Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica COVIDOferta Científic Tecnològica COVID Logo del portal

Aplicacions biomèdiques dels fags

Aplicacions biomèdiques dels bacteriòfags, incloent el diagnòstic, la prevenció i la teràpia, com a eina alternativa contra els bacteris multiresistents. Aïllament i caracterització de nous fags, evolució dirigida per a l'optimització de fags, aparició de resistències i nanotecnologia.

Biologia de sistemes evolutiva

Estudi de l'evolució de genomes complets i dels gens presents en aquests, amb èmfasi especial en bacteris i virus.

Caracterització de vesícules extracelul·lars i els seus components. Aplicacions en salut

Aïllament i caracterització de vesícules extracelul·lars (EVs) en diversos helmints paràsits. Identificació de les molècules presents en les EVs. Anàlisi de la utilitat de les EVs en el control de helmintiasi i altres malalties (diagnòstic, vacunació i tractament).

Càrrega de malaltia global

Treball en Xarxa sobre la càrrega de malaltia.

Ecologia i epidemiologia de paràsits humans i animals

Anàlisi epidemiològica (cicle biològic, transmissió, dinàmica poblacional) i ecològic (influència de factors biòtics i abiòtics) de paràsits humans i animals (especialment rosegadors). Anàlisi del comportament i de la resposta dels paràsits després de desastres naturals.

Endofenotips cognitius i biomarcadors en pacients esquizofrènics, bipolars i els seus familiars de 1r grau

Bases genètiques i moleculars de les alteracions neurocognitives en els pacients amb TMG, amb la finalitat de desenvolupar bio-marcadors, instruments d'avaluació diagnòstica i intervencions terapèutiques que ajuden a millorar el pronòstic funcional, l'autonomia i la qualitat de vida d'aquestes persones.

Entomologia mèdica

Diagnòstic i estudi epidemiològic d'artròpodes ectoparàsits humans (mosquits, miasi, polls, xinxes de llit, etc.). Control de plagues i vectors a nivell individual. Anàlisi de malalties parasitàries transmeses per vectors i influència del canvi climàtic sobre aquestes.

Epidemiologia molecular

Utilització de la informació genètica i genòmica de microorganismes patògens (bacteris i virus) per a estudiar la seua disseminació en poblacions humanes i en les seues reservoris naturals, complementant les tasques de vigilància i control epidemiològic.

Epidemiologia viral ambiental

Monitoratge d'ambients naturals i antropogènics per a la vigilància de malalties, especialment brots virals. Detecció de virus emergents en entorns naturals i desenvolupament de tècniques de quantificació per al seguiment de poblacions. Estudi de les noves vies de transmissió dels virus emergents.

Estudis de relacions paràsit-hoste mitjançant tècniques òmiques

Estudi de les interaccions moleculars entre helmints paràsits i els seus hostes. A partir de les molècules identificades es generen eines (proteïnes i pèptids recombinants al costat d'anticossos policlonals) destinades al control d'aquestes parasitosi.

Evolució experimental de virus

Utilitzem els virus com a organismes model en el laboratori per a estudiar processos evolutius de manera experimental.

Imatge i display 3D

Desenvolupament en implementació de tècniques de captura d'imatge 3D basades en la presa de múltiples imatges amb diferent perspectiva. Aquesta informació multiperspectiva permet tant la reconstrucció de l'escena 3D original, com el desenvolupament de noves tècniques de processament digital 3D.

Lents difractives

Les lents difractives són elements molt interessants per ser components òptics compactes, lleugers i econòmics. En aquesta línia d'investigació s'aborda la realització de nous dissenys per a la seua aplicació en oftalmologia tant en forma de lents intraoculars com de lents de contacte.

Microscòpia 3D

En aquesta línia d'investigació es desenvolupen noves tècniques de microscòpia no invasiva amb alt seccionat òptic, com al microscòpia confocal, la microscòpia per il·luminació estructurada o la microscòpia hologràfica digital.

Modelització i disseny de dispositius fotònics

Modelització i disseny de guies d'ones i altres dispositius fotònics, com les fibres de cristall fotònic, les guies i els ressonadors integrats de semiconductors i dielèctrics, els làsers de fibra òptica, o els metamaterials.

Multimorbilitat directa i inversa en pacients amb malalties complexes com els trastorns del SNC, el càncer o les malalties metabòliques

Comprendre les associacions inesperades entre malalties aparentment diferents, com el càncer i determinades malalties del sistema nerviós central.

Mutació i evolució viral

Mitjançant l'ús de diverses aproximacions experimentals, pretenem identificar i caracteritzar mecanismes en la generació de la diversitat dels virus d'RNA així com obtindre estimes quantitatives de les taxes de mutació en aquests.

Parasitologia alimentària

Estudi epidemiològic de paràsits humans (protozous i helmints) transmesos pels aliments. Estudi de la influència de factors intrínsecs i extrínsecs sobre la parasitació. Diagnòstic i identificació morfològica i molecular de les espècies paràsites. Estudi de l'Anisakiosi.

Paràsits i Nutrició

S'analitza la relació paràsits-intoleràncies alimentàries i la prevalença, vies de transmissió i factors de risc de patir parasitosi intestinals, la correlació de les parasitosi amb la recepció o no de lactància materna, així com la relació paràsits-desenvolupament infantil.

Plegament de Proteïnes de Membrana

El nostre objectiu s'investigar els principis mecànics de la inserció, plegat i assemblatge de proteïnes de membrana en membranes lipídiques i investigar els factors que determinen l'estabilitat de les proteïnes de membrana.

Prevenció de la fragilitat

Prevenció dels signes de fragilitat en poblacions de risc. Atesa la valoració de les funcions humanes; valoració funcional i neurocognitiva, i incorporant estudis de medicina nutricional sobre l'Omega 3.

Proteòmica de Proteïnes de Membrana

La sobreexpressió de les proteïnes de la membrana sol ser essencial per als estudis estructurals i funcionals, però els rendiments solen ser massa baixos. Per tant, investiguem les conseqüències de la sobreexpressió de diferents proteïnes de membrana a la recerca de nous components per a millorar aquests rendiments.

Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG) i paràsits humans i animals

Creació de Sistemes d'Informació geogràfica amb l'ús d'imatges de satèl·lits i mapes temàtics (clima, sòl, paràmetres parasitològics, etc.) per a modelitzar l'epidemiologia i la transmissió de paràsits humans i animals, i la influència del canvi climàtic sobre aquests.

Taeniasi i Cisticercosi

Estudi epidemiològic de la taeniasi/cisticercosi, amb especial referència al tercer i nou tènid humà, Taenia asiatica. Estudis ultraestructurals de formes infectives. Anàlisi de la secretòmica de les formes infectives de cisticercosi (ous) de les 3 espècies de Taenias humanes.

Òptica difractiva i òptica de polsos

Dispositius òptics per a la manipulació de polsos de desenes de femtosegon mitjançant l'ús d'elements òptics difractius permetent el control espacial del front d'ona del feix premut, així com el conformat de l'envolupant temporal dels polsos ultracurts.