EURORECERCA NÚM 593 Data: 26 de octubre de 2010

Subscripcions

Convocatòria de la Iniciativa de Medicaments Innovadors


La Iniciativa de Medicaments Innovadors (IMI) ha publicat, amb data 22 d'octubre de 2010, la tercera convocatòria de propostes per a projectes de recerca farmacèutica precompetitiva. L'associació pública i privada, composta per la Comissió Europea i la Federació Europea d'Indústries Farmacèutiques (EFPIA segons la sigla en anglès) invita als consorcis de recerca a presentar propostes de projectes en 7 temes científics:

1. Improving the early prediction of drug induced liver injury in man
2. Immunogenicity: assessing the clinical relevance and risk minimization of antibodies to biopharmaceuticals
3. Immunosafety of vaccines – new biomarkers associated with adverse events
4. Improving the preclinical models and tools for tuberculosis medicines research
5. Translational endpoints in autism
6. Development of personalized medicine approaches in diabetes
7. Fostering patient awareness on pharmaceutical innovation

Pressupost indicatiu: aprox. 230 milions d'euros (114 milions provinents d'IMI, i 114 milions en espècie provinents de les empreses membres de l'EFPIA).

Terminis: el termini de la primera fase (presentació d'expressions d'interès) comença el 18 de desembre de 2010 i acaba el 18 de gener de 2011. Els consorcis que superen la primera fase seran invitats a presentar les propostes completes.

Consorcis: Per a presentar les expressions d'interès, els consorcis han d'estar compostos per al menys dos organismes de recerca, universitats, PIMES, associacions de pacients o qualsevol altra entitat legal independent de les empreses farmacèutiques membres de l'EFPIA. Les entitats han de desenvolupar la seua activitat (relacionada amb els objectius d'IMI) en un estat membre o associat al 7PM. Els consorcis que superen la primera fase seran invitats a formar consorcis amb altres consorcis preestablerts, formats per les companyies farmacèutiques membres de l'EFPIA i associats als temes de la convocatòria (vegeu-ne la relació a aquest enllaç), per a presentar la proposta completa.

Durada indicativa dels projectes: 5 anys.

Quantitat indicativa d'aportació d'IMI al projecte: de 5 a 20 milions d'euros per a projectes dels temes de l'1 al 6, i fins a 5 milions d'euros per a projectes del tema 7.

Despeses elegibles: despeses derivades de les activitats de recerca (personal, equipament, fungible, subcontractació de serveis) i d'altres activitats (gestió, formació i altres activitats com ara difusió, propietat intel·lectual i estudis). Costos indirectes: s'estableix una tassa fixa d'un 20% dels costos directes elegibles, exclosos la subcontractació i reemborsament de despeses de terceres parts (cal tenir en compte que la norma de finançament relativa als costos indirectes es troba actualment en discussió, per la qual cosa pot estar subjecta a canvis). Les despeses de les empreses farmacèutiques membres de l'EFPIA es consideren contribucions en espècie al projecte.

Cofinançament: la contribució d'IMI consisteix en un 75% de les despeses derivades de la recerca, i un 100% d'altres activitats, tot incloent-hi la gestió i activitats de formació.

Política de propietat intel·lectual: els participants han de llegir i comprendre la política específica de propietat intel·lectual aplicable als projectes d'IMI (vegeu-ne el document en aquest enllaç)

Principis ètics: IMI no donarà suport als projectes que sigan contraris als principis ètics fonamentals i els recollits a l'article 6 de la decisió nº 1982/2006/EC del Parlament Europeu i del Consell (Setè Programa Marc europeu d'R+D)

Tota la informació i presentació en línia d'expressions d'interès:
http://www.imi.europa.eu/content/stage-1

Informació a la UVEG: Ángeles Sanchis, ext. 51276, operuv@uv.es

 

[<] Inici < Arxius de les llistes < Octubre 2010

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSALUT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSALUT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSALUT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics