EURORECERCA NÚM 346 Data: 29 de gener de 2010

Subscripcions

Convocatòria de Cooperació Europea en el Camp de la Recerca Científica i Tècnica (COST)


La COST reuneix investigadors i experts de distints països que treballen entorn de temes específics. La COST NO finança la recerca com a tal, sinó que dóna suport a la posada en xarxa d'activitats com ara reunions, conferències, intercanvis científics de curta durada i activitats de promoció. En l'actualitat, es dóna suport a més de 200 xarxes científiques (Accions).

La COST és oberta a propostes referents a Accions que contribuïsquen al desenvolupament científic, tecnològic, econòmic, cultural o social d'Europa. Acull amb especial interès les propostes que tinguen un paper precursor respecte d'altres programes europeus i/o que siguen posades en marxa per investigadors novells.  

Desenvolupar uns vincles més estrets entre els investigadors europeus és fonamental per a construir l'espai europeu d'investigació (EEI). La COST promou a Europa noves xarxes de recerca amb caràcter innovador, interdisciplinari i general. Les activitats de la COST són dutes a terme per equips de recerca amb l'objecte de consolidar els fonaments de l'excel·lència científica a Europa.

La COST està organitzada en nou seccions temàtiques generals (biomedicina i biociència molecular; ciències i tecnologies químiques i moleculars; ciències de la Terra i gestió mediambiental; alimentació i agricultura; boscos i els seus productes i serveis; ciutadà, societat, cultura i salut; tecnologies de la informació i la comunicació; ciències de materials, ciències físiques i nanociències; transport i desenvolupament urbà). En http://www.cost.esf.org s'exposa l'àmbit que cada secció temàtica pretén abastar.

Se sol·licita a les persones interessades que, quan presenten la proposta, inscriguen el tema en una de les seccions temàtiques. Tanmateix, les propostes interdisciplinàries que no corresponguen directament a una única secció temàtica seran especialment ben rebudes; aquestes propostes seran avaluades per separat pel Trans-Domain Proposals Standing Assessment Body (òrgan permanent d'avaluació de les propostes multidisciplinàries).

Les propostes han d'integrar investigadors procedents d'un mínim de cinc països de la COST. El suport financer que es pot esperar és de l'ordre dels 100.000 euros anuals, en general per un període de quatre anys.

L'avaluació de les propostes es farà en dues fases. Les propostes preliminars (com a màxim 1.500 paraules/3 pàgines), presentades mitjançant la plantilla en línia que hi ha en l'enllaç http://www.cost.esf.org/opencall, han d'oferir un breu resum de la proposta i de la seua pretesa repercussió. Les propostes que no complisquen els criteris de subvencionabilitat de la COST (per exemple, que sol·liciten finançament per a recerca) en quedaran excloses. Els corresponents comitès temàtics avaluaran les propostes que poden optar a subvenció de conformitat amb els criteris publicats en http://www.cost.esf.org. Es demanarà als autors de les propostes preliminars seleccionades que presenten una proposta completa. Les propostes completes seran examinades detingudament per homòlegs d'acord amb els criteris d'avaluació recollits en http://www.cost.esf.org/opencall. Normalment, la decisió es pren en un termini de sis mesos a partir de la data límit de presentació i s'espera que les Accions s'inicien en el termini de tres mesos.

La data per a la presentació de les propostes preliminars és el 26 de març de 2010, a les 17.00 h (hora de Brussel·les). S'acceptaran unes 80 propostes completes per a la selecció final de vora 30 noves Accions.

La convocatòria per a la presentació de propostes completes es farà com a màxim el 14 de maig de 2010 i el termini de presentació de les mateixes finalitzarà el 30 de juliol de 2010; està previst que les decisions es prenguen al desembre de 2010. La següent data de recollida serà, previsiblement, el 24 de setembre de 2010.

Les persones interessades podran posar-se en contacte amb el seu coordinador nacional de la COST per a rebre informació i orientació (vegeu http://www.cost.esf.org/cnc).

Les propostes han de presentar-se en línia a través del web de l'Associació COST.

Per a les seues activitats de coordinació, la COST rep suport financer del Programa Marc de R+DT de la UE. L'Associació COST, gestionada per la Fundació Europea de la Ciència (FEC), que actua d'agent executor per a la COST, assumeix la secretaria científica dels comitès temàtics i de les Accions de la COST.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics