Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Aerosols en la columna atmosfèrica

Caracterització d'aerosols atmosfèrics a partir de mesures d'extinció d'irradiància solar i radiància de cel. Dependència dels aerosols atmosfèrics respecte a l'origen de les masses d'aire. Mètodes d'inversió per a determinar distribucions de grandària d'aerosols. Correcció atmosfèrica. Estudi de la interrelació d'aerosols i núvols.

Anàlisi isotòpic de fósils de micromamífers

Els ossos i dents són les úniques restes que es localitzen en contextos paleontològics. L'anàlisi de la seua composició química permet entendre la paleobiologia, paleoecologia i l'ús de l'hàbitat d'aquests organismes, reflectint els paràmetres ambientals i condicions paleoclimàtiques.

Anàlisi multitemporal

Utilització de sèries temporals d'imatges de satèl·lit des de 1981 fins a l'actualitat per a estudiar la dinàmica de la superfície terrestre.

Aplicacions analítiques de l'electroforesi capil·lar

Aplicacions analítiques de l'electroforesi capil·lar i tècniques relacionades, incloent altres tècniques d'electroseparació capil·lar, com la cromatografia capil·lar electrocinèntica, l'electroforesi capil·lar en gel i la electrocromatografia capil·lar (CEC).

Aplicacions analítiques de la cromatografia liquida (HPLC)

Desenvolupament d'aplicacions analítiques de la cromatografia liquida (HPLC).

Aplicació combinada de les eines GIS y d'Anàlisi d'Imatge a l'estudi de la forma en Paleontologia

L'ús de les eines d'anàlisis d'imatge i el GIS permet reconéixer la forma de les restes de l'esquelet cranial i postcranial de vertebrats. L'anàlisi vectorial de la forma, directe o basat en anàlisis estadístiques permet abordar una forma nova de l'estudi teòric de la forma.

Aplicació de les eines GIS en la reconstrucció paleoclimàtica i paleoambiental basada en restes fòsils de microvertebrats

Els microvertebrats es distribueixen segons unes poques variables bioclimàtiques, podent caracteritzar-se aquestes condicions segons l'àrea que ocupen les seues poblacions. El GIS permet relacionar l'àrea de distribució i les variables bioclimàtiques, la qual cosa permet conéixer les condicions reals del passat.

Auditoria, gestió i estandarització de projectes ITS i TIC

Auditories tècniques de sistemes ITS i sistemes TIC. Secretariat i gestió de projectes Europeus. Representació de l'administració en comités de normalització i estandardització. Traducció i avaluació de normes. Estudis de consultoria de trànsit i transport, ITS i TIC.

Aula creativa, il·lustració i multiliteracitat

Educar en i a través de les arts mitjançant el Arts in Education Approach/AiE. Explorar els beneficis de l'art i de la literatura il·lustrada (ilustración / narrativa multimodal).

Avaluació del progrés de l'alumnat

Anàlisi de resultats i avaluació mitjançant el disseny i l'aplicació de rúbriques en relació amb els objectius i les destreses que s'esperen desenvolupar.

Biogeografia i ecologia de sistemes aquàtics

Anàlisi de la distribució espacial d'organismes aquàtics en relació al medi i els processos dispersius.

Briologia

Estudi de la flora briofítica d'ambients mediterranis. Biogeografia de molses i hepàtiques. Sistemàtica i filogènia de briòfits. Avaluació de l'estat de conservació de les espècies de briòfits.

Calibratge / validació

Calibratge de satèl·lits de teledetecció mitjançant la realització de mesures in situ simultànies amb el pas del satèl·lit. Posada en marxa d'estacions de mesura in situ en diferents punts d'Espanya (Espai natural de Doñana, Almería, Barrax, etc) i del món (el Perú, Xile, etc). Validació d'algorismes.

Calibratge i validació (CAL/VAL) de productes derivats de satèl·lit

El calibratge i validació de productes permet quantificar la precisió i la qualitat dels productes derivats de satèl·lits per a proporcionar-nos una coherència espacial i temporal enfront de valors de referència i productes satel·litaris existents.

Canvi climàtic

Aquesta línia d'investigació tracta d'estudiar la variabilitat espaciotemporal de la temperatura i precipitació, així com d'altres elements climàtics, en el context de la teoria canvie climàtic en una zona vulnerable com el Mediterrani, amb especial èmfasi en el territori valencià.

Caracterització de columnes cromatogràfiques

Els mètodes clàssics per a caracteritzar columnes cromatogràfiques es basen en la mesura de la retenció i l'ús d'un grup seleccionat de compostos. S'investiga la validesa d'aquests enfocaments i es proposen noves estratègies més fiables, basades en la retenció, selectivitat i forma dels pics.

Cianotoxines

Grup compost per professors dels Departaments de Microbiologia i Ecologia i Química Analítica de la Universitat de València. La seua activitat investigadora és de caràcter multidisciplinari i s'ha desenvolupat en àrees, aplicades dels els camps de la salut, ciència, control de qualitat ambiental.

Climatologia des de satèl·lits

Aplicació de les tècniques de teledetecció en l'estudi dels processos climàtics, especialment els relacionats amb els balanços de radiació, energia i aigua en la superfície de la Terra.

Combinació de mecanismes de separació

La combinació de mecanismes de separació en HPLC permet obtindre selectivitats no assolibles amb les columnes individuals. Es proposen diverses estratègies incloent l'ús de columnes paral·leles, l'acoblament seqüencial de columnes i l'HPLC bidimensional.

Consolidació i protecció jurídica dels valors de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i de la Unió Europea (UE)

Identificació i desenvolupament normatiu dels valors que persegueix l'ONU. Protecció jurídica (a nivell internacional, europeu i nacional) d'aquests valors. Identificació i desenvolupament normatiu dels valors que persegueix la Unió Europea. Protecció jurídica (a nivell europeu i nacional) d'aquests valors.

Contaminació atmosfèrica i salut

Estudi de la relació entre la pol·lució de l'aire i els efectes en la salut, desenvolupant-se estudis multicèntrics. També es realitzen estudis d'avaluació de l'impacte de la contaminació sobre la salut de les poblacions.

Contaminants emergents

La química analítica actual i l'adaptació de la nova instrumentació disponible a la investigació, possibilita la detecció i caracterització de compostos a nivells de concentració molt baixos permetent l'estudi de contaminants emergents, que fa tan sols uns anys no era possible detectar.

Correcció atmosfèrica

Desenvolupament de mètodes de correcció de la pertorbació atmosfèrica en les dades subministrades pels satèl·lits artificials.

Desenvolupament d'aplicacions web avançades

Sistemes WEB per a l'accés a BBDD. WEB semàntica, Ontologies i metadades. Sistemes de difusió per RDS i sistemes d'intercanvi de dades en protocol DATEX. Desenvolupament de serveis WEB. Aplicacions mòbils. Formularis electrònics, serveis de pagament i tractament segur d'informació.

Desenvolupament de fases estacionàries monolítiques

Desenvolupament de fases estacionàries monolítiques per cromatografia líquida capil·lar, nano i electrocromatografia.

Desenvolupament de la metodologia "Yeast Surface Display" i de les seues aplicacions biotecnològiques

S'aborda el desenvolupament de la metodologia Yeast Surface Display, no solament en Sacchomyces cerevisiae sinó també en altres llevats no Saccharomyces. A més es pretén desenvolupar aplicacions en biocatàlisi, bioremediació i salut mitjançant l'exposició de proteïnes i pèptids concrets.

Desenvolupament de mètodes d'anàlisi nets

L'addició d'additius a la fase mòbil permet disminuir el volum de dissolvent orgànic en HPLC en fase inversa convencional. Quan l'additiu és biodegradable, s'aconsegueix un mètode net (classificat com a Química verda). En particular, es desenvolupen separacions amb aigua i sabó, i mitjançant l'ús de microemulsions.

Desenvolupament de mètodes per a l'anàlisi de mostres farmacèutiques, clíniques i d'aliments

Sobre la base dels avanços fonamentals en HPLC realitzats pel grup d'investigació, es dissenyen mètodes d'anàlisis per a mostres diverses en els camps farmacèutic, clínic i d'aliments. El desenvolupament dels mètodes s'acompanya d'una àmplia validació.

Desenvolupament de mètodes ràpids d'anàlisi

A causa de l'increment del número d'anàlisi que es realitzen en els laboratoris, existeix un interés per disminuir el temps d'anàlisi. Per a això, es fa ús de tècniques instrumentals i columnes ràpides, així com estratègies d'injecció directa de les mostres analitzades.

Desenvolupament i innovació de propostes curriculars i tasques específiques en Educació Primària, Secundària i Universitària

Partint dels quatre components que estableix la Pedagogia de les multiliteracitats per al desenvolupament del coneixement (experimentar, conceptualitzar, analitzar i aplicar), dissenyar i avaluar propostes en relació amb la literatura, l'art i les llengües estrangeres.

Detecció frau alimentari

Utilització de marcadors moleculars basats en els polimorfismes d'ADN per a la detecció del frau alimentari d'origen vegetal (estabilitzants alimentaris, olis vegetals, espècies).

Dinàmica de la vegetació. Anàlisi de sèries temporals i detecció de canvis

A fi de quantificar canvis, es desenvolupen metodologies de processament i anàlisi de sèries cronològiques que empren paràmetres biofísics i índexs de vegetació. La dinàmica de la vegetació s'analitzen en termes de variabilitat intraanual i interanual, les quals estan relacionades amb la fenologia i les tendències de la vegetació.

Ecologia aquàtica integrativa

Ecologia de les interaccions aquàtiques i les seves aplicacions.

Ecologia de Quiropters cavernícoles

Ecologia de ratapinyades que habiten coves.

Ecologia de marials

Ecologia d'ocells en humides.

Ecologia de micromamífers en àrees agrícoles

Ecologia de micromamífers en camps de cultiu, tarongers.

Ecologia de poblacions de vertebrats terrestres

Ecologia de poblacions d'amfibis, rèptils, ocells i mamífers.

Ecologia del comportament

Ecologia del comportament en ocells.

Ecologia reproductiva d'aus

Comunitat d'ocells del taronger, ecologia reproductiva de carboner comú, ecologia reproductiva de passeriformes palustres.

Educació en els museus a través de l'ús de la literatura il·lustrada i l'aproximació a l'art

Explorar el potencial de l'ús de la narració multimodal (visual-lèxica-sonora...) a través de l'àlbum il·lustrat com a recurs pedagògic innovador en l'àmbit dels museus d'art i en diversos espais educatius reglats i no reglats (escoles, galeries d'art, fundacions, organismes...).

El paradigma del desenvolupament sostenible en la seua dimensió internacional i europea

Naturalesa jurídica del concepte de desenvolupament sostenible; contingut de la noció de desenvolupament en el seu aspecte econòmic, social, cultural i ambiental; característiques bàsiques del criteri de sostenibilitat; disparitats de desenvolupament dels pobles; responsabilitats comunes però diferenciades, etc.

Entomatologia

Estudi dels insectes depredadors i parasitoides com a enemics naturals de plagues causades per altres insectes des de diversos aspectes: sistemàtica, morfologia, anatomia, ecologia i conservació. Metodologies de control biològic i integrat de plagues causades per insectes en ambients agrícola, forestal i urbà. Faunística i conservació de diplurs, odonats i himenòpters.

Espectroscòpia de camp

La caracterització espectral de les superfícies naturals es duu a terme mesurant la irradiància i radiància en el camp mitjançant espectreradiòmetres per a obtindre el factor de reflectància bidireccional. S'utilitza per a comprendre millor la naturalesa de la interacció de la radiació solar amb la superfície de la Terra.

Estimació de fluxos de carboni utilitzant imatges de satèl·lit

Els fluxos de carboni s'obtenen emprant un model d'ecosistema funcional amb les seues aportacions derivades de dades de teledetecció i adaptats per a les condicions mediambientals de l'àrea d'estudi. El carbó fixat per la vegetació a través de la fotosíntesi depén de l'eficiència de l'ús de la llum, que es veu afectada per l'estrés hídric.

Estimació de paràmetres a partir de dades de satel·lit

Desenvolupament d'algorismes per a estimar paràmetres físics i biofísics des de satèl·lit, entre ells la temperatura, l'albedo, la reflectivitat, l'emissivitat de la superfície terrestre, la inèrcia tèrmica, evapotranspiració, contingut en vapor d'aigua de l'atmosfera.

Estudi de les faunes de vertebrats del Miocè de la Península Ibèrica

En l'àrea de Morteral (Magre) i de Araia (Ribesalbes-l'Alcora) s'han estudiat en sèries d'alta resolució els micromamífers del Aragoniense. Els resultats permeten evidenciar informació paleontològica fins ara desconeguda i de gran interés en el context temporal objecte d'estudi.

Estudi de les faunes del Terciari i Cuaternari d'Ecuador

Uns poquíssims jaciments del Neogen de l'Equador alberguen una rica i espectacular fauna de micro i macrovertebrats (Cetacis Eocé, Megafauna Plistocé). Les dades d'aquests enclavaments han de permetre'ns aprofundir en l'originació dels cetacis i l'extinció de la megafauna sud-americana.

Estudi del comportament cromatogràfic dels compostos ionitzables

Molts compostos d'interés farmacèutic posseeixen caràcter àcid-base, per la qual cosa la naturalesa i concentració de les espècies dominants depenen del pH. Es desenvolupen models de comportament en fases mòbils en absència i presència d'additius, i amb columnes convencionals o de pH estés.

Estudi del trànsit Mio-Pliocè en facies continentals en la Comunitat Valenciana

S'estudien diversos afloraments en CV que contenen jaciments paleontològics del Miocé superior-Pliocé inferior (5-6 dt.), que registren l'anomenada Crisi de Salinitat del Messinià, que va suposar la dessecació del Mediterrani i un intercanvi faunístic entre Àfrica i la Península Ibèrica.

Estudiar i promoure el potencial didàctic de les TAC

Proposar i valorar tasques col·laboratives que permeten que els/as futurs/as mestres/as progressen gradualment des del mer ús instrumental de les TAC (Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement) fins al desenvolupament d'una consciència més crítica sobre elles.

Estudis sobre la cinètica d'interacció i la seua predicció en columnes cromatogràfiques

Es realitzen estudis fonamentals per a explicar la forma dels pics cromatogràfics que continuen o qüestionen estudis històrics d'altres autors sobre aquest tema. Es desenvolupen models de pics i estratègies per a la seua predicció amb motius d'optimització de les condicions de separació.

Evolució de vertebrats basals: paleobiologia, filogènia i desenvolupament

Estudi de l'origen i evolució primerenca dels grans grups de vertebrats basals, així com del temps i forma de l'aparició dels diferents tipus de teixits i estructures esquelètiques, clau per a delimitar el seu escenari evolutiu.

Evolució del Dret internacional i europeu en l'àmbit del desenvolupament sostenible: economia verda i medi ambient

Incidència del concepte de desenvolupament sostenible en els diversos sectors del Dret internacional (Dret internacional econòmic, Dret internacional ambiental, Dret internacional dels drets humans...). Desenvolupaments conceptuals i normatius internacionals i europeus.

Evolució molecular de famílies multigèniques nuclears ribosomals

Estudi cariològic i molecular de les famílies ribosomals nuclears 45S i 5S, incloent la seua ubicació genòmica, evolució molecular, mecanismes d'evolució concertada i significació filogeogràfica i filogenètica.

Ficología i Botànica marina

Estudi de la biodiversitat, sistemàtica i nomenclatura d'algues bentòniques i fanerògames marines mediterrànies. Conservació d'espècies i els seus hàbitats.

Formació en literatura i art per al professorat de llengües estrangeres

Establir una relació de continguts literaris i artístics essencials per a millorar la competència del personal docent a l'hora de treballar amb recursos multimodals. Crear un marc de conceptes teòrics bàsics que puguen treballar en Educació Primària, Secundària i Universitària.

Fotoperiodisme

Bases moleculars que controlen la resposta estacional en pugons o com el fotoperíode curt indueix l'aparició de la fase sexual.

Genòmica d'artròpodes aquàtics

Genòmica evolutiva i funcional.

Geoportal

GEOPORTAL (http://ceosspain.lpi.uv.es) en el qual es proporcionen productes, històrics (des de l'any 2007) i en temps real (menys de 5 hores) dels sensors SEVIRI i MODIS.

Herpetologia

Estudi dels amfibis i rèptils, de la seua corologia, els seus paràsits, de l'estat de conservació de les seues poblacions, les seues amenaces i introducció d'espècies invasores.

Infància i medi ambient

Descriure el nivell d'exposició i contaminació durant la gestació i la primera infància, avaluar el paper dels contaminants ambientals més comuns i els factors protectors de la dieta en el creixement fetal i el desenvolupament neuro-endocrí-immunitari per a confeccionar indicadors de salut.

Infància, Art i Pedagogia a la societat del segle XXI

Investigar sobre el valor de l'ensenyament-aprenentatge de la literacitat i alfabetització visual i estètica (educar la mirada) i el desenvolupament del pensament crític i creatiu en la infància contemporània.

Inputs al sistema hidrològic

En un escenari de reducció de la precipitació al Mediterrani previst per al segle XXI, aquesta pionera línia d'investigació estudia altres inputs d'aigua al sistema hidrològic. El grup treballa en l'anàlisi de la precipitació oculta de l'aigua de boira i les seues potencials aplicacions.

Integració de dades procedents de missions actuals d'observació de la terra

L'objectiu és combinar diferents dades recollides per satèl·lit, sobretot per a aprofitar l'ús sinèrgic de programes de teledetecció reals. Això ofereix un gran potencial per a actualitzar la producció de paràmetres de vegetació pràcticament en temps real per a aplicacions.

La Teledetecció com a eina per a l'estudi de la qualitat de l'aigua i l'estat ecològic de les aigües continentals

Utilització dels sensors remots, satel·litaris o aerotransportats, per a mesurar els valors de les variables ambientals relacionades amb les característiques ambientals, la qualitat i l'estat ecològic dels ecosistemes aquàtics continentals.

La governança mundial i regional en l'àmbit del desenvolupament sostenible

Evolució del marc institucional per al desenvolupament sostenible, tant a nivell mundial (sistema de Nacions Unides), com a regional (Amèrica, Àfrica, Àsia, Antàrtida, Àrtic), prestant especial importància a la Unió Europea i al Consell d'Europa.

Limnología fonamental i aplicada

Limnologia fonamental i aplicada: Dinàmica i funcionament dels ecosistemes aquàtics epicontinentals. Estructura de les comunitats i diversitat funcional. Avaluació de l'estat ecològic i de conservació. Ecologia microbiana en ecosistemes lenítics: Estudi de la composició i funcionalitat de la comunitat microbiana per tècniques moleculars. Metagenómica. Metabarcoding i e-DNA. Biogeoquímica i balanços de carboni en aiguamolls mediterranis, fluxos de gasos carbonats d'efecte hivernacle. Efectes de les característiques ecològiques i estat de conservació en la capacitat mitigadora del canvi climàtic dels ecosistemes lenítics. Ecotoxicologia. Sistemes d'informació geogràfica (SIG). Teledetecció. Limnologia polar.

Macrovertebrats del Cenozoic (Conques Bètiques i Cordillera Ibèrica)

S'estudia la Tafonomia, Sistemàtica, Bioestratigrafia i Biogeografia de grans vertebrats. En l'actualitat s'està treballant en diverses localitats que abasten des del Miocé superior fins al Plistocé (Crevillent 2, Alacant; Venta del Moro, València; Port de la Cadena i Quibas, Múrcia).

Meteorología, clima i salut

Avaluació de la relació entre els factors climàtics i la variables meteorològiques, especialment la temperatura ambiental i la salut, així com les mesures de salut pública que poden minimitzar l'impacte dels canvis climàtics previsibles en el futur.

Metrologia

Dirigida al desenvolupament d'estratègies de validació dels paràmetres analítics d'un procediment.

Micologia inclòs Liquenologia

Sistemàtica i identificació de líquens (tant el fong com les algues liquenitzades) i fongs no liquenitzats (inclosos els que formen bolets) de l'àrea mediterrània, així com identificació dels productes del seu metabolisme secundari. Conservació d'espècies i dels seus hàbitats. Biodeterioració de monuments.

Micologia

És grup compost per professors dels Departaments de Microbiologia i Ecologia i de Química Analítica de la Universitat de València. La seua activitat investigadora és de caràcter multidisciplinari i s'ha desenvolupat en àrees, aplicades dels els camps de la salut, ciència i control de qualitat.

Micotoxines

És un grup compost per professors dels Departaments de Microbiologia i Ecologia i de Química Analítica de la Universitat de València. La seua activitat investigadora és de caràcter multidisciplinari i s'ha desenvolupat en àrees, aplicades dels els camps de la salut, ciència i control de qualitat.

Miniaturització en cromatografia líquida

Noves estratègies d'anàlisis en tècniques cromatogràfiques miniaturitzades que incorporen la microextracció en fase sòlida en tub amb nous (nano)materials.

Modelització de variables climàtiques essencials (paràmetres biofísics)

El propòsit principal és aprofitar per complet les dades de teledetecció per a mesurar Variables Climàtiques Essencials (ECVs): LAI, FAPAR, PARELL, contingut d'aigua en el dosser arbori, biomassa i coberta terrestre i/o tipus funcional d'ecosistema. Els mapes d'aquests ECV produeixen des de la reflectància EO i altres dades auxiliars.

Modelització, tractament de senyals i optimització en cromatografia de líquids

L'optimització fiable de les condicions de separació cromatogràfica requereix eines que aprofiten models de retenció i de forma de pic. Es desenvolupen eines diverses i noves estratègies per a l'anàlisi de mostres complexes, que consideren d'un a tres factors experimentals.

Nanomaterials i anàlisi

Es planteja la investigació en dues direccions: caracterització de nanomaterials incloent estratègies per a la seua detecció i /o determinació analítica i estudi de les seues característiques i la seua incidència en la millora de paràmetres analítics.

Nematologia

Estudi dels nematodes associats al sòl i a artròpodes tenint en compte la seua taxonomia, els grups tròfics als quals pertanyen i els índexs de comunitat derivats dels anteriors.

Noves estratègies per al desenvolupament de dispositius per a anàlisi in situ

Persegueix desenvolupar coneixement científic que genere noves eines que s'adapten a les necessitats actuals de la societat. Els beneficis que poden aportar són: sota cost, no consumeixen energia, versatilitat de l'emplaçament, ús puntual, avaluació de grans àrees amb resolució específica.

Noves formes de narrar (narracions) al segle XXI

Analitzar les característiques de la ment multimodal en el S.XXI i la necessitat d'establir noves coordenades de cohesió i desenvolupar noves formes del discurs i relat.

Parasitologia animal

Estudi dels paràsits d'amfibis i rèptils des de diversos aspectes: taxonomia, morfologia, ecologia, filogeografia, evolució.

Radiació solar UVB

Efectes de la radiació UVB sobre els éssers humans. Predicció de l'UVI (UltraViolet Index). Modelització de la radiació solar UV sobre plans inclinats. Mesuraments de la radiació solar UVB i predicció de la radiació solar UV eritématica baix cels clars i sense núvols.

Riscos meteorològics

Aquesta línia abasta l'anàlisi mitjançant modelització numèrica, teledetecció i dades climàtiques, dels factors i processos dinàmics que desencadenen els riscos meteorològics (pluges torrencials, incendis forestals i temperatures extremes) al Mediterrani, a fi de millorar la seua predicció .

Seguretat informàtica, protecció de dades i privacitat

Anàlisi de la seguretat dels sistemes informàtics, detecció de vulnerabilitats, criptogràfica i comunicacions segures. Mecanismes per a la protecció de dades personals, traçabilitat de la informació, disseny orientat a la privacitat i seguretat. Anonimització de dades. Auditories de seguretat. Normativa internacional.

Sensors remots i tècniques de teledetecció

Desenvolupament de sensors remots i tècniques de teledetecció per a millora de la capacitat d'observació del sistema climàtic.

Sistemes avançats de gestió i explotació d'informació

Sistemes per a la recopilació, tramitació i tractament estadístic de dades. Aplicacions de gestió avançada de BBDD. Disseny i implementació de DWH. reenginyeria de sistemes i arquitectures client/servidor. Modelatge de dades. Gestió documental. Sistemes multimodals . Gestió hospitalària.

Sistemes de localització, transacció i comunicacions mòbils

Sistemes de cobrament electrònic de peatges i vehicles mòbils. Sistemes de localització mitjançant satèl·lit i telefonia. Aplicacions GPS i GSM. Sistemes de comunicació V2V, V2I i I2V. Sistemes de detecció Bluetooth, RFID i WIFI. Sistemes cooperatius. Navegació dinàmica.

Sistemes de monitorizació, control i representació avançada de dades de trànsit

Monitoratge de trànsit, Sistemes d'identificació de petjada magnètica de vehicles, sistemes DAI, aplicacions per a l'optimització de rutes i/o temps, temps de viatge, matrius O/D, aplicacions GIS, representació geogràfica de dades i simulació virtual. Plans de gestió d'emergències.

Sistemàtica i conservació de briòfits

Estudis de la diversitat biològica de briòfits, amb especial atenció a les seues relacions evolutives i patrons biogeogràfics.

Taxonomia i ecologia vegetal

Ecologia vegetal (vegetació dunar, nitròfila, matolls, incendis forestals, bioclimatologia i biogeografia); taxonomia vegetal (cariologia, fenologia, filogeografía, nomenclatura); biologia de la conservació.

Teledetecció

Aplicacions de la teledetecció al medi ambient, agricultura i qualitat d'aigües. Desenvolupament de nous sensors i missions d'observació de la Terra.

Tècniques de teledetecció per a la validació i avaluació d'algorismes i productes LST

Millora i adaptació d'algorismes d'obtenció de la temperatura de la superfície terrestre (LST) per a diversos satèl·lits, principalment MSG-SEVIRI, EOS-MODIS, i ENVISAT-AATSR. Disseny i desenvolupament de sistemes de radiometria angular de camp.

Utilització de llevats en processos de biocatàlisi

Es pretén analitzar la capacitat de diferents espècies i ceps de llevat per a dur a terme la síntesi de sintons quirals d'interés farmacèutic i industrial. També es contempla la possibilitat de manipulacions genètiques que conduïsquen a una millora de la seua capacitat en aquest aspecte.

Índexs de vegetació

El disseny de nous índexs de vegetació basats en l'ús de models de reflectància del dosser arbori, així com en l'espectroscòpia de camp i de laboratori. Els índexs de vegetació són els paràmetres més emprats per a estudiar la vegetació a partir de dades teledetectats.

Ús d'equilibris secundaris en cromatografia de líquids de fase inversa (RPLC)

Les columnes comercialitzades en RPLC no permeten l'anàlisi de compostos carregats o molt polars. Es desenvolupa una línia per a millorar el rendiment cromatogràfic mitjançant l'ús d'equilibris secundaris, amb especial recalcament en l'addició de tensioactius i líquids iònics a la fase mòbil.