Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Caracterització física de materials moleculars

Propietats magnetoestructurals (susceptibilitats ac i dc, magnetització, ESR, dispersió inelàstica de neutrons, difracció de raigs X en monocristalls), propietats de transport (conductivitats elèctriques en monocristalls, magnetoresistència).

Compatibilitat Electromagnètica (CEM) i Smart Grids

Desenvolupament de nous models i tecnologies relacionats amb l'àmbit de les xarxes de distribució d'energia intel·ligents (Smart Grids). Investigació tant en els fonaments teòrics de la Compatibilitat Electromagnètica (CEM) com en la seua aplicació pràctica.

Desenvolupament d'OLEDs per al camp de la il·luminació

Desenvolupament de OLEDs utilitzant materials estables a l'aire, permetent prescindir de l'encapsulació, reduint considerablement els costos de fabricació. 

Desenvolupament de LECs d'alt rendiment

Els LECSs no requereixen estar encapsulats, per la qual cosa es presenten com una alternativa econòmica als OLEDs i HyLEDs en algunes aplicacions. El nostre objectiu és el desenvolupament i estudi de LECs amb major durabilitat, menors temps d'encesa i un ampli rang de colors.

Desenvolupament de bio-sensors per a la detecció d'indicadors humans

En aquest marc estem desenvolupant nous biosensors basats en conductors polimèrics capaços, per exemple, de registrar senyals elèctrics així com de mesurar concentracions d'espècies biològiques rellevants directament al mig fisiològic, en teixits o fins i tot en cèl·lules aïllades.

Desenvolupament de dispositius fotovoltaics basats en perovskites

Les cèl·lules solars basades en perovskita són una alternativa als actuals sistemes fotovoltaics de silici, ja que és possible disminuir el cost en la producció. El grup treballa en el desenvolupament d'aquesta mena de dispositius amb l'objectiu d'aconseguir rendiments elevats i altes eficiències a un baix cost, la qual cosa permetria ampliar l'àmbit d'aplicació aquesta tecnologia.

Desenvolupament de noves estructures per a sistemes fotovoltaics

Desenvolupament d'estructures poli-aromàtiques mitjançant processos verds a partir de diols i reaccions de condensació deshidrogenativa, amb l'objectiu d'obtindre sistemes benzocondesats poliaromàtics nitrogenats fluorescents amb nitrògens bàsics (piridínics o quinolínics) per a la modificació de les propietats electròniques dels mateixos mitjançant reaccions d'alquilació.

Desenvolupament de noves vies sintètiques per a l'obtenció de complexitat molecular mitjançant processos coherents amb la química verda

Desenvolupament de nous processos de autotransferència d'hidrogen per a la generació de complexitat molecular amb l'objectiu de preparar compostos heterocíclics aromàtics nitrogenats. Aplicacions com a sensors i fàrmacs.

Dispositius electrònics moleculars

Espintrònica molecular: SPIN- OLEDs (Organic Light-Emitting Diode), SPIN Valves, OFETs (Organic Field Effect Transistors).

Dispositius termoelèctrics

Estudi de materials per a la fabricació de dispositius termoelèctrics, basats en nanoestructures semiconductors (nanofius), polímers i materials híbrids. Mesura de les propietats termoelèctriques, com son l'efecte Seebeck, la conductivitat elèctrica i tèrmica, o la eficiència termoelèctrica.

Disseny de Microsensors Magnètics

Desenvolupament de sensors magnètics d'estat sòlid basats en l'efecte de magnetoresistència gegant (GMR). Disseny d'estructures òptimes orientades a aplicació. Definició completa del procés de fabricació. Anàlisi integral incloent modelat mitjançant elements finits (FEM) i caracterització elèctrica i funcional: sensibilitat, derives tèrmiques, nivell de soroll, resposta freqüencial... Proposta, desenvolupament i avaluació d'aplicacions: mesura de corrent elèctric, gradiòmetres. 

Disseny de nous materials funcionals per a aplicacions en catàlisi i energia

Preparació de materials nanoporosos macroscòpics i microscòpics per al desenvolupament de fonts d'energia, catalitzadors o nano-contenidors. Aquesta línia de recerca pretén proposar aplicacions alternatives de materials ben establits en camps completament diferents innovant en l'aplicació però beneficiant-se del coneixement existent. Ens centrem en modificacions superficials postsíntesi, omplit i alliberament de compostos (antibiòtics).

Influència entre la literatura nord-americana i britànica de dones des del segle XVII fins a l’actualitat

Mitjançant l'ús de bibliografia primària i secundària estudiarem la influència entre la literatura nord-americana i britànica de dones des del segle XVII fins a l’actualitat.

Materials i processos electròdics, desenvolupament de tècniques Electroquímiques

El nostre objectiu és aprofundir en aspectes fonamentals de reaccions electroquímiques. S'estudien diversos tipus de sistemes: fàrmacs, proteïnes, materials electrogenerats, materials compostos, dispositius electrocròmics, reaccions de dissolució i depòsit de metalls i corrosió.

Materials moleculars multifuncionals modulables

Disseny, síntesi i caracterització de materials moleculars amb diverses propietats d'interés que puguen modular-se mitjançant disseny químic o amb estímuls externs com a temperatura, llum, pressió, camp magnètic o altres.

Microelectrònica analògica per a la polarització de sensors, adquisició i condicionament del senyal

Disseny microelectrònic de circuits de polarització, condicionament i adquisició per als sensors descrits. Per a la polarització estudiem fonts de corrent avançades, oscil·ladors, excitacions multiplexades… Treballem amb amplificadors avançats amb característiques específiques (lock-in, sota soroll...).

Modulació acústica de nanoestructures

Per mitjà d'ones acústiques de superfície controlem dinàmicament: 1) les propietats optoelectròniques de nanoestructures semiconductores com nanofils o punts quàntics, per a emissors de fotons únics i 2) estructures de fotònica integrada, per a realització de dispositius sintonitzables.

Propietats estructurals, òptiques i electròniques per métodes de primers principis

Obtenció de les propietats físiques mitjançant models de primers principis. Propietats òptiques, magnètiques, electròniques.

Química de materials moleculars

Química de polioxometalats, Clústers magnètics inorgànics, Imants basats en molècules inorgàniques, Nous conductors moleculars, Materials moleculars híbrids orgànic-inorgànics que combinen magnetisme amb propietats conductores o òptiques, Pel·lícules magnètiques organitzades, Polímers conductors electroactius.

Síntesi i caracterització de polímers

Síntesi de diversos tipus de polímers (conductors, termoplàstics i termoestables) a partir dels corresponents monòmers. Caracterització de les propietats tèrmiques, mecàniques, reològiques, espectroscòpiques i conductores de dites polímeres.

Tecnologia Electrònica en Física d'Altes Energies

Dins de la col·laboració ATLES-CERN: disseny i desenvolupament de sistemes d'adquisició de dades per a aplicacions de física nuclear i d'altes energies. Ús de tecnologies digitals basades en microprocessadors, processadors de senyal (DSP) i dispositius lògics reconfigurables (FPGA).

Tecnologia Electrònica per a Sistemes i Aplicacions Embarcades

Disseny i desenvolupament de maquinari d'altes prestacions i computació associada per a productes i serveis dins del paradigma Internet of Things (IoT).

Teoria i modelització de nanoestructures semiconductores

L'objectiu és desenvolupar mètodes semiempírics multiescalars per al disseny i la modelització de nanoestructures semiconductores. El nostre objectiu és demostrar que les implementacions adequades dels mètodes empírics són capaços d'oferir nous nivells de comprensió i disseny tant de materials com de dispositius.