ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

 
 
Cicle de conferències
Lloc: Saló d'actes del Palau de Cerveró, Plaça de Cisneros, 4
Horari:
 
 
19:00 h. Entrada lliure fins a completar l'aforament
 
 
Dr. Manuel Martínez-Corral
Facultat de Física, Universitat de València
Microscòpia òptica en les primeres albors del segle XXI. Explorant els límits de la vida
Dimarts 2 de febrer de 2016
 
 
L'estudi detallat de les cèl·lules que componen qualsevol element viu requereix desenvolupar microscopis de molt alta resolució que permeten visualitzar el seu comportament en temps real. En aquesta conferència es descriuran de forma comprensible alguns sistemes de microscopia òptica d'última generació desenvolupats en aquest inici del segle XXI que permeten reconèixer detalls a escala nanomètrica, superant completament els resultats de les tècniques clàssiques.
 
 
Dra. Ana Cros i Dr. Fernando Sapiña
Institut de Ciència dels Materials, Universitat de València
Que la llum us acompanye!
Dimarts 16 de febrer de 2016
 
 
En aquesta conferència - taller es parlarà de la naturalesa de la llum, es mostrarà com podem obtenir llum amb electricitat i amb reaccions químiques, i com podem transformar la llum en electricitat. Les explicacions aniran acompanyades d'una sèrie d'experiències per a il·lustrar els conceptes introduïts.
 
 
Dra. Gabriela Llosá
Institut de Física Corpuscular, Centre mixt CSIC - Universitat de València
Imatge mèdica. Com ens veuen per dins?
Dimarts 23 de febrer de 2016
 
 
La física mèdica ha suposat una revolució en la medicina moderna. Des del descobriment dels rajos X, la imatge mèdica utilitza diferents propietats físiques per a poder reconèixer tant l'estructura interna del cos, com la funció dels òrgans, mitjançant diferents modalitats d'imatge (radiografia, TAC, PET, etc.). En aquesta conferència es descriurà de forma comprensible el funcionament de les principals tècniques d'imatge mèdica i es presenten algunes de les seues aplicacions.
 
 
Dr. Juan A. Monsoriu i Dra. Amparo Pons
Centre de Tecnologies Físiques, Universitat Politècnica de València i Universitat de València, respectivament
Smart Physics: Experimenta amb els sensors del teu Smartphone
Dimarts 1 de març de 2016
 
 
L'ús cada vegada més ampli dels smartphones - o telèfons mòbils intel·ligents - i el seu alt grau de sofisticació tecnològica posa al nostre abast un dispositiu adequat per a dur a terme tot un seguit de demostracions científiques d'interès general. En aquesta conferència es mostraran alguns experiments senzills que poden realitzar-se aprofitant els sensors més comuns integrats en un smartphone, com són l'acceleròmetre, el sensor de camp magnètic i el sensor de llum.