Title
Title

  

El Rector de la Universitat de València, en nom del Consell de Govern

té l'honor d'invitar-vos al Solemne Acte Acadèmic de Lliurament de la Medalla de la Universitat de València a la Sra. Maria del Mar Bonet i Verdeguer i al concert extraordinari que, dins de la programació del Festival Serenates, s'oferirà tot seguit al Claustre de la Universitat.

Aquests actes es celebraran el proper dijous dia 27 de juny, a les 22:30 hores, a l’edifici històric de la Universitat.


Maria del Mar Bonet i Verdeguer (Palma de Mallora, 1947) va iniciar la seua trajectòria artística com a cantautora en ple franquisme, formant part del moviment La Nova Cançó, incardinat en el corrent cultural de la cançó protesta de les dècades de 1960 i 1970.

El 1967 es va incorporar a Els setze jutges i va publicar el seu primer disc, que va obrir una de les seues principals línies de treball: la divulgació de cançons tradicionals autòctones.

El 1968 va enregistrar un disc senzill en què destacava ‘Què volen aquesta gent’, la cançó que el franquisme li va prohibir durant més temps. Des d’aleshores ha mantingut una ferma defensa de la democràcia, de la llengua i de la cultura.

Amb la instauració de la democràcia, va continuar la recerca i la innovació en la música popular, més enllà fins i tot de les nostres fronteres, col•laborant amb poetes i cantautors de prestigi internacional al llarg de tota la Mediterrània.

Footer
 
castellano english inici Confirmació d'assistència