EURORECERCA NÚM 242 Data: 7 de setembre de 2009

Subscripcions

Programa temàtic de cooperació amb tercers països en les àrees de migració i asil


La Comissió Europea ha publicat la convocatòria corresponent al programa temàtic de cooperació amb tercers països a les àrees de migració i asil per a 2009 i part del 2010 (subjecte a l’aprovació del pressupost de 2010). La primera convocatòria d’aquest nou programa va ser publicada el 2007, i es van cofinançar 54 projectes per una quantitat total de 62 milions d’euros.

L’objectiu general d’aquest programa és ajudar a tercers països a gestionar tots els aspectes dels fluxos migratoris en totes les seues dimensions. El programa cobreix les àrees principals d’acció corresponents als aspectes més importants del fenomen migratori. En particular, el programa està dissenyat per a:

• reforçar els llaços entre la migració i el desenvolupament
• fomentar la migració laboral gestionada d’una manera adient
• combatre la immigració il·legal i facilitar la readmissió d’immigrants il·legals
• protegir els drets dels migrants, protegir-los davant l’explotació i l’exclusió, i donar suport a la lluita contra
  el tràfic d’éssers humans
• fomentar l’asil i la protecció internacional de refugiats.

Aquest programa no finançarà les operacions dissenyades per a tractar directament les causes originals de la migració. Totes les accions subvencionades per aquest programa han de donar suport als esforços dels països beneficiaris per a afrontar els problemes relacionats amb la migració i l’asil, segons els acords internacionals i els estàndards sobre drets humans.

En termes geogràfics, tots els tercers països coberts per l'Instrument de Veïnat i Societat Europeu (ENPI) i el Fons Europeu de Desenvolupament (EDF) poden ser elegibles per al programa temàtic. No obstant això, el programa està enfocat principalment, encara que no exclusivament, a la migració cap a la Unió Europea.

El pressupost indicatiu total d'aquesta convocatòria és de 70 milions d'euros. La subvenció mínima per projecte és de 500.000 euros, i la màxima, de 2.000.000 euros. La durada del projecte ha de comprendre entre 12 i 36 mesos.

La data límit de presentació de propostes és el 13 de novembre de 2009.

Les persones interessades en aquesta convocatòria poden consultar les bases completes en l'adreça següent: http://guiafc.com/documentos/2009-EuropeAid-128764.pdf. Els documents necessaris per a presentar les propostes es troben en aquest enllaç.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics