Logo de la Universitat de València Logo Innocampus Logo del portal

Aquest dissabte, Expociència 2016 al Parc Científic de la Universitat

  • 26 de maig de 2016
Xiqueta amb microscopi

La VIII edició d’Expociència tindrà lloc aquest dissabte 28 de maig al Parc Científic de la Universitat de València.

Actividatats d'Expociència

 Per a la cita, els científics i els empresaris d’aquest espai per a la innovació obriran els seus laboratoris i instalacions amb l’objectiu d’apropar el coneixement al públic en general i transmetre el paper que juga la ciencia en la societat actual. Expociència 2016 posarà a l’abast del públic més de de 70 actividats que oferiran una jornada de diversión científicament garantida.

Expociència és la jornada de portes obertes del Parc Científic, l’ecosistema d’Innovació de la Universitat de València i un lloc on científics i empresaris treballen per tal de fer efectiva la transferència del coneixement a sector productiu i a la societat. Com cada any, el Parc organitza la seua festa de la ciència, la tecnologia i la innovació, amb la finalitat de mostrar al públic en general la seua activitat investigadora. I ho fa d’una manera festiva al llarg del matí d’un dissabte del mes de maig.

Enguany, l’organització ha preparat més de 70 propostes lúdiques i divulgatives a l’abast de tothom. A més de les activitats que els instituts de recerca, les empreses i l’EscolaTècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) ofereixen cada any, la festa comptarà amb la participació de diferents centres i departaments del Campus de Burjassot.

Hi haurà tallers de física, de química, d’astronomia, de robòtica o de mediambient, entre moltes activitats i experiments per a gaudir de la ciència. Els més menuts buscaran antimatèria dins una piscina de boles, mentre que especialistes en contaminació lumínica faran que els participants prenguen consciència dels perills que aquesta suposa en molts aspectes de la nostra vida.

Activitats al voltant de la química, de la tecnologia, com ara emprar microorganismes innocus per dibuixar, o iniciar-se en la gastrociència a la manera dels grans xefs –aprenent a elaborar ous d’orxata, cucs de suc i galetes tan peculiars que ens faran tirar fum pel nas– són algunes de les activitats que vénen sumant-se a altres ja clàssiques i sempre exitoses, com la fabricació d’un Blandiblú colorit i fluorescent, el tradicional llançament de coets, disputar un partit de futbol amb robots de Lego, observar la morfologia de les cèl·lules o detectar la radioactivitat ambiental.
Enguany, Expociència recupera la visita als aquaris que la Universitat de València destina a la investigació marina, instal·lacions d’especial interès en aqüicultura que, de segur, suscitaran la curiositat dels assistents.

Expociència és l'activitat de divulgació científica de la Universitat de València que més èxit té entre el públic de la Comunitat Valenciana, una festa per a xiquets i grans, on es mostra la ciència des de la proximitat.

En l'última edició, van acudir a Expociència més de 4.500 persones que van gaudir de la ciència amb un aire festiu i familiar.
Organitzada pel Parc Científic, Expociència compta amb la col·laboració de la pròpia Universitat de València i del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), així com amb el suport de la Generalitat Valenciana.

L’organització recomana l’ús del transport públic.

Tota la informació a www.expociencia.org
Tot el seguiment a www.facebook.com/expociencia.pcuv
Veure vídeo: http://youtu.be/NmjYA-bLmeo