Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica COVIDOferta Científic Tecnològica COVID Logo del portal

Biologia de sistemes evolutiva

Estudi de l'evolució de genomes complets i dels gens presents en aquests, amb èmfasi especial en bacteris i virus.

Desenvolupament de models cel·lulars a partir de cèl·lules de pacients amb ERR

Immortalització de monòcits i hepatòcits provinents de pacients amb DAAT sever (ZZ). Cultius cel·lulars derivat de l'epiteli nasal ciliat mitjançant tècnica Aire-Liquide (ALI).

Epidemiologia molecular d'infeccions per rotavirus i norovirus

Aquesta línia d'investigació se centra en l'estudi de l'epidemiologia de rotavirus i norovirus mitjançant l'aplicació de tècniques moleculars (RT-PCR, qPCR, seqüenciació de cDNA, etc.) i en la detecció de noves variants de genotips vírics.

Epidemiologia molecular

Utilització de la informació genètica i genòmica de microorganismes patògens (bacteris i virus) per a estudiar la seua disseminació en poblacions humanes i en les seues reservoris naturals, complementant les tasques de vigilància i control epidemiològic.

Estudi de la biologia REDOX en pacients a ERR

Estudi mitjançant tècniques de Citometria de Flux de la biologia REDOX en pacients amb Dèficit d'Alfa-1 Antitripsina i amb Síndrome de Discinèsia Ciliar Primària.

Estudi de les interaccions virus/microbiota/hoste

L'objectiu de la present línia d'investigació és l'estudi de les interaccions que ocorren entre els virus entèrics i l'hoste, sense excloure les interaccions que ocorren entre els virus entèrics i la microbiota intestinal ni la interacció entre la microbiota intestinal i l'hoste.

Evolució experimental de virus

Utilitzem els virus com a organismes model en el laboratori per a estudiar processos evolutius de manera experimental.

Identificació dels mecanismes específics de desregulació cel·lular que faciliten el seu diagnòstic/pronòstic

Les ERR són molt complexes i estan associades amb alteracions en múltiples rutes metabòliques. Un aspecte important per al diagnòstic, pronòstic i tractament de les ERR és identificar els canvis aberrants que es produïsquen en aquestes rutes metabòliques i elucidar la seua relació amb la malaltia. En aquest sentit utilitzarem assajos d'alt rendiment (high-throughput) com els bioxips i la seqüenciació massiva per a l'anàlisi de mostres biològiques de pacients amb Dèficit d'alfa-1 antitripsina i amb Síndrome de Discinèsia Ciliar Primària amb la finalitat d'identificar les possibles rutes metabòliques implicades en el desenvolupament d'aquestes malalties, amb l'objectiu d'identificar nous biomarcadores diagnòstics, pronòstics (incloent la resposta al tractament) i identificar noves dianes terapèutiques.

Mutació i evolució viral

Mitjançant l'ús de diverses aproximacions experimentals, pretenem identificar i caracteritzar mecanismes en la generació de la diversitat dels virus d'RNA així com obtindre estimes quantitatives de les taxes de mutació en aquests.

Patogènesi i resposta immunitària de les infeccions per virus entèrics: rotavirus i norovirus

Aquesta línia d'investigació es planteja com a objectiu l'estudi dels mecanismes patogènics i la resposta immunitària de les infeccions pels dos principals virus entèrics (rotavirus i norovirus).

Predicció ADME-Tox de fàrmacs

Predicció ADME-tox de fàrmacs usant la Topologia Molecular.

Predicció d'efectes adversos de medicaments

Predicció d'efectes adversos de medicaments usant la Topologia Molecular.

Recerca de nous agents actius davant malaltia inflamatòria intestinal

Recerca de nous compostos d'origen natural i sintètic, potencialment eficaços front a la colitis ulcerosa, aplicant la Topologia Molecular.

Recerca de nous fàrmacs per a malalties òrfenes (antiparasitaris, antiprotozoaris)

Recerca de nous fàrmacs per a malalties òrfenes (antiparasitaris, antiprotozoari) usant la Topologia Molecular.

Recerca de nous fàrmacs per càncer de còlon

Recerca de nous fàrmacs per a càncer de còlon usant la Topologia Molecular.

Teràpia gènica en ERR

Edició gènica i reparació mitjançant el sistema CRISPR/Cas9 i tècniques de teràpia gènica no viral de la mutació Z del gen SERPINA 1 que codifica per al gen de l'alfa-1 antitripsina en monòcits i hepatòcits de pacients amb dèficit d'alfa-1 antitripsina.