Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Alliberament controlat de fàrmacs

Estudi de l'ús de portes moleculars en l'alliberament de fàrmacs. Aplicació a diferents patologies posant l'accent en la malaltia inflamatòria intestinal.

Anàlisi de factors pronòstics genètics en neuroblastoma (NB)

Detecció de canvis genòmics. Identificació i caracterització de casos inusuals.

Anàlisi de factors pronòstics histopatológic en neuroblastoma (NB)

Determinació de la categoria histològica i diferenciació neuroblàstica. Estudis d'expressió.

Anàlisi de microscòpia digital en histopatologia

Detecció. Quantificació i topologia objectiva de paràmetres biològics en mostres histològiques.

Anàlisi de tumors experimentals en models animals

Validació de tests d'utilitat clínica.

Arqueometria

Anàlisi de les propietats físiques i composició química d'objectes del patrimoni cultural i desenvolupament de metodologies i productes per a la seua restauració i conservació. Adaptació i configuració d'espectròmetres EDXRF i RAMAN a les peculiars característiques dels objectes del patrimoni cultural.

Associats i polimers supramoleculars electroactius

Estudi teòric de les interaccions no covalents que determinen l'organització supramolecular de molècules electroactives formant associats i polímers amb propietats conductores i òptiques d'interés en electrònica molecular.

Bio- i Quimioluminiscència computacional i teòrica

Determinació dels mecanismes de quimioluminescència i bioluminescència. Comprensió de les propietats d'estructura electrònica necessàries per a produir una excitació química eficient. Caracterització de diferents mecanismes (no catalitzats, catalitzats intra- i intermoleculars, etc.)

Bioaigua i nanoaigua

Fotofísiques i fotoquímica d'agregats d'aigua i la seua rellevància en sistemes biològics i nanotecnològics.

Caracterització estructural

Caracterització mitjançant les tècniques de difracció de rajos X d'alta resolució (HRXRD), difracció múltiple de rajos X (XRMD), microscòpia d'escombratge (SEM), microscòpia de transmissió d'alta resolució (HRTEM). Els materials analitzats poden ser en volum, en forma de capes o nanoestructures.

Caracterització física de materials moleculars

Propietats magnetoestructurals (susceptibilitats ac i dc, magnetització, ESR, dispersió inelàstica de neutrons, difracció de raigs X en monocristalls), propietats de transport (conductivitats elèctriques en monocristalls, magnetoresistència).

Caracterització òptica i elèctrica d'alta resolució

Aplicació de tècniques d'alta resolució espacial (menor que 1 micra) a la caracterització estructural, òptica i elèctrica de nanoestructures semiconductores i làmines de grafé policristalí. Desenvolupament de tècniques d'alta sensibilitat per a l'estudi i detecció de nanoestructures i molècules.

Compostos de coordinació magnètics multifuncionals

Disseny, preparació i caracterització físic-química de materials magnètics multifuncionals usant com a eina multidisciplinària la Química de Coordinació.

Creixement cristal·lí

Creixement de materials mitjançant les tècniques de: Bridgman, transport de zona calenta (THM), deposició en fase vapor (PVD), deposició en fase química d'organometàlics (MOCVD), espray pirólisis (SP). Actualment es realitzen creixements de diferents tipus d'òxids (CdO, MgO, ZnO i alliatges).

Desenvolupament d'OLEDs per al camp de la il·luminació

Desenvolupament de OLEDs utilitzant materials estables a l'aire, permetent prescindir de l'encapsulació, reduint considerablement els costos de fabricació. 

Desenvolupament de LECs d'alt rendiment

Els LECSs no requereixen estar encapsulats, per la qual cosa es presenten com una alternativa econòmica als OLEDs i HyLEDs en algunes aplicacions. El nostre objectiu és el desenvolupament i estudi de LECs amb major durabilitat, menors temps d'encesa i un ampli rang de colors.

Desenvolupament de bio-sensors per a la detecció d'indicadors humans

En aquest marc estem desenvolupant nous biosensors basats en conductors polimèrics capaços, per exemple, de registrar senyals elèctrics així com de mesurar concentracions d'espècies biològiques rellevants directament al mig fisiològic, en teixits o fins i tot en cèl·lules aïllades.

Desenvolupament de dispositius fotovoltaics basats en perovskites

Les cèl·lules solars basades en perovskita són una alternativa als actuals sistemes fotovoltaics de silici, ja que és possible disminuir el cost en la producció. El grup treballa en el desenvolupament d'aquesta mena de dispositius amb l'objectiu d'aconseguir rendiments elevats i altes eficiències a un baix cost, la qual cosa permetria ampliar l'àmbit d'aplicació aquesta tecnologia.

Desenvolupament de nous catalitzadors quirals

Disseny i síntesi de nous lligands quirals capaços de formar complexos amb ions metàl·lics d'utilitat com a catalitzadors quirals (àcids de Lewis). Disseny i síntesi de nous catalitzadors orgànics quirals per transferència de protó, formació de ponts d'hidrogen o transferència de fase.

Desenvolupament de noves estructures per a sistemes fotovoltaics

Desenvolupament d'estructures poli-aromàtiques mitjançant processos verds a partir de diols i reaccions de condensació deshidrogenativa, amb l'objectiu d'obtindre sistemes benzocondesats poliaromàtics nitrogenats fluorescents amb nitrògens bàsics (piridínics o quinolínics) per a la modificació de les propietats electròniques dels mateixos mitjançant reaccions d'alquilació.

Desenvolupament de noves metodologies de formació d’enllaços C-C mitjançant catàlisi asimètrica

Utilització de catalitzadors quirals (complexos metàl·lics i organocatalitzadors) en noves reaccions d'interés en síntesi orgànica en les quals es generen simultàniament enllaços C-C i centres estereogènics. Síntesi de building blocks quirals.

Desenvolupament de noves vies sintètiques per a l'obtenció de complexitat molecular mitjançant processos coherents amb la química verda

Desenvolupament de nous processos de autotransferència d'hidrogen per a la generació de complexitat molecular amb l'objectiu de preparar compostos heterocíclics aromàtics nitrogenats. Aplicacions com a sensors i fàrmacs.

Desenvolupament de tècniques pangenómiques d'alt rendiment en sarcomes

Utilització i millora d'eines de diagnòstic genètic tumoral.

Desenvolupament i aplicació de mètodes per a la simulació de espectroscòpia òptica lineal i no-lineal en sistemes moleculars

Desenvolupament teòric de mètodes per a la simulació precisa de tècniques d'espectroscòpia òptica lineal i no-lineal i la seua aplicació en sistemes moleculars, particularment enfocat per a l'anàlisi de processos dinàmics en l'estat electrònic excitat i per a la determinació precisa d'intensitats d'absorció i emissió en fases condensades.

Dispositius electrònics moleculars

Espintrònica molecular: SPIN- OLEDs (Organic Light-Emitting Diode), SPIN Valves, OFETs (Organic Field Effect Transistors).

Dispositius termoelèctrics

Estudi de materials per a la fabricació de dispositius termoelèctrics, basats en nanoestructures semiconductors (nanofius), polímers i materials híbrids. Mesura de les propietats termoelèctriques, com son l'efecte Seebeck, la conductivitat elèctrica i tèrmica, o la eficiència termoelèctrica.

Disseny de nous materials funcionals per a aplicacions en catàlisi i energia

Preparació de materials nanoporosos macroscòpics i microscòpics per al desenvolupament de fonts d'energia, catalitzadors o nano-contenidors. Aquesta línia de recerca pretén proposar aplicacions alternatives de materials ben establits en camps completament diferents innovant en l'aplicació però beneficiant-se del coneixement existent. Ens centrem en modificacions superficials postsíntesi, omplit i alliberament de compostos (antibiòtics).

Equacions en derivades parcials

Desenvolupar nous mètodes per a equacions en derivades parcials no lineals que ens permeten contribuir a la solució de problemes concrets, la majoria d'ells suggerits per les aplicacions.

Estudi químic-quàntic de relacions estructura-propietat en materials orgànics policonjugats amb aplicacions en optoelectrònica

Modelització teòrica (estructura molecular i electrònica, propietats òptiques, efectes dels substituents, límit dels polímers, models de dissolvents (PCM), interaccions intermoleculars, acoblament excitònic, transferència d'energia, processos fotoquímics) de materials orgànics pi-conjugats utilitzant una àmplia gamma de mètodes de CC.

Fibres òptiques

Fabricació de fibres de cristall fotònic i components especials de fibra òptica (xarxes de difracció, dispositius acusto-òptics i fibres estretes), la seua modelització i les seues aplicacions a làsers, fonts de llum basades en efectes no lineals, sensors i fotònica de microones.

Fotoquímica en la oscuritat - Relació entre fotoquímica i quimioluminiscència

Predicció de fenòmens en els quals una reacció química indueix un procés fotoquímic sense l'ús de llum, i de rellevància en biologia, medicina o nanotecnologia. Exemples: Generació de lesions de tipus UV en la foscor; Activació del procés de la visió en la foscor.

Fotoquímica i luminiscència en nanotecnologia

Determinar les raons del comportament emissor/no-emissor de molècules orgàniques i inorgàniques d'interés en optoelectrònica i dispositius fotovoltaics. Millorar l'eficiència mitjançant la identificació i eliminació de processos fotoquímics no desitjats. Fotoquímica de borans i molècules orgàniques amb gran conjugació de tipus pi. 

Materials biestables luminiscents

Síntesi i caracterització de nous materials moleculars bifuncionals capaços de modular el senyal luminescent d'un fluoròfor mitjançant el canvi electrònic que es produeix durant la Transició d'Espín (SCO). Estudi de la sinergia entre luminescència i Transició d'Espín (SCO) electrònic.

Materials i dispositius Optoelectronics

Desenvolupament de nanoestructures semiconductores i polímers poli-funcionals com a base d'estructures fotòniques/ plasmòniques i dispositius. Caracterització estructural-electrònica-elèctrica-òptica de nanomaterials i dispositius. Aplicacions en sensors químics i biosensors, telecomunicacions...

Materials moleculars multifuncionals modulables

Disseny, síntesi i caracterització de materials moleculars amb diverses propietats d'interés que puguen modular-se mitjançant disseny químic o amb estímuls externs com a temperatura, llum, pressió, camp magnètic o altres.

Materials moleculars porosos biestables

Síntesi, caracterització i processament de polímers de coordinació porosos (PCPs o PMOFs) que integren el fenomen de transició d'espín (spin crossover, SCO). Estudi de la capacitat d'adsorció molecular i resposta magnètica i òptica d'aquests materials als processos d'adsorció-desorció.

Mecanismes de dany i reparació en l'ADN/ARN

Estudi de processos fotoinduïts que porten a la producció de lesions en l'ADN/ARN. Determinació de propietats de fotoestabilitat  i fotorreactivitat dels components de l'ADN/ARN. Funció d'espècies reactives d'oxigene/nitrogen, electrons de baixa energia i altres agents reactius endògens/exògens en el mal a l'ADN/ARN. Mecanismes de mal per fotosensibilització (teràpia fotodinàmica per al tractament del càncer).

Modulació acústica de nanoestructures

Per mitjà d'ones acústiques de superfície controlem dinàmicament: 1) les propietats optoelectròniques de nanoestructures semiconductores com nanofils o punts quàntics, per a emissors de fotons únics i 2) estructures de fotònica integrada, per a realització de dispositius sintonitzables.

Multiestabilitat en complexes polinuclears amb transició d'Espín

Estudi de multiestabilitat i multicommutabilitat en complexos metàl·lics polinuclears que presenten el fenomen de transició d'Espín (SCO). Síntesi i caracterització de complexos dinuclears, trinuclears, tetranuclears, etc que presenten el fenomen de Transició d'Espín electrònic.

Nanoporus funcionalitzats

Estudi teòric i experimental dels nanoporus polimèrics, funcionalitzats en la seua superfície amb molècules de propietats específiques, amb aplicacions a la Micro i Nanofluídica.

Polímers de coordinació porosos

Síntesi de polímers de coordinació porosos (PCPs o MOFs)- Química host-guest de MOFs- Aplicació de MOFs en catàlisi- Aplicació de MOFs en remediació ambiental.

Problemes d'evolució fraccionaris

Desenvolupar tant tècniques analítiques que permeten estudiar les propietats de la solució d'uns certs problemes d'evolució fraccionaris, com a tècniques d'aproximació d'aquesta, que contribuïsquen a la resolució de problemes concrets suggerits per les aplicacions.

Processat d'informació amb nanoestructures bioinspirades

Fenòmens cooperatius i variabilitat en el processament d'informació amb nanoestructures bioinspirades.

Processos de fotoionització a l'ADN

Mecanismes moleculars que medien l'absorció de llum d'alta energia (VUV i major) produint la pèrdua d'un o més electrons donant lloc a la fotoionització de l'ADN.

Propietats estructurals, òptiques i electròniques per métodes de primers principis

Obtenció de les propietats físiques mitjançant models de primers principis. Propietats òptiques, magnètiques, electròniques.

Propietats físiques

Caracterització de propietats físiques, amb especial èmfasi en les propietats òptiques: absorció, fotoluminescència, espectroscòpia Raman.

Química de materials moleculars

Química de polioxometalats, Clústers magnètics inorgànics, Imants basats en molècules inorgàniques, Nous conductors moleculars, Materials moleculars híbrids orgànic-inorgànics que combinen magnetisme amb propietats conductores o òptiques, Pel·lícules magnètiques organitzades, Polímers conductors electroactius.

Química induïda per la llum solar a l'atmosfera de La Terra

Determinació de les intensitats d'absorció de llum solar de molècules atmosfèriques. Predicció de mecanismes de resposta a la llum solar. Cicle del Hg en l'atmosfera terrestre.

Semiconductors i condicions extremes

Síntesi i investigació de l'estructura cristal·lina i electrònica de semiconductors i materials d'interés geofísic mitjançant tècniques espectroscòpiques en condicions extremes de pressió i temperatura, en laboratori o en grans instal·lacions de radiació sincrotró.

Sensors moleculars

Disseny, síntesi i caracterització de sensors per a la detecció de molècules d'interés biològic i mediambiental. Entre les molècules estudiades es troben els gasos nerviosos, gasos contaminants i drogues d'abús.

Sistemes dador-acceptor per a electrònica molecular

Caracterització químic-quàntica de les propietats estructurals, electròniques i òptiques de sistemes dador-acceptor pi-conjugats utilitzats com a materials electroactius en dispositius optoelectrònics (generadors de llum) o fotovoltaics (generadors d'electricitat) orgànics.

Sistemes electroluminiscents basats en complexos iònics de metalls de transició

Disseny teòric de complexos iònics de metalls de transició per a la seua utilització com a materials emissors de llum en dispositius electroluminiscents tipus FEU OLOR (Organic Light-Emitting Diodes) i LEC (Light-Emitting Electrochemical Cells).

Síntesi de materials i nanomaterials oxídics i no oxídics

Preparació i caracterització de materials i nanomaterials de naturalesa química diversa i controlada (composició, grandària i forma), i amb propietats elèctriques, magnètiques, òptiques, tèrmiques, mecàniques i químiques, entre altres, d'interés aplicat.

Síntesi enantioselectiva de compostos d'interés biològic i farmacològic

Síntesi enantioselectiva de compostos que presenten activitat biològica o farmacològica, coneguda o potencial mitjançant la transformació química de productes quirals obtinguts a través de catàlisi asimètrica.

Síntesi i caracterització de nous materials mesoporosos

Desenvolupament de protocols de preparació de materials porosos amb característiques específiques, controlant paràmetres relatius a la seua naturalesa química (composició, grups funcionals i grau de funcionalització), al sistema porós (ordenació, grandària de porus, tipus de porus, etc.) i a la seua agregació.

Síntesi i caracterització de polímers

Síntesi de diversos tipus de polímers (conductors, termoplàstics i termoestables) a partir dels corresponents monòmers. Caracterització de les propietats tèrmiques, mecàniques, reològiques, espectroscòpiques i conductores de dites polímeres.

Teoria i modelització de nanoestructures semiconductores

L'objectiu és desenvolupar mètodes semiempírics multiescalars per al disseny i la modelització de nanoestructures semiconductores. El nostre objectiu és demostrar que les implementacions adequades dels mètodes empírics són capaços d'oferir nous nivells de comprensió i disseny tant de materials com de dispositius.

Transicions d'Espín en cristals líquids

Estudi de sinergies entre dues transicions de fase de naturalesa diferent, una electrònica (Transició d'Espín, SCO) una altra estructural (de Cristall a Cristall Líquid). Síntesi i caracterització de nous materials amb transició d'espín que presenten propietats metalomesògenes. Aplicacions.