Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica COVIDOferta Científic Tecnològica COVID Logo del portal

Biologia de sistemes evolutiva

Estudi de l'evolució de genomes complets i dels gens presents en aquests, amb èmfasi especial en bacteris i virus.

Epidemiologia molecular d'infeccions per rotavirus i norovirus

Aquesta línia d'investigació se centra en l'estudi de l'epidemiologia de rotavirus i norovirus mitjançant l'aplicació de tècniques moleculars (RT-PCR, qPCR, seqüenciació de cDNA, etc.) i en la detecció de noves variants de genotips vírics.

Epidemiologia molecular

Utilització de la informació genètica i genòmica de microorganismes patògens (bacteris i virus) per a estudiar la seua disseminació en poblacions humanes i en les seues reservoris naturals, complementant les tasques de vigilància i control epidemiològic.

Estudi de les interaccions virus/microbiota/hoste

L'objectiu de la present línia d'investigació és l'estudi de les interaccions que ocorren entre els virus entèrics i l'hoste, sense excloure les interaccions que ocorren entre els virus entèrics i la microbiota intestinal ni la interacció entre la microbiota intestinal i l'hoste.

Evolució experimental de virus

Utilitzem els virus com a organismes model en el laboratori per a estudiar processos evolutius de manera experimental.

Mutació i evolució viral

Mitjançant l'ús de diverses aproximacions experimentals, pretenem identificar i caracteritzar mecanismes en la generació de la diversitat dels virus d'RNA així com obtindre estimes quantitatives de les taxes de mutació en aquests.

Patogènesi i resposta immunitària de les infeccions per virus entèrics: rotavirus i norovirus

Aquesta línia d'investigació es planteja com a objectiu l'estudi dels mecanismes patogènics i la resposta immunitària de les infeccions pels dos principals virus entèrics (rotavirus i norovirus).