Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Anàlisi intel·ligent de dades

Aplicació de tècniques d'aprenentatge automàtic per a problemes de predicció, classificació i reconeixement de patrons o tendències.

Aprenentatge automàtic quàntic

Utilització del formalisme de la mecànica quàntica per a millorar les prestacions d'algorismes d'aprenentatge automàtic. Utilització d'aprenentatge automàtic per a la descripció i extracció de coneixement de fenòmens quàntics.

Arqueologia, didàctica de les ciències socials, educació, museus i formació del professorat

Formació en didàctica de les ciències socials per a mestres d'infantil i primària, per a professorat de secundària, per a professorat universitari i per a educadors en museus i patrimonis i altres àmbits no formals. Formar educadors i generar criteris culturals d'aplicació en àmbits institucionals entre arqueologia, antropologia, educació i cinema.

Art i formació del professorat en arts

Formació en arts per a mestres d'infantil i primària, per a professorat de secundària, per a professorat universitari i per a personal educador en museus i patrimonis i altres àmbits no formals.

Art, creativitat, educació i entorns digitals

Aplicacions educatives, creatives i artístiques en entorns de distint tipus, incloent entorns digitals i ús de les TIC.

Art, cultura visual, educació en sensibilitat i estètiques creatives

Generar activitat teòrica i experiències des de l'art i la cultura visual.

Aula creativa, il·lustració i multiliteracitat

Educar en i a través de les arts mitjançant el Arts in Education Approach/AiE. Explorar els beneficis de l'art i de la literatura il·lustrada (ilustración / narrativa multimodal).

Avaluació del progrés de l'alumnat

Anàlisi de resultats i avaluació mitjançant el disseny i l'aplicació de rúbriques en relació amb els objectius i les destreses que s'esperen desenvolupar.

Big Data

Anàlisi de grans bases de dades en les quals es tenen tres característiques que les fan especials: velocitat de creixement, varietat en les classes de dades i volum.

Captació i processament de senyals

Desenvolupament d'equips i algorismes a mesura per a adquisició i tractament de senyals de tota mena.

Captura remota de so i vibracions

Emprant les autointerferències produïdes quan la llum coherent incideix sobre una superfície difusora, s'empren tècniques que permeten la detecció de moviment d'amplitud nanomètrica dels objectes analitzats. Això permet mesurar vibracions i so a grans distàncies.

Computació Paral·lela i Sistemes Distribuïts

La línia se centra en l'aplicació de tècniques de computació d'altes prestacions, i el desenvolupament i optimització de plataformes distribuïdes dins del paradigma de cloud computing, per a la resolució de problemes en el camp del Big Data, les Aplicacions Multimèdia i els Sistemes intel·ligents.

Creativitat, educació i psicologia

Formar educadors i educardores i generar criteris culturals d'aplicació en àmbits institucionals entre creativitat, psicologia, pràctiques educatives i formació del professorat.

Cultura Visual i educació artística

Desenvolupament de la cultura visual i l'educació artística en l'àmbit de públic tant infantil com d'adults, fomentant la relació amb altres camps d'estudi.

Desconnexió digital

Protecció de la salut del treballador i de l'esfera personal fora de l'àmbit laboral.

Desenvolupament i innovació de propostes curriculars i tasques específiques en Educació Primària, Secundària i Universitària

Partint dels quatre components que estableix la Pedagogia de les multiliteracitats per al desenvolupament del coneixement (experimentar, conceptualitzar, analitzar i aplicar), dissenyar i avaluar propostes en relació amb la literatura, l'art i les llengües estrangeres.

Dispositius de cristall líquid: Propietats i usos en difracció i polarització

Àmbit dels components òptics programables (elements difractius, filtres i components de polarització), i la seua realització mitjançant moduladors espacials de llum (bàsicament dispositius de cristall líquid).

Educació en els museus a través de l'ús de la literatura il·lustrada i l'aproximació a l'art

Explorar el potencial de l'ús de la narració multimodal (visual-lèxica-sonora...) a través de l'àlbum il·lustrat com a recurs pedagògic innovador en l'àmbit dels museus d'art i en diversos espais educatius reglats i no reglats (escoles, galeries d'art, fundacions, organismes...).

Estudiar i promoure el potencial didàctic de les TAC

Proposar i valorar tasques col·laboratives que permeten que els/as futurs/as mestres/as progressen gradualment des del mer ús instrumental de les TAC (Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement) fins al desenvolupament d'una consciència més crítica sobre elles.

Fibres òptiques

Fabricació de fibres de cristall fotònic i components especials de fibra òptica (xarxes de difracció, dispositius acusto-òptics i fibres estretes), la seua modelització i les seues aplicacions a làsers, fonts de llum basades en efectes no lineals, sensors i fotònica de microones.

Formació en literatura i art per al professorat de llengües estrangeres

Establir una relació de continguts literaris i artístics essencials per a millorar la competència del personal docent a l'hora de treballar amb recursos multimodals. Crear un marc de conceptes teòrics bàsics que puguen treballar en Educació Primària, Secundària i Universitària.

Física de neutrins en l'experiment DUNE

Física d'oscil·lacions de neutrins i d'astrepartícules amb detectors d'argó liquide (Experiment DUNE).

Física de neutrins en l'experiment NEXT

Cerca de la desintegració doble beta sense neutrins en l'isòtop Xe-136 amb detectors de xenó gasós (Experiment NEXT).

Imatge de fase i 3D

En aquest camp s'explota la capacitat per a realitzar captura de front d'ona per mètodes hologràfics per a obtindre mesures de la fase dels objectes, principalment en microscòpia. Les tècniques són anàlogues a les necessàries per a captura 3D en metrologia.

Infància, Art i Pedagogia a la societat del segle XXI

Investigar sobre el valor de l'ensenyament-aprenentatge de la literacitat i alfabetització visual i estètica (educar la mirada) i el desenvolupament del pensament crític i creatiu en la infància contemporània.

Instrumentació electrònica en física mèdica

L´activitat investigadora en aquesta línia d´investigació es centra en el disseny i desenvolupament de circuits d´instrumentació per al condicionament del senyal en física mèdica i tecnologia biomèdica. Actualment s´investiga en el campo dels detectors en radioteràpia intraoperatoria.

Instrumentació electrònica en física nuclear experimental

L´activitat investigadora en aquesta línia d´investigació es centra en el disseny i desenvolupament de circuits de condicionament de baix soroll i alta velocitat, per a experiments de física nuclear i espectroscopia gamma. Actualment s´investiga en els experiments AGATA, NEDA i TRACE.

Lingüística contrastiva i llenguatges per a fins professionals i acadèmics

L'equip també estudia la lingüística contrastiva i la seua aplicació a la traducció a nivell lèxic-semàntic i pragmàtic discursiu entre llengües majoritàries com l'espanyol-peninsular i la llengua anglesa en àmbits d'especialitat com el de les ciències de la salut, així com en altres contextos acadèmics i professionals.

Lingüística contrastiva i transcultural. Lingüística de corpus

Es parteix del contrast cultural i lingüístic, prenent com a base la lingüística de corpus, entre diverses llengües modernes majoritàries com l'espanyol-peninsular i la llengua anglesa. L'objectiu és aclarir conceptes i buscar aplicacions pràctiques a nivell tant particular entre comunitats comunicatives específiques com global dins de l'entorn de l'educació, així com de la comunicació social i professional, com pot ser el cas de la comunicació empresarial. Les eines procedents de la lingüística de corpus, des d'una perspectiva transcultural, resulten ser essencials tant per a l'obtenció de dades reals i compilació de corpus com per a la seua anàlisi i aplicació de resultats. L'estudi de la comunicació social i professional actual s'aborda en aquest equip en simbiosi amb el món digital, no sols com a mediadora, sinó també com objectiu de les aplicacions de nova generació.

Materials i dispositius Optoelectronics

Desenvolupament de nanoestructures semiconductores i polímers poli-funcionals com a base d'estructures fotòniques/ plasmòniques i dispositius. Caracterització estructural-electrònica-elèctrica-òptica de nanomaterials i dispositius. Aplicacions en sensors químics i biosensors, telecomunicacions...

Microscòpia sense lents

La possibilitat de registre del front d'ona té com un potencial aplicació la realització de tècniques de microscòpia en les quals no s'empren objectius per a la formació d'imatges. Es desenvolupen diverses tècniques, emprant varietat de fonts de llum per a la inspecció de mostres.

Nous plantejaments en educació digital i ús de xarxes socials per una educació sostenible

Les humanitats digitals i l'educació amb formats digitals ens ajuden a millorar nombrosos aspectes que poden canviar gràcies a les tecnologies digitals.

Noves formes de narrar (narracions) al segle XXI

Analitzar les característiques de la ment multimodal en el S.XXI i la necessitat d'establir noves coordenades de cohesió i desenvolupar noves formes del discurs i relat.

Optimització de processos

Desenvolupament de models d'aprenentatge reforçat i programació dinàmica per a la reducció de costos, millora de paràmetres importants i augment de l'eficiència.

Performativitat i creació musicals

El propòsit d'aquesta línia és la indagació en els processos educatius en relació amb la interpretació, improvisació i creació musicals, en particular sobre tipus i processos de memòria implicats en la interpretació i improvisació, estratègies d'estudi, por escènica, motivació, rol de les maneres de presentació d'informació, diferències entre músics de formació reglada i músics de formació no reglada (acte-control, acte-estima, disciplina, habilitats entrenables com el núm. i grandària de les saccades o moviments sacàdics mitjançant eye-tracking, etc.).

Processament de Llenguatge Natural

Extracció d'informació estructurada i coneixement a partir de l'anàlisi de text lliure amb informació a priori desestructurada.

Processament del senyal (So)

Mètodes avançats per a la captura, anàlisi i síntesi de senyals acústics, incloent el processament musical i de veu, la simulació acústica de sales, els mètodes de reproducció 3D i el monitoratge intel·ligent d'ambients acústics.

Processos d'aprenentatge musical mitjançant la tecnologia

Aquesta línia implica diferents línies de treball:

  • indagació sobre efectivitat de les maneres de presentació en sistemes uni- bi- i multimodals d'informació musical en els processos d'ensenyament i aprenentatge musical usant mediadors tecnològics i objectes digitals;
  • disseny de materials d'aprenentatge a través de l'ús d'objectes digitals d'aprenentatge;
  • disseny de programari d'aprenentatge musical.
Processos de formació musical no formal en contextos socioeducatius

Indagació sobre característiques dels processos d'aprenentatge musical en contextos d'educació no formal, principalment en escoles de música, educands de banda i en general la formació amateur de les persones (estratègies cognitives, estratègies d'estudi, motivació intrínseca-extrínseca,autoregulació, i altres constructes).

Processos formatius del professorat d'educació musical

Aquesta línia està en relació amb la indagació de maneres en què els professors i professores en formació inicial construeixen significats en relació amb la música. Si es coneixen aquestes maneres de significar la música, es poden conéixer també els processos de construcció de coneixement musical (procedimentals i declaratius), podent realitzar aportacions al coneixement de la formació inicial i contínua del professorat, així com realitzar contribucions als processos formatius des de la pedagogia i des de la didàctica.

Reconeixement de Patrons i Visió per Computador

Tècniques de reconeixement i aprenentatge automàtic aplicades a models lineals i no lineals. Aprenentatge continu de distàncies. Mineria de dades heterogènies i d'alta dimensionalitat, amb especial èmfasi en l'anàlisi i recuperació d'imatges i el processament de senyals d'àudio i vídeo.

Registre de la jornada

Obligació de registre de treball, implicacions soci-laborals, productivitat, accidents, temps de treball, prevenció de riscos laborals, flexibilitat, teletreball, etc.

Semiconductors i condicions extremes

Síntesi i investigació de l'estructura cristal·lina i electrònica de semiconductors i materials d'interés geofísic mitjançant tècniques espectroscòpiques en condicions extremes de pressió i temperatura, en laboratori o en grans instal·lacions de radiació sincrotró.

Sistemes de Tutorització Intel·ligent

Actualment, treballem en formes de representació del coneixement que permeten supervisar la resolució de tasques per l'estudiant i a incorporar suport afectiu, a través de la detecció d'emocions mitjançant tècniques pròpies del camp de la Visió per Computador.

Sistemes de recomanació

Desenvolupament de recomanadors de productes a partir de les característiques del client i gestió de promocions personalitzades.

Superresolució òptica

Tècniques per a la millora de resolució en sistemes òptics. Amb elles pot superar-se, baix determinades condicions els límits imposats per la difracció o els sensors. Aquestes tècniques tenen aplicació en microscòpia i en totes les aplicacions de captura d'imatge.

Tècniques noves en instrumentació oftàlmica i optomètrica

Disseny i proposta de sistemes per a millora de les mesures, imatges i tècniques en la pràctica optomètrica i oftalmològica.

Variació lingüística

El grup s'aproxima a la variació lingüística des de diverses perspectives integradores de les múltiples variables que interactuen en la comunicació actual. L'enfocament predominant és el variacionista pragma-semàntic, destacant la versatilitat interpersonal i multimodal de la comunicació i la seua influència en les transformacions socials, professionals i educatives. De manera pionera l'equip aborda la variació en tots els seus àmbits de la lingüística aplicada des d'una perspectiva multidisciplinària.

Xarxes i Sistemes de Telecomunicació

Aquesta línia d'investigació se centra en el desenvolupament de noves arquitectures i protocols de xarxa, així com en la creació de sistemes de telecomunicació avançats per a la millora de les comunicacions entre els usuaris. El treball dut a terme per aquesta línia abasta el desenvolupament i posada en marxa de nous serveis, tecnologies i arquitectures de xarxa centrats en la millora de la qualitat d'experiència de l'usuari final.