Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Characterisation of lactic acid bacterial enzymes and their biotechnological potential in wines
Per a garantir la qualitat i la seguretat dels aliments, el projecte LACALAB4wine, finançat amb fons europeus, utilitzarà enzims lactases de bacteris acidolàctics (BAL, o LAB per les seues sigles en anglés) per a eliminar substàncies indesitjables en el vi. Aquestes substàncies inclouen compostos tòxics, com les amines biògenes (AB) i la ocratoxina A (OTA), i sabors estranys, com els fenols volàtils (FV), produïts per llevats, fongs i bacteris durant el procés de vinificació. Identificaran nous enzims de BAL per a eliminar defectes aromàtics i toxines, i determinaran els seus productes degradants en AB, OTA i FV. També estudiaran la seua estructura i les seues noves aplicacions per a descobrir xaperones que milloren l'expressió de les lactases i avaluaran l'activitat enzimàtica sobre la qualitat del vi. Aquest treball inclourà la prospecció genòmica, l'expressió i purificació de lactases i l'avaluació de la seua activitat en el vi i l'estructura de la proteïna.
Desenvolupament d' una plataforma de biorefineria a partir de palla d' arròs
L’objectiu d’aquest projecte es desenvolupar una nova cadena de valor per a la palla d' arròs a partir de la seva conversió en bioproductes d' alt valor afegit com biocombustibles i químics de base.
Desenvolupament d'estratègies ecorespetuosas innovadores basades en miPEPs i sensors proximals per a optimitzar l'ús d'aigua i nitrogen en el cultiu de tomaca
En el present context de canvi climàtic i accelerat creixement demogràfic, optimitzar l'ús d'aigua i nitrogen en els cultius són aspectes clau per a augmentar la resiliència de les plantes i la producció ostenible, evitant l'esgotament de recursos naturals i la contaminació del sòl i la pèrdua de biodiversitat a la qual són particularment susceptibles les varietats locals que en l'actualitat estan esapareixent a un ritme sense precedents. És per això imperiós la implementació d'estratègies agronòmiques avançades intel·ligents i sostenibles.
Estudi integrat de processos de baix cost a les biorefineries de biobutanol de segona i tercera generació
Mètodes innovadors de reutilització i reciclat per a l' extracció de Matèries primeres d' alt valor afegit en bateries de ion liti
En el projecte METALLON es pretén abordar els principals problemes actuals en reciclat de bateries d'ió liti amb l'objectiu de recuperar metalls, minerals i altres materials d'alt valor.
Optimización de la conservación y búsqueda de marcadores de la fertilidad en espermatozoides de animales de interés productivo
El objetivo general de este proyecto consiste en estudiar la evolución de diferentes parámetros espermáticos principalmente relacionados con el metabolismo energético y el perfil proteico de los espermatozoides en diferentes situaciones como son la conservación refrigerada o criopreservación o la capacitación, así como su capacidad predictiva de la fertilidad.
Reciclat biològic de residus plàstics de midó mitjançant la fermentació a àcid làctic
Reciclat de residus plàstics complexos de mescles cotó-polièster