Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

Javier López Estruch, clarinet; Antonio Ramón Ruano Nácher, fagot; Stefanos Spanopoulos, piano

Javier López Estruch, clarinet

Antonio Ramón Ruano Nácher, fagot

Stefanos Spanopoulos, piano

 

Aula de Música

Dimarts 2 de febrer de 2010 - 19.30 hores

Auditori Montaner - C. M. Lluís Vives

 

Entrada gratuïta, aforament limitat


PROGRAMA

 

1a Part

Sonatina per a fagot i piano Aleixandre Tansman (1897-1986)

I Allegro con moto

II Ària. Largo cantabile

III Scherzo. Presto

Sonata per a clarinet i piano Op. 167 Camile Saint-Saëns (1835-1921)

I Allegretto

II Allegro Animato

III Lento

IV Molto Allegro

 

2a Part

Trio per a clarinet, fagot i piano (Trio Patètic) Mihaïl Ivànovitx Glinka (1804-1857)

I Allegro Moderato

II Scherzo-Vivacissimo

III Largo

IV Allegro con spirito

Konzertstück Núm. 2 Op.114 per a clarinet, fagot i piano Felix Mendelssohn (1809-1847)

I Presto

II Andante

III Allegretto grazioso

 Konzertstück Núm. 1 Op.113 per a clarinet, fagot i piano Felix Mendelssohn (1809-1847)

I Allegro con fuoco

II Andante

III Presto


 

JAVIER LÓPEZ ESTRUCH, clarinet

Inicia els estudis musicals a l’edat de 8 anys a la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera. Al conservatori d’aquesta societat completa el grau mitjà i, des del passat mes de juny, està en possessió del títol superior LOGSE de música en l’especialitat de Pedagogia del Clarinet, obtingut al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València amb el professor José Cerveró Martínez.

L’any 2004 es presenta al Concurs Nacional de Joves Intèrprets “Ciutat de Xàtiva”, on aconsegueix el primer premi en la secció C de vent-fusta. El 2005 es presenta al Concurs de Joves Intèrprets “Ciutat de Llíria”, on queda finalista, i el 2008 es torna a presentar al Concurs Nacional de Joves Intèrprets “Ciutat de Xàtiva”, en el qual obté el primer premi en la secció B de vent-fusta.

Actualment, estudia amb el professor Juan Antonio Fenollar Sala i ha realitzat diversos cursos amb els professors José Vicente Herrera, Vicente Alos, Bertram Egger, Miguel Espejo, Alain Damiens, Alois Brandhofer a la Universitat Mozarteum de Salzburg i Karl Leister en el XI Curs Internacional de Perfeccionament Musical d’Oviedo.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Acadèmica de Madrid i la Banda Municipal de Palma de Mallorca, i forma part de la bossa de la Jove Orquestra d’Espanya. Des d’octubre de 2003 és membre de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. 

Antonio Ramón Ruano Nácher, fagot.

És natural de València, on va nàixer el 1980. Inicia els estudis de fagot amb Julio Pallás i Enrique Abargues, i els continua al Conservatori  Superior de Música Joaquín Rodrigo de Valencia amb Miguel Falomir i Juan Iznardo, on rep els premis extraordinaris per unanimitat en els graus elemental, mitjà i superior. En el curs 2001-2002 acaba el grau superior amb matrícula d’honor.

Ha estat premiat en diversos concursos: primer premio en el Concurs de Joves intèrprets “Ciutat de Xàtiva”, segon premi en el Concurs “Villa de Castellnovo”,  primer premi en el Concurs de Joves Intèrprets “Ciutat de Llíria”, tercer premi en el Concurs Internacional de Música d’Alcoi... Ha seguit cursos de perfeccionament amb destacats solistes internacionals, com ara Klaus Thunemann, Gustavo Núñez, Patrick de Rittis, Juan Sapiña, David Tomás, etc.

Ha col·laborat en diverses agrupacions instrumentals i de cambra, i també en les orquestres Nacional d’Espanya, de la Comunitat Valenciana, Nova Filharmonia,  Pablo Sarasate, Millenium Musicae, Filharmònica de València, Banda Municipal de Bilbao i Banda Municipal de Mallorca, entre altres.

Actualment és professor de fagot al Conservatori Professional de Música de Valencia. 

STEFANOS SPANOPOULOS, piano

Nascut a Atenes (Grècia), estudia piano al Conservatori Nacional d’Atenes i a l’École Normale de Musique Alfred Cortot, de París. Ha obtingut el segon premi en el Concurs Internacional Albert Roussel de Sofia (Bulgària), en el Concurs Internacional Joaquín Rodrigo de l’ONCE (Madrid) i en el Concurs de Joves Intèrprets de Grècia. Ha actuat en concerts i ha fet gires amb l’Orquestra de París, l’Orquestra Simfònica de Sofia i l’Orquestra Simfònica de RTVE, entre altres. Ha actuat en recitals de música de cambra amb Hansjorg Schellenberger (oboè solista de l’Orquestra Filharmònica de Berlín), Ernst Ottensamer (clarinet solista de l’Orquestra Filharmònica de Viena) i en concerts amb solistes de l’Orquestra de València, l’OBC de Barcelona i amb el grup Cambra XX. És membre de l’Ensemble Stadler i de l’Ensemble Classic. Des de l’any 2007 imparteix un màster a la Universitat de València i és professor al Conservatori Superior de Música de Salamanca.

 


[<] Tornar

Més informació: cultura@uv.es                     [Darrera actualització: 27/01/10]