones raras “Avances en las enfermedades neuromusculares” que tendrá lugar en la Facultat de Medicina i Odontologia el próximo 19 de noviembre.

El acuerdo de este convenio tuvo lugar en la Facultat de Medicina i Odontologia y los firmantes fueron la vicedecana Concha López el director general de la Fundación Instituto Roche, Jaime del Barrio y la gerente de la Fundación Sistemas Genómicos, Lorena Saus.

Concha López asegura que este convenio “es muy beneficioso para la Facultat de Medicina porque implica una mayor colaboración entre la Universitat y las empresas, mientras que también aporta ventajas en cuanto a compartir los avances en nuevos conocimientos médicos”.

La firma del acuerdo está enmarcada en la actividad de la Cátedra Institucional Sistemas Genómicos de la Universitat de València, entre cuyas actividades se encuentran la formación, la investigación, la transferencia y la divulgación en el ámbito, entre otros, de las enfermedades raras de origen genético.

La Fundación Instituto Roche colaborará en la jornada “Avances en las Enfermedades Neuromusculares”, prestando su apoyo, asesoramiento e intercambio de información en aquellas cuestiones relacionadas con el tema objeto de la reunión.

PROGRESOS EN ENFERMEDADES NEUROMUSCULARES RARAS
El encuentro está coordinado por Javier Benítez, del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas, y Eduardo Tizzano, del Instituto de Investigación Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona).

Expertos nacionales e internacionales de reconocido prestigio abordarán algunos de los aspectos más controvertidos e innovadores de las enfermedades neuromusculares. Desde sus bases etiopatogénicas hasta las mejoras en el diagnóstico, seguimiento y tratamiento así como los problemas con los que se encuentran los pacientes en esas tres facetas dependiendo de factores diversos.

El encuentro se ha diseñado con una clara vocación multidisciplinar donde las asociaciones de pacientes, administración, fundaciones e investigadores tratarán de analizar también  los progresos alcanzados con la  incorporación de las nuevas tecnologías  diagnósticas como la secuenciación masiva de genes y los estudios de imagen; además, se incidirá en la situación de la investigación en nuestro país y en el extranjero y el posible impacto que puede representar la crisis actual en su desarrollo.

 





logo ucc