Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Characterisation of lactic acid bacterial enzymes and their biotechnological potential in wines
Per a garantir la qualitat i la seguretat dels aliments, el projecte LACALAB4wine, finançat amb fons europeus, utilitzarà enzims lactases de bacteris acidolàctics (BAL, o LAB per les seues sigles en anglés) per a eliminar substàncies indesitjables en el vi. Aquestes substàncies inclouen compostos tòxics, com les amines biògenes (AB) i la ocratoxina A (OTA), i sabors estranys, com els fenols volàtils (FV), produïts per llevats, fongs i bacteris durant el procés de vinificació. Identificaran nous enzims de BAL per a eliminar defectes aromàtics i toxines, i determinaran els seus productes degradants en AB, OTA i FV. També estudiaran la seua estructura i les seues noves aplicacions per a descobrir xaperones que milloren l'expressió de les lactases i avaluaran l'activitat enzimàtica sobre la qualitat del vi. Aquest treball inclourà la prospecció genòmica, l'expressió i purificació de lactases i l'avaluació de la seua activitat en el vi i l'estructura de la proteïna.
La despoblació a Espanya: de repte demográfic a repte territorial
La despoblació en Espanya data, almenys, del s. XIX, a més de l'intens èxode rural dels anys 60 i 70 del s. XX. El resultat són zones amb baixes densitats de població, envelliment, masculinització, etc. Les conseqüències són conegudes i la despoblació ha passat a formar part de l'agenda política. Enfront de la gravetat del fenomen, aquest fenomen ofereix un triple vessant: i) analítica: aportant anàlisis rigoroses; ii) propositiva: aportant inputs als responsables públics; iii) de transferència: mitjançant la divulgació i la mobilització dels actors locals.
Projecte CENIT DEMÉTER: Desenvolupament d'Estratègies i Mètodes vitícoles i Enològics enfront del canvi climàtic
El canvi climàtic comporta un seguit d’efectes negatius a la vitivinicultura i per això es va engegar el projecte CENIT DEMÉTER, per generar coneixements científics i tecnològics que permetessin atenuar aquests efectes.