Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Accions de grups

Certes classes de grups vénen definides mitjançant les accions dels grups sobre factors principals o altres seccions normals. Tenen particular importància els subgrups que cobreixen o eviten tots els factors principals del grup, així com les accions que determinen brides d'especial natura.

Actituds socials cap a la violència contra la dona en les relacions de parella

Desenvolupament i validació de noves mesures de les actituds cap a la violència de gènere; canvi d'actituds cap a la violència de gènere en agressors.

Activitat física com a factor protector de la salut en poblacions especials com a factor protector de la salut en poblacions especials

En aquesta línia d'investigació es realitzen estudis en els quals es quantifica l'activitat física habitual de grups de persones amb alguna situació especial, normalment alguna patologia que afecta el sistema múscul-esquelètic. D'aquesta manera, es pretén establir l'efecte de la pràctica d'activitat física sobre paràmetres relacionats amb la salut i funcionalitat d'aquestes persones.

Anàlisi Baiesià de Series Temporals Multivariants

Desenvolupament de models dinàmics multivariants i la seua anàlisi mitjançant metodologia bayesiana, utilitzant mètodes de simulació MCMC. Incorporació de dependències espacials a l'estructura temporal dels models. Disseny i implementació en R d'algorismes per a la seua anàlisi, estimació i predicció.

Anàlisi de discursos i gèneres escrits, orals i digitals

Investigació mitjançant l'ocupació prioritària d'eines de corpus d'una diversitat de gèneres i discursos, a fi d'avaluar l'efectivitat d'eines de corpus.

Anàlisi de l'impacte estructural de propietats d'immersió de famílies distingides de subgrups

Un problema natural en la teoria de grups és: què podem dir d'un grup en el qual tots els subgrups d'una família rellevant de subgrups satisfan una certa propietat? Pretenem fer contribucions en aquesta línia.

Anàlisi del control postural en diferents poblacions

Avaluar el control postural de diferents poblacions així com la seua evolució durant la infantesa i l'adolescència.

Anàlisi intel·ligent de dades

Aplicació de tècniques d'aprenentatge automàtic per a problemes de predicció, classificació i reconeixement de patrons o tendències.

Anàlisi lexicogràfica, fraseològica i gramatical i traductològica

Avaluació de la lingüística de corpus en la compilació i elaboració de lexicografia monolingüe, multilingüe, incloent aspectes fraseològics, la redacció de gramàtiques basades en l'ús real de llengua i la traducció.

Aprenentage automàtic

A l'experiència adquirida durant anys pels membres del grup en diferents àmbits de la simulació, principalment en bioenginyeria i enginyeria mecànica, se sumen els recents avanços en aprenentatge automàtic que el grup ha assimilat com una via més d'explotar el resultat de les seues simulacions. El grup ha aplicat aquestes tècniques per al desenvolupament de models de vianants aplicats a la simulació de multituds. També permet fer un pas més a l'hora de transferir els resultats de les simulacions a nous sectors mèdics i industrials (ex. predictors de focus ectòpics, aneurismes, detectors d'arrítmies, etc).

Aprenentatge automàtic quàntic

Utilització del formalisme de la mecànica quàntica per a millorar les prestacions d'algorismes d'aprenentatge automàtic. Utilització d'aprenentatge automàtic per a la descripció i extracció de coneixement de fenòmens quàntics.

Aprenentatge automàtic

Desenvolupament de tècniques d'aprenentatge estadístic: xarxes neuronals, models gràfics, màquines kernel, tècniques de classificació, regressió, agrupament i visualització (manifold learning), aprenentatge actiu, semisupervisat, relacional, Bayesià, estructurat, i causal.

Arquitectures específiques i FPGA

Disseny d'arquitectures per a aplicació específiques utilitzant FPGA. Arquitectures específiques de visió per computador.

Associats i polimers supramoleculars electroactius

Estudi teòric de les interaccions no covalents que determinen l'organització supramolecular de molècules electroactives formant associats i polímers amb propietats conductores i òptiques d'interés en electrònica molecular.

Auditoria, gestió i estandarització de projectes ITS i TIC

Auditories tècniques de sistemes ITS i sistemes TIC. Secretariat i gestió de projectes Europeus. Representació de l'administració en comités de normalització i estandardització. Traducció i avaluació de normes. Estudis de consultoria de trànsit i transport, ITS i TIC.

Avaluació de risc, processos de canvi i intervenció amb hòmens maltratadores

Noves estratègies d'intervenció: tècniques motivacionals i xarxes socials de suport; Indicadors i trajectòries de canvi en el procés d'intervenció; eficàcia dels programes d'intervenció amb maltractadors desenvolupats en la comunitat.

Big Data

Anàlisi de grans bases de dades en les quals es tenen tres característiques que les fan especials: velocitat de creixement, varietat en les classes de dades i volum.

Bio- i Quimioluminiscència computacional i teòrica

Determinació dels mecanismes de quimioluminescència i bioluminescència. Comprensió de les propietats d'estructura electrònica necessàries per a produir una excitació química eficient. Caracterització de diferents mecanismes (no catalitzats, catalitzats intra- i intermoleculars, etc.)

Bioaigua i nanoaigua

Fotofísiques i fotoquímica d'agregats d'aigua i la seua rellevància en sistemes biològics i nanotecnològics.

Captació i processament de senyals

Desenvolupament d'equips i algorismes a mesura per a adquisició i tractament de senyals de tota mena.

Caracterització de columnes cromatogràfiques

Els mètodes clàssics per a caracteritzar columnes cromatogràfiques es basen en la mesura de la retenció i l'ús d'un grup seleccionat de compostos. S'investiga la validesa d'aquests enfocaments i es proposen noves estratègies més fiables, basades en la retenció, selectivitat i forma dels pics.

Combinació de mecanismes de separació

La combinació de mecanismes de separació en HPLC permet obtindre selectivitats no assolibles amb les columnes individuals. Es proposen diverses estratègies incloent l'ús de columnes paral·leles, l'acoblament seqüencial de columnes i l'HPLC bidimensional.

Computació basada en GPU

Implementació de sistemes computacionals d'alt rendiment basats en el processament paral·lel en els nuclis d'una GPU o vàries. Desenvolupament de shaders per a aplicacions gràfiques d'alt realisme

Computació d'altes prestacions per a genòmica computacional

Desenvolupaments de computació d'altes prestacions, mitjançant l'ús d'arquitectures avançades de computadors, per al processament i anàlisi de metilació en dades genòmiques produïdes pels seqüenciadors d'última generació (Next-Generation Sequencing o NGS).

Desenvolupament d'aplicacions gràfiques per a dispositius mòbils

Desenvolupament d'aplicacions gràfiques per a dispositius mòbils i PDAS. Comprén tant aplicacions Android com aplicacions per a IOS. Inclou computació en el núvol.

Desenvolupament d'aplicacions web avançades

Sistemes WEB per a l'accés a BBDD. WEB semàntica, Ontologies i metadades. Sistemes de difusió per RDS i sistemes d'intercanvi de dades en protocol DATEX. Desenvolupament de serveis WEB. Aplicacions mòbils. Formularis electrònics, serveis de pagament i tractament segur d'informació.

Desenvolupament de mètodes d'anàlisi nets

L'addició d'additius a la fase mòbil permet disminuir el volum de dissolvent orgànic en HPLC en fase inversa convencional. Quan l'additiu és biodegradable, s'aconsegueix un mètode net (classificat com a Química verda). En particular, es desenvolupen separacions amb aigua i sabó, i mitjançant l'ús de microemulsions.

Desenvolupament de mètodes per a l'anàlisi de mostres farmacèutiques, clíniques i d'aliments

Sobre la base dels avanços fonamentals en HPLC realitzats pel grup d'investigació, es dissenyen mètodes d'anàlisis per a mostres diverses en els camps farmacèutic, clínic i d'aliments. El desenvolupament dels mètodes s'acompanya d'una àmplia validació.

Desenvolupament de mètodes ràpids d'anàlisi

A causa de l'increment del número d'anàlisi que es realitzen en els laboratoris, existeix un interés per disminuir el temps d'anàlisi. Per a això, es fa ús de tècniques instrumentals i columnes ràpides, així com estratègies d'injecció directa de les mostres analitzades.

Desenvolupament de plataformes e-learning basades en simulació 3D

Disseny de plataformes d'e-learning (amb simulació) basades en tecnologies web. Ús de Moodle i SCORM i de tecnologies de simulació basades en HTML-5, OpenSceneGraph per a Web i Unity-3D a fi d'implementar entorns virtuals 3D executables des del navegador.

Desenvolupament i aplicació de l'aproximació diabàtica en l'estudi de processos químics

El responsable principal d'aquesta línia és el Professor honorari de la Universitat de València: Orlando Tapia Olivares. Desenvolupament i aplicació de l'aproximació diabàtica en l'estudi de processos químics.

Desenvolupament i aplicació de mètodes per a la simulació de espectroscòpia òptica lineal i no-lineal en sistemes moleculars

Desenvolupament teòric de mètodes per a la simulació precisa de tècniques d'espectroscòpia òptica lineal i no-lineal i la seua aplicació en sistemes moleculars, particularment enfocat per a l'anàlisi de processos dinàmics en l'estat electrònic excitat i per a la determinació precisa d'intensitats d'absorció i emissió en fases condensades.

Desenvolupaments de la mineria de l'opinió (anàlisi de sentiment)

Anàlisi de l'efectivitat d'eines dissenyades per lingüistes computacionalistes i enginyers informàtics en l'examen de gèneres digitals, com ara la comunicació mediada per computadora. Inclou la valoració o subjectivitat transmesa per usuaris en usos comercials i no comercials.

Desenvolupaments en el disseny de corpus monomodals i multimodals amb anotació i sense anotació

Anàlisi dels fonaments en la compilació de corpus, ja siguen sincrònics (actuals) o diacrònics, monolingües o multilingües, per a l'examen de la llengua en el seu conjunt, o part d'ella. Anàlisi del paper de diferents tipus d'anotació: gramatical, semàntica, discursiva, multimodal.

El context social i espacial de la violència en les relacions íntimes

Epidemiologia espaciotemporal del maltractament infantil i la violència de gènere a la ciutat de València; correlats sociodemogràfics de la distribució espacial de la violència en les relacions íntimes; característiques dels barris i geografia de les actituds socials a la ciutat de València.

Electrofisiologia cardíaca

El grup treballa en el modelatge i simulació multiescala del procés d'activació del teixit cardíac, amb la finalitat de caracteritzar i predir diferents patologies. El grup compta amb un programari de simulació d'alta resolució que permet reproduir electrocardiogrames de forma totalment sintètica, amb la possibilitat de simular diferents patologies. Una altra línia de treball activa en aquest àmbit és l'estimació del sistema de conducció cardíac a utilitzant anàlisi de dades adquirides durant la pràctica quirúrgica

Enquestes i Sondejos

Anàlisi i Elaboració d'enquestes i sondejos d'opinió.

Ensenyament i aprenentatge de llengües i lingüística assistits per corpus

Investigació de la interllengua dels estudiants, estudis contrastius mitjançant anàlisis de corpus, i ús de tècniques de corpus en l'ensenyament de les llengües i la lingüística a l'aula (data driven learning).

Equacions en derivades parcials

Desenvolupar nous mètodes per a equacions en derivades parcials no lineals que ens permeten contribuir a la solució de problemes concrets, la majoria d'ells suggerits per les aplicacions.

Estratègia i presa de decisions

Corresponentment amb la seua complexitat i ampli rang se centra en estudi i desenvolupaments relatius a l'estratègia (incloent els nivells tàctic i operatiu) i tot els components que intervenen en el procés de presa de decisions, sobre la base de models normatius o descriptius (matemàtics versus psicològics), així com a nivell individual i grupal.

Estudi aritmètic i estructural de grups factoritzats. Estudi estructural de les brides

Quan es considera un grup G=AB factoritzat com a producte de dos subgrups, relacionats amb certes condicions de permutabilitat, la qüestió natural és determinar què podem dir de G a partir de les propietats de A i B, i què podem dir sobre A i B a partir de propietats de G.

Les brides estan associades a grups trifactorizats amb propietats estructurals que determinen de manera efectiva solucions de la equació quàntica de Yang-Baxter.

Estudi de l'estructura normal i permutable de certes famílies de grups amb condicions de finitud

Durant els darrers anys han tingut interès els grups on tots els subgrups subnormals són normals, permutables, o Sylow-permutables, tant pel que fa a grups finits com a extensions a classes de grups infinits. Desenvolupem també tècniques informàtiques per estudiar aquests grups amb GAP.

Estudi de semigrups, monoides, autòmats i llenguatges formals

En l'àmbit de les ciències de la computació ha sorgit un creixent interès en l'estudi dels semigrups i monoides en relació amb els autòmats i llenguatges formals. Pretenem aplicar tècniques de la teoria de grups i de l'àlgebra universal a l'anàlisi d'aquests objectes.

Estudi de superfícies metàl·liques i nanopartícules funcionalitzades per al seu ús en aplicacions tecnològiques

Aplicació de les tècniques de la química quàntica a l'estudi de superfícies metàl·liques i nanopartícules funcionalitzades per al seu ús en aplicacions tecnològiques

Estudi del comportament cromatogràfic dels compostos ionitzables

Molts compostos d'interés farmacèutic posseeixen caràcter àcid-base, per la qual cosa la naturalesa i concentració de les espècies dominants depenen del pH. Es desenvolupen models de comportament en fases mòbils en absència i presència d'additius, i amb columnes convencionals o de pH estés.

Estudi dels efectes de la deslocalització sigma en les propietats electròniques i òptiques de organosilans

Estudi dels efectes de la deslocalització electrònica sigma en les propietats electròniques i òptiques de organogosilanos mitjançant tècniques mecano-quàntiques d'alta precisió.

Estudis sobre la cinètica d'interacció i la seua predicció en columnes cromatogràfiques

Es realitzen estudis fonamentals per a explicar la forma dels pics cromatogràfics que continuen o qüestionen estudis històrics d'altres autors sobre aquest tema. Es desenvolupen models de pics i estratègies per a la seua predicció amb motius d'optimització de les condicions de separació.

Fotoquímica en la oscuritat - Relació entre fotoquímica i quimioluminiscència

Predicció de fenòmens en els quals una reacció química indueix un procés fotoquímic sense l'ús de llum, i de rellevància en biologia, medicina o nanotecnologia. Exemples: Generació de lesions de tipus UV en la foscor; Activació del procés de la visió en la foscor.

Fotoquímica i luminiscència en nanotecnologia

Determinar les raons del comportament emissor/no-emissor de molècules orgàniques i inorgàniques d'interés en optoelectrònica i dispositius fotovoltaics. Millorar l'eficiència mitjançant la identificació i eliminació de processos fotoquímics no desitjats. Fotoquímica de borans i molècules orgàniques amb gran conjugació de tipus pi. 

Física de neutrins en l'experiment DUNE

Física d'oscil·lacions de neutrins i d'astrepartícules amb detectors d'argó liquide (Experiment DUNE).

Física de neutrins en l'experiment NEXT

Cerca de la desintegració doble beta sense neutrins en l'isòtop Xe-136 amb detectors de xenó gasós (Experiment NEXT).

Geometria genèrica

Geometria diferencial de subvarietatas llises i amb singularitats en espais euclidians. Classificació global d'aplicacions estables, fluxos i foliacions en superfícies i 3-varietats. Invariants complets per a la geometria de segon ordre. Aplicació a la teoria de cordes.

Holomorfia infinit dimensional

Estudi de les aplicacions analítiques entre espais de Banach. Tant el seu comportament individual enfront de classes de conjunts, com a les possibles estructures algebraic-topologiques que puguen tindre com a conjunt.

Imputació Múltiple

Desenvolupaments metodològics i de programari per a la cerca de solucions al problema de la no-resposta parcial en les enquestes i als buits en les bases de dades.

Inferència Ecológica

Descobriment de comportaments individuals a partir d'informació agregada.

Integració de simuladors immersius temps real per a l'entrenament d'operadors

Desenvolupament de sistemes instruccionals basats en simuladors. Es desenvolupa el maquinari, els dissenys instruccionals, els models dinàmics dels objectes de la simulació i els escenaris 3D.

Llibertat d'expressió i informació en internet i discurs de l'odi

Anàlisi de la projecció de les llibertats a la xarxa i les xarxes socials, garanties judicials, límits, especial atenció al discurs de l'odi.

Mapeig de malalties

Desenvolupament de models jeràrquics bayesians per a l'estudi de la variabilitat geogràfica de malalties i la seua evolució temporal amb l'objectiu d'ajudar en la presa de decisions i en el desenvolupament de programes de vigilància.

Mecanismes de dany i reparació en l'ADN/ARN

Estudi de processos fotoinduïts que porten a la producció de lesions en l'ADN/ARN. Determinació de propietats de fotoestabilitat  i fotorreactivitat dels components de l'ADN/ARN. Funció d'espècies reactives d'oxigene/nitrogen, electrons de baixa energia i altres agents reactius endògens/exògens en el mal a l'ADN/ARN. Mecanismes de mal per fotosensibilització (teràpia fotodinàmica per al tractament del càncer).

Modelització, tractament de senyals i optimització en cromatografia de líquids

L'optimització fiable de les condicions de separació cromatogràfica requereix eines que aprofiten models de retenció i de forma de pic. Es desenvolupen eines diverses i noves estratègies per a l'anàlisi de mostres complexes, que consideren d'un a tres factors experimentals.

Models amb dades composicionals

Desenvolupament de models amb dades composicionals. En entorns com la biologia, l'economia o la geologia, és habitual treballar amb vectors de dades les components de les quals recullen la contribució relativa de diferents parts en relació a un total, aconseguint-se mostres composicionals. Es treballarà en el progrés de la modelització estadística de les dades composicionals, en la seua aplicació i en la seua fonamentació matemàtica.

Models conjunts de dades longitudinals i de supervivència

S'estudien els models conjunts de dades longitudinals i de supervivència amb objectius temporals, de supervivència o tots dos, amb especial èmfasi en objectius predictius dinàmics.

Models de distribució d'espècies

Desenvolupament de models de predicció de la distribució espacial i espaciotemporal d'espècies. S'aborda la incorporació d'incertesa en les covariables, els problemes generats pels valors absents, l'efecte del mostreig preferencial i el maneig de grans volums de dades.

Models de selecció de carteres d' inversió

Desenvolupament de models de selecció de carteres, en els quals la incertesa sobre el rendiment es descriu mitjançant distribucions de possibilitat i credibilitat. Anàlisi multiobjectiva del problema de selecció, buscant aproximacions a la frontera de Pareto mitjançant algorismes evolutius.

Mètodes numèrics per a equacions de tipus hiperbòlic

Es dissenyen i analitzen mètodes numèrics per a equacions en derivades parcials per al seu ús en camps tan diversos com la dinàmica de gasos, tant compressibles com incompressibles, la sedimentació de suspensions polidisperses, fluxos en mitjans porosos, dinàmica de partícules carregades, etc.

Neurociència Visual

Desenvolupament de models i tècniques per al processament de dades en neurociència visual: manifold learning, independització, tècniques estadístiques de codificació òptima, de gaussianització, aprenentatge en varietats, estimació i inversió de models, interpretabilitat i causalitat.

No resposta and biaixos

Desenvolupaments metodològics i aplicacions per al mesurament de la no-resposta en les enquestes i per a la correcció dels seus efectes, especialment els biaixos que pot introduir en el procés inferencial.

Operadors de composició

Estudi dels operadors de composició i la seua relació amb les propietats del símbol que el defineix. Especial atenció a les propietats topològiques dels operadors i a les propietats mètriques siguen de la norma natural de l'espai o l'essencial. Interés en les propietats espectrals.

Optimització de processos

Desenvolupament de models d'aprenentatge reforçat i programació dinàmica per a la reducció de costos, millora de paràmetres importants i augment de l'eficiència.

Predicció electoral

Aplicació i elaboració de models per a la predicció electoral.

Processament d'imatges

Desenvolupament de models i tècniques per al processament de dades en neurociència visual: manifold learning, independització, tècniques estadístiques de codificació òptima, de gaussianització, aprenentatge en varietats, estimació i inversió de models, interpretabilitat i causalitat.

Processament de Llenguatge Natural

Extracció d'informació estructurada i coneixement a partir de l'anàlisi de text lliure amb informació a priori desestructurada.

Processament de gran volum de dades

Processament de grans bases de dades i imatges d'alta resolució temporal, espacial i espectral. Els nostres col·laboradors (ESA, NASA, EUMETSAT, Google, DigitalGlobe) proporcionen accés a grans volums de dades a processar en temps real mitjançant tècniques de paral·lelització, clústers, i algorismes.

Processos de fotoionització a l'ADN

Mecanismes moleculars que medien l'absorció de llum d'alta energia (VUV i major) produint la pèrdua d'un o més electrons donant lloc a la fotoionització de l'ADN.

Procés d'imatges

S'usen tècniques no lineals d'aproximació, dependents de les dades, dins d'un entorn de multiresolució per a la compressió de senyals amb forts gradients en aplicacions com ara restauració d'imatges, càlcul de disparitats o flux òptic.

Protecció de dades i privacitat en internet, davant del govern obert i la transparència

Informació administrativa en internet, transparència, publicitat activa, dret d'accés i els seus límits, especialment amb la protecció de dades i la privacitat.

Química induïda per la llum solar a l'atmosfera de La Terra

Determinació de les intensitats d'absorció de llum solar de molècules atmosfèriques. Predicció de mecanismes de resposta a la llum solar. Cicle del Hg en l'atmosfera terrestre.

Realitat augmentada col·laborativa

Aquesta línia d'investigació persegueix la millora de les prestacions dels sistemes i aplicacions de Realitat Augmentada Col·laborativa (en anglés CAR), a partir de l'experiència prèvia del grup en Entorns Virtuals Distribuïts.

Renormaments en espais de Banach

Estudi de la diferenciabilitat de funcions definides en oberts d'espais de Banach, en particular de la norma.

Robòtica i control

Disseny de robots, vehicles, sensorització. Disseny d'arquitectures de control en llaç tancat.

Seguretat informàtica, protecció de dades i privacitat

Anàlisi de la seguretat dels sistemes informàtics, detecció de vulnerabilitats, criptogràfica i comunicacions segures. Mecanismes per a la protecció de dades personals, traçabilitat de la informació, disseny orientat a la privacitat i seguretat. Anonimització de dades. Auditories de seguretat. Normativa internacional.

Selecció de models

El nostre grup aborda el problema de selecció de models des d'un punt de vista Bayesià Objectiu. Treballem de manera particular en l'estudi de criteris que permeten establir distribucions prèvies òptimes per a realitzar una selecció e models efectiva.

Sensors CMOS de visió

Disseny de circuits integrats per a visió, especialment visió selectiva guiada per canvis i càmeres per a aplicacions específiques.

Simulació de fluids

El grup CoMMLab utilitza tècniques de mecànica de fluids computacional aplicades a diferents àmbits. En enginyeria biomèdica, el grup utilitza models de fluids per a la simulació del sistema vascular, especialment en grans gots, per a analitzar i predir patologies com ara aneurismes. En l'àmbit de la informàtica gràfica, desenvolupem models de fluids no Newtonians amb aplicacions, principalment, en simulació interactiva (Realitat Virtual, Videojocs,...) i en simulacions per a animació basada en física i efectes especials.

Simulació de processos químics en medis biològics

Estudi realitzat mitjançant eines computacionals de les reaccions químiques en els enzims i en la solució aquosa mitjançant la Dinàmica Molecular QM/MM.

Simulació i visualització de comportaments complexos

Models de simulació per a animació de comportaments complexos en aplicacions gràfiques interactives, incloent comportaments físics (fluids,sistemes granulars, etc.) i comportaments basats en intel·ligència artificial (aprenentatge per reforç, etc.).

Singularitats i geometria aplicades

Geometria conforme: corbes racionals d'hodògraf pitagòric en disseny assistit per ordinador. Aplicacions geomètriques al disseny de circuits de microona. Disseny de superfícies de Bézier amb propietats de frontera prefixades.

Singularitats

Classificació i obtenció d'invariants analítics i topològics de singularitats d'aplicacions diferenciables i analítiques complexes. Exponents de Lojasiewicz i condicions de no degeneració sobre aplicacions analítiques. Estudi d'invariants semilocals tipus Vassiliev.

Sistemes avançats de gestió i explotació d'informació

Sistemes per a la recopilació, tramitació i tractament estadístic de dades. Aplicacions de gestió avançada de BBDD. Disseny i implementació de DWH. reenginyeria de sistemes i arquitectures client/servidor. Modelatge de dades. Gestió documental. Sistemes multimodals . Gestió hospitalària.

Sistemes dador-acceptor per a electrònica molecular

Caracterització químic-quàntica de les propietats estructurals, electròniques i òptiques de sistemes dador-acceptor pi-conjugats utilitzats com a materials electroactius en dispositius optoelectrònics (generadors de llum) o fotovoltaics (generadors d'electricitat) orgànics.

Sistemes de localització, transacció i comunicacions mòbils

Sistemes de cobrament electrònic de peatges i vehicles mòbils. Sistemes de localització mitjançant satèl·lit i telefonia. Aplicacions GPS i GSM. Sistemes de comunicació V2V, V2I i I2V. Sistemes de detecció Bluetooth, RFID i WIFI. Sistemes cooperatius. Navegació dinàmica.

Sistemes de monitorizació, control i representació avançada de dades de trànsit

Monitoratge de trànsit, Sistemes d'identificació de petjada magnètica de vehicles, sistemes DAI, aplicacions per a l'optimització de rutes i/o temps, temps de viatge, matrius O/D, aplicacions GIS, representació geogràfica de dades i simulació virtual. Plans de gestió d'emergències.

Sistemes de recomanació

Desenvolupament de recomanadors de productes a partir de les característiques del client i gestió de promocions personalitzades.

Sistemes electroluminiscents basats en complexos iònics de metalls de transició

Disseny teòric de complexos iònics de metalls de transició per a la seua utilització com a materials emissors de llum en dispositius electroluminiscents tipus FEU OLOR (Organic Light-Emitting Diodes) i LEC (Light-Emitting Electrochemical Cells).

Sistemes multiagent de gran escala

Desenvolupament de sistemes de simulació multiagent aplicats a sistemes sociosanitaris, de manera que puguen simular no sols el comportament individual de cada agent, sinó també el comportament global del sistema com a agregació del comportament individual.

Teledetecció i geociència

Aplicacions en tractament de senyals i imatges de teledetecció: estimació de paràmetres biofísics i variables de fluxos, inversió de models, segmentació d'imatges, detecció de canvis i anomalies, fusió d'imatges i multiresolució, restauració, causalitat i atribució, rànquing.

Teoria de Grups

Teoria de Grups i les seues representacions.

Transport i Mobilitat Sostenible

Les temàtiques de recerca i desenvolupament són molt àmplies i entre les mateixes destaquen els estudis dels hàbits o necessitats de desplaçament dels usuaris d'un determinat territori o mitjà de transport, la satisfacció d'usuaris, transport públic, impacte de canvis en l'oferta, maneres blanes, càrrega, logística, última milla, tarifes, accessibilitat, inclusivitat, gènere, medi ambient, mobilitat elèctrica, etc.

Així mateix i més si cap en el cas de la Seguretat Viària, és objecte d'estudi i desenvolupament els Sistemes Intel·ligents de Transport (ITS), així com altres mitjans de transport terrestre, com és el cas del ferrocarril, tramvia i metre, així com altres marítims i aeris.

Trànsit i seguretat viària

Les temàtiques de recerca i desenvolupament són molt àmplies i entre les mateixes destaquen, els estudis epidemiològics, investigació d'accidents, causes de l'accidentalitat, els factors de risc, els grups de risc, usuaris vulnerables, els comportaments dels conductors, els processos psicològics bàsics, les actituds, motivacions i valors subjacents als comportaments, el cas especial dels infractors i reincidents. així com en un altre pla la conducció autònoma.

Així mateix a més del factor humà són objecte d'estudi, les vies (amb diferencial atenció els punts negres i trams de concentració d'accidents, així com a la senyalització, especialment variable), els vehicles, així com l'estat de tots ells.

Vigilància espai-temporal de malalties

Desenvolupament de metodologies estadístiques per a detecció d'epidèmies de grip de manera ràpida i fiable. La inferència i la predicció sobre aquests models l'abordem des del paradigma Bayesià, que permet implementar modelitzacions complexes amb estructures espacials, temporals i jeràrquiques.

Violència en les relacions pares-fills

Anàlisi de les diferències interculturals en l'ús de pràctiques de disciplina; desenvolupament de mesures implícites de les actituds cap a l'agressió en les relacions pares-fills; actituds cap al càstig corporal i risc de maltractament infantil.

Xarxes socials

Desenvolupaments metodològics i aplicacions per a l'escolta activa en internet, propiciant la identificació de sentiments i d'autors que permeta convertir els ingents fluxos de dades i opinions en informació.

Ús d'equilibris secundaris en cromatografia de líquids de fase inversa (RPLC)

Les columnes comercialitzades en RPLC no permeten l'anàlisi de compostos carregats o molt polars. Es desenvolupa una línia per a millorar el rendiment cromatogràfic mitjançant l'ús d'equilibris secundaris, amb especial recalcament en l'addició de tensioactius i líquids iònics a la fase mòbil.