EURORECERCA NÚM 472 Data: 29 de juny de 2010

Subscripcions

Recordatori convocatòria LIFE+


Us recordem que el programa LIFE+ té oberta fins l'1 de setembre de 2010 una convocatòria de propostes per a projectes de recerca en els àmbits següents:

 

a) Projectes LIFE+ Natura i biodiversitat. Objectiu principal: protegir, conservar, restaurar, supervisar i facilitar el funcionament dels sistemes naturals, els hàbitats naturals i la flora i la fauna silvestres, amb la finalitat de detenir la pèrdua de biodiversitat i, en particular, la diversitat de recursos genètics, a la Unió Europea d'ací a 2010.

 

b) Projectes LIFE+ Política i governança mediambientals. Objectius principals:

Canvi climàtic: estabilitzar la concentració de gasos d’efecte d’hivernacle en un nivell que impedisca un escalfament global superior a 2ºC.

Aigua: contribuir a la millora de la qualitat de l’aigua, tot desenvolupant mesures rendibles per aconseguir un bon estat ecològic per a elaborar un primer pla hidrogràfic de conca, d’acord amb la Directiva 2000/60/CE (Directiva marc de l’aigua).

Aire: aconseguir nivells de qualitat de l’aire que no causen riscos o efectes negatius significatius en la salut humana i el medi ambient.

Sòl: protegir i garantir un ús sostenible del sòl, tot conservant les seues funcions i evitant les amenaces per al sòl, reduint-ne els efectes i restaurant els sòls degradats.

Medi ambient urbà: contribuir a la millora del comportament mediambiental de les zones urbanes europees.

Soroll: contribuir al desenvolupament i l’aplicació de polítiques en matèria de soroll ambiental.

Productes químics: millorar la protecció del medi ambient i la salut enfront dels riscos que suposen els productes químics, com a màxim fins a l’any 2020, mitjançant l’aplicació de la legislació sobre productes químics, en especial el Reglament (CE) núm. 1907/2006 (REACH) i l’estratègia temàtica sobre l’ús sostenible dels plaguicides.

Medi ambient i salut: desenvolupar la informació de base per a la política de medi ambient i salut (Pla d’Acció Medi Ambient i Salut per a 2004-2010).

Recursos naturals i residus: desenvolupar i aplicar polítiques adreçades a garantir la gestió i l’ús sostenibles dels recursos naturals i els residus, tot millorant el comportament mediambiental dels productes, els models de producció i consum sostenible i la prevenció, la recuperació i el reciclatge de residus; contribuir a l’aplicació efectiva de l’Estratègia Temàtica sobre Prevenció i Reciclatge de Residus.

Silvicultura: proporcionar, especialment mitjançant una xarxa de coordinació de la UE, una base completa i concisa d’informació pertinent a l’efecte de l’elaboració de polítiques en camps com el forestal, el canvi climàtic (impacte en els ecosistemes forestals, atenuació, efectes de substitució), la biodiversitat (informació de base i zones forestals protegides), els incendis forestals, la situació dels boscos i la seua funció protectora (aigua, sòl i infraestructures), així com contribuir a la protecció dels boscos contra els incendis.

Innovació: contribuir al desenvolupament i la demostració d’enfocaments polítics, tecnologies, mètodes i instruments innovadors per a donar suport a l’aplicació del Pla d’Actuació a Favor de les Tecnologies Mediambientals (ETAP).

Enfocaments estratègics: fomentar l’aplicació i execució efectives de la legislació mediambiental comunitària i millorar la base de coneixements per a la política mediambiental: millorar el comportament mediambiental de les PIME.

 

c) Projectes LIFE+ Informació i comunicació. Objectiu principal: divulgar informació i fomentar la sensibilització al voltant de temes mediambientals, incloent-hi la prevenció d’incendis forestals; donar suport a les mesures d’acompanyament, com ara informació, activitats i campanyes de comunicació, conferències i formació, incloent-hi la formació en prevenció d’incendis forestals.

 

Qualsevol proposta de projecte sobre les prioritats esmentades serà ben rebuda, encara què la Comissió afavorirà les que tracten sobre la pèrdua de biodiversitat.

 

Finançament: el percentatge de la contribució financera comunitària és del 50% de les despeses subvencionables. En el cas dels projectes LIFE+ Natura i biodiversitat, s’aplicarà excepcionalment un màxim del 75% a les propostes dedicades a hàbitats o espècies prioritàries recollides en les directives sobre ocells i hàbitats.

 

Pressupost indicatiu de la convocatòria: El pressupost general de la convocatòria és de 243.243.603 euros per a tots els Estats membres; en el cas d'Espanya, és de 26.079.259 euros.

 

Presentació de sol·licituds: Les propostes s'han de presentar segons allò establert a la convocatòria, amb data límit de l'1 de setembre de 2010, davant el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí.

 

El text complet de la convocatòria està disponible a l'enllaç següent:
http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm

Pel que fa a les instruccions del Ministeri, estan disponibles a l'enllaç següent:
http://www.boe.es/boe/dias/2010/05/19/pdfs/BOE-A-2010-8055.pdf

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics