Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Accions per al desenvolupament de la Xarxa de Encallaments d'Espècies Marines de la Comunitat Valenciana
El present projecte es basa en la coordinació i desenvolupament del “Protocol d'atenció de encallaments de la Generalitat Valenciana” que implica una col·laboració estreta de la Universitat de València (UV) amb la Generalitat Valenciana (GVA) i la Fundació Oceanogràfic (FO), tal com es realitza en els últims anys. L'atenció a esdeveniments d'implantació de tortugues marines es ve coordinant dins del mateix protocol i entre les mateixes institucions
Collective Actions for Improving the Conservation Status of the EU Sea Turtle Populations: Bordering Areas
L'OBJECTIU DEL PROJECTE ÉS MILLORAR L'ESTAT DE CONSERVACIÓ DE LES POBLACIONS EUROPEES DE DUES ESPÈCIES D'INTERÉS PRIORITARI DE TORTUGUES MARINES, LA TORTUGA BABAUA (*CARETTA *CARETTA) I LA TORTUGA VERDA (*CHELONIA *MYDAS) EN AIGÜES DEL MEDITERRANI.
Conservation of Cetaceans and Pelagic Sea Turtles in Med Managing Actions for their Recovery in Sustainability
El projecte pretén promoure la funció emblemàtica dels cetacis i tortugues marines (espècies CEPTU) per a sensibilitzar als ciutadans de la UE sobre l'entorn marí mediterrani compartit, el patrimoni comú de la cultura i els valors dels recursos marins naturals. Donar suport a l'Estratègia de Biodiversitat 2030 contribuint a la identificació de la xarxa europea Natura 2000 en alta mar. Contribuir a la Marine Strategy Framework Directive, ja que es busca establir un enfocament estratègic per a integrar l'avaluació dels elements D1 (espècies CEPTU) i D10 (fem marí).
HMW-nudibranch
El nostre objectiu és seqüenciar el genoma complet del nudibranqui seleccionat. Començarem per seleccionar un mètode òptim per a extraure ADN d'alt pes molecular. Això és crucial per a la seqüenciació del genoma complet, especialment en plataformes com PacBio. Com no existeixen mètodes específics per a l'extracció d'ADN de nudibranquis, tenim previst provar diversos mètodes de conservació i extracció per a obtindre una mostra d'ADN concentrada amb fragments grans adequats per a la seqüenciació PacBio.
INVEST/2023/173
La indústria de l'adobat enfronta greus problemes mediambientals a causa de les aigües residuals contaminades amb metalls pesants, sulfurs i substàncies tòxiques. Aquests efluents amenacen els ecosistemes, afectant aigües subterrànies, rius i sòls agrícoles, així com la salut humana. Per a mitigar la contaminació, es necessiten tecnologies avançades i alternatives químiques respectuoses amb el medi ambient, però això presenta desafiaments, especialment en països de baixos ingressos. La presència de crom hexavalent (Cr6+), carcinogen, és una preocupació, i la bioremediació mitjançant bacteris es proposa com una solució. El projecte es basa en mostres d'una adoberia tunisiana, on es van aïllar ceps bacterians amb una certa capacitat de bioremedició, no obstant això, les mostres contenen una gran proporció de bacteris no cultivables. L'enfocament principal és entendre les rutes metabòliques en microbis no cultivables per a dissenyar estratègies efectives de bioremediació i estudiar interaccions microbianes en aquest entorn. Un altre objectiu és estudiar interaccions entre microbis en aquest ecosistema únic mitjançant genòmica de cèl·lules individuals, que poden servir per a augmentar la capacitat de bioremediació.
Integrated ocean observing systems for dynamic ocean management
El principal objectiu del projecte IOS4DOM és avançar en el desenvolupament de nous sistemes d’observació de la biodiversitat marina i donar suport a la gestió adaptativa dels recursos marins
Nudi-Symb
Els animals marins de cos bla, com els nudibranquis, utilitzen compostos bioactius com a defensa contra depredadors. Anteriorment, en el nostre treball sobre el nudibranqui Doriopsilla fulva hem descobert que aquests compostos poden ser produïts per simbionts bacterians en lloc dels propis animals. Aquests bacteris simbiòtics representen nous llinatges bacterians no cultivables que produeixen molècules bioactives. El projecte Nudi-Symb cerca explorar més espècies de nudibranquis. Utilitzarem tècniques noves per a estudiar cèl·lules individuals bacterianes, seqüenciarem el genoma de nudibranqui i utilitzarem transcriptòmica per a entendre la interacció entre aquests animals i els seus bacteris simbiòtics, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament de nous fàrmacs mèdics.