EURORECERCA NÚM 704 Data: 10 de març de 2011

Subscripcions

Convocatòria "Salut 2011" de l'Agència Executiva de Sanitat i Consum

 

L'Agència Executiva de Sanitat i Consum europea ha publicat, amb data 3 de març de 2011, les convocatòries corresponents al Pla de Treball 2011 del Segon Programa d'acció comunitària en matèria de Salut (2008-2013), amb les següents modalitats:

  • Projectes (pressupost total: 4.650.000 euros)
  • Congressos (pressupost total: 800.000 euros)
  • Subvencions de funcionament (pressupost total: 4.000.000 euros)
  • Accions conjuntes (pressupost total: 17.040.000 euros)

Els objectius d'aquest programa són:

1) Millorar la seguretat sanitària dels ciutadans;

2) Promoure la salut, incloent-hi la reducció de les desigualtats en matèria de salut;

3) Generar i difondre informació i coneixement sobre la salut.

Els països participants en aquest programa són: els 27 de la Unió Europea, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Croàcia.

 

La data límit per a les quatre modalitats és el 27 de maig de 2011.

 

A continuació incloem els aspectes bàsics de cadascuna de les modalitats de subvencions.

 

Projectes

 

Hi ha 7 convocatòries per a projectes, i només es finançarà un projecte per convocatòria (excepte en la convocatòria 6 Support to European rare diseases information networks). Els títols dels projectes ja estan definits i no es poden canviar a la sol·licitud:

 

1. Project on multi-sectoral preparedness and healthsecurity: public health preparedness and response planning in the field of pandemic influenza and other serious cross-border health threats, including bio-threats.

2. Project on crisis communication in the area of risk management.

3. Reducing health inequalities: preparation for action plans and structural funds projects.

4. Good practice on brief interventions to address alcohol use disorders in primary health care, workplace health services, emergency care and social services.

5. Support to actions in line with the Commission Communication on Action against Cancer: European Partnership.

6. Support to European rare diseases information networks.

7. Support creation of pilot network of hospitals related to payment of care for cross border patients.

 

Els projectes han de tenir un valor europeu afegit i ser de caràcter innovador. La durada dels projectes no sol sobrepassar els 3 anys.

 

Els sol·licitants han d'assegurar-se que els seus projectes no dupliquen el treball ja fet en les nou convocatòries anteriors d'aquest programa o d'altres de la Unió Europea. Per a això, cal consultar la base de dades de projectes en l'enllaç següent: http://ec.europa.eu/eahc/projects/database.html.

 

Cofinançament: la contribució d'aquest programa pot ser de fins al 60% de les despeses elegibles, encara que per a projectes considerats d'utilitat excepcional (és a dir, els que compleixen els criteris establerts en les seccions 1 i 2 de l'annex VII del Pla de Treball 2011) es pot atorgar una subvenció màxima del 80%.

 

Consorcis: els projectes han de reunir almenys dues entitats legals independents (un soci principal i un soci associat) de dos països diferents, establertes en dos dels estats que participen a la convocatòria (UE-27, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Croàcia).

 

Documents específics de la modalitat "Projectes"

Tota la informació sobre aquesta modalitat: http://ec.europa.eu/eahc/health/projects.html

 

Congressos

Aquest programa pot finançar congressos que es celebren en 2012 i que compleixen les característiques següents:

  • tindre com a objectiu principal una o més de les prioritats del pla de treball 2011 del Segon Programa d'acció comunitària en matèria de Salut (2008-2013)
  • tindre dimensió europea, és a dir, compten amb representants de 10 o més països dels que participen al Programa de Salut de la UE.
  • estar organitzats per un organisme públic o un organisme sense finalitat lucrativa, establert en un país dels que participen al Programa de Salut de la UE, i que té experiència rellevant en cooperació a escala europea.

Cofinançament: els congressos seleccionats poden obtindre un finançament de fins a 100.000 euros per congrés, amb un màxim del 50% del pressupost total del mateix.

Consorcis: l'ajuda per a congressos pot ser sol·licitada només per una única entitat, és a dir, no hi poden sol·licitar-la consorcis.

 

La durada de l'acció, incloent-hi la preparació, organització i seguiment del congrés, no pot sobrepassar els 12 mesos.

 

Documents específics de la modalitat "Congressos"

Tota la informació sobre aquesta modalitat: http://ec.europa.eu/eahc/health/conferences.html

 

Subvencions de funcionament

 

Sota el Programa de Salut, la Unió Europea pot oferir suport per a finançar algunes de les despeses bàsiques de funcionament per a organismes que promouen un pla de salut en línia amb el Segon Programa d'acció comunitària en matèria de Salut (2008-2013).

 

L'objectiu d'una subvenció de funcionament és proporcionar suport financer al funcionament d'un organisme en les seues activitats centrals, per un període equivalent a un any comptable, per a desenvolupar un conjunt d'activitats.

 

Organismes elegibles: organismes no governamentals o xarxes especialitzades, que no tenen finalitat lucrativa, i són independents de la indústria, comerç, empreses o d'altres amb conflicte d'interessos. A més, han de tindre membres en almenys la meitat dels Estats Membres, estar actives a escala europea i tindre com a objectiu principal un o més dels objectius del Programa de Salut europeu.

 

Cofinançament: les subvencions de funcionament poden cobrir fins al 60% de la despesa de l'organisme empleada en la realització d'activitats elegibles.

 

Documents específics de la modalitat "Subvencions de funcionament"

Tota la informació sobre aquesta modalitat: http://ec.europa.eu/eahc/health/grants.html

 

Accions conjuntes

 

Les accions conjuntes són activitats desenvolupades per la Unió Europea i un o més dels estats membres, o per la UE i les autoritats competents d'altres països que participen al Programa de Salut. En aquesta convocatòria, es donarà suport a cinc accions conjuntes.

 

Joint Action Title Maximum EU cofunding Co-funding percentage
Support to the implementation of national plans/strategies on rare diseases and related measures to implement Council Recommendation and Commission Communication on rare diseases EUR 3.000.000 60 %
Cross-border e-health instruments as supporting tools for medical information and research EUR 2.400.000 60 %
Complementary joint action on pilot HTA's on targeted health technologies EUR 6.600.000 70 %
Patient safety and quality of healthcare EUR 3.600.000 60 %
Assisting Member States in reaching the full potential of deceased and living donation EUR 1.440.000 60 %

 

Cal consultar en aquest enllaç quins països participen en quins accions (l'estat espanyol participa a les cinc accions esmentades).

 

Les contribucions de la UE poden ser atorgades a organismes públics o no governamentals, basats en un estat membre o un dels que participen a una acció determinada. Tanmateix, les entitats que volen participar en una acció conjunta han d'estar recomanades expressament a fer això per les autoritats de l'estat en qüestió, en forma d'una carta del Ministre o la Ministra de Salut corresponent (consulteu un exemple de carta a la Guia del Participant).

 

Consorcis: les sol·licituds han de reunir almenys dues entitats legals independents (un soci principal i un soci associat) de dos països diferents, establertes en dos dels estats que participen a la convocatòria. Per raons d'operativitat del consorci, es recomana no incloure massa socis associats. Depenent de l'àmbit de l'acció, accions conjuntes anteriors reunien una mitjana de 25 socis.

 

La durada de les accions conjuntes no ha de sobrepassar els tres anys.

 

Documents específics de la modalitat "Accions conjuntes"

Tota la informació sobre aquesta modalitat: http://ec.europa.eu/eahc/health/actions.html

 

Documentació addicional per a totes les modalitats d'aquesta convocatòria

 

Per últim, cal tindre en compte que les sol·licituds i documents per a participar en qualsevol modalitat d'aquesta convocatòria han d'enviar-se per correu postal o lliurar-se en mà a l'adreça esmentada en el text de la mateixa.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSALUT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSALUT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSALUT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics