Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica COVIDOferta Científic Tecnològica COVID Logo del portal

CoV2TIP
Les partícules d'interferència defectuoses (DIP) són formes degenerades de genomes virals que no es reprodueixen però que continuen sent infeccioses per la complementació amb el virus de tipus salvatge (TW). Les DIP exerceixen un paper important en la modulació del resultat de la infecció i les respostes immunitàries, i poden seleccionar-se artificialment per a reforçar la seua activitat d'interferència i suprimir la replicació del virus complet (partícules d'interferència terapèutica, o TIP per les seues sigles en anglés). Proposem produir DIPs durant la replicació del SARS-CoV-2 en cultiu cel·lular, purificar-les, provar els seus efectes antivirals i caracteritzar-les molecularment. El resultat del projecte serà un conjunt específic de TIPs per al SARS-CoV-2 que podria utilitzar-se immediatament per a tractar el COVID19.
EnvironmentalCOVID
Encara que el SARS-CoV-2 i uns altres coronavirus es transmeten fonamentalment de manera directa entre individus durant les fases epidèmiques, la permanència del virus en l'ambient té el potencial d'originar nous brots malgrat els esforços de mitigació desplegats. El SARS-CoV-1 es va detectar en aigües residuals d'hospitals a la Xina i es va demostrar que les partícules virals podien romandre infectives el suficient temps com per a constituir un risc.
EvolCovid
El reforç de la vigilància genòmica del SARS-CoV-2 ha sigut recolzat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a incrementar la capacitat de detectar noves amenaces i aconseguir accions de salut pública de qualitat, oportunes i adequades.
SeqCOVID
El projecte científic liderat per investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en col·laboració amb 40 hospitals de tota Espanya estudiarà els genomes comparats del nou coronavirus de pacients amb malaltia Covid19 per a entendre i predir l'evolució i epidemiologia del virus.