EURORECERCA NÚM 833 Data: 13 d'octubre de 2011

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria del programa Idees: aspectes de gènere en les estructures i trajectòries professionals


La Comissió Europea ha publicat, al DOUE C 301/10 del 12 d'octubre de 2011, una convocatòria de propostes per a donar suport al Consell Europeu de Recerca (ERC) en l'estratègia de seguiment i avaluació d'aspectes de gènere. La convocatòria pertany al programa de treball 2012 del programa específic d'Idees del Setè Programa Marc europeu de recerca, desenvolupament tecnològic i activitats de demostració (2007-2013).

L'objectiu de la convocatòria és donar suport a les tasques del Grup de Treball d'Equilibri de Gènere del Consell Científic de l'ERC per a formular recomanacions al Consell Científic, amb la finalitat de millorar l'equilibri de gènere en les activitats finançades per l'ERC.

Els estudis s'han de centrar en aspectes de gènere de les estructures i trajectòries de les carreres professionals dels candidats i candidates a les beques de l'ERC, tant els/les què han obtingut les beques com els/les que no, així com dels candidats i candidates potencials que mai les han soŀlicitades, com a grup de control. Els estudis poden limitar-se, però han d'incloure, els investigadors i les investigadores rellevants per a l'àrea de Ciències de la Vida de les beques anomenades Starting Grants. També caldran estudis longitudinals en totes les etapes professionals, des de la graduació universitària fins al càrrec actual dels beneficiaris de les beques.

Els estudis poden incloure:

  • diferències en termes de publicacions, invitacions a congressos, citacions, càrrecs, docència, finançament o contractació;
  • diferències en la mobilitat i el treball en xarxa internacional;
  • l'impacte en les carreres professionals del repartiment del treball i de les situacions familiars, o les mesures específiques de les institucions a les què pertanyen els beneficiaris i les beneficiàries de les beques de l'ERC (com ara parelles, guarderies, complements de mobilitat, etc.)
  • interrupcions de les carreres i carreres professionals no convencionals;
  • perspectives futures de les carreres, tenint en compte els sistemes de recerca nacionals.

Es considera apropiada la utilització d'una gama de mètodes diferents, donat que diferents enfocaments poden ser apropiats per a disciplines diferents. En qualsevol cas, el resultat esperat dels estudis ha de tenir impacte en les operacions de l'ERC i no ésser de naturalesa teòrica.

Dades bàsiques de la convocatòria

Títol: Call for proposals to support ERC monitoring and evaluation strategy (gender aspects) - Coordination and Support Action

Codi: ERC-2012-Support-1

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/ideas?callIdentifier=ERC-2012-Support-1

Pressupost indicatiu: 150.000 euros

Final del termini de presentació de propostes: 12 de gener de 2012 a les 17.00 h. (hora local de Brussel·les).

Durada dels projectes: fins a un any.

Esquema de finançament: accions de coordinació i de suport (acció de suport).

Nombre mínim de participants: una entitat legal independent establida a un estat membre o associat. No és necessari formar un consorci.

Contribució de la Unió Europea: 100% de les despeses totals elegibles i acceptades, i reemborsament d'una tasa fixa del 7% dels costos directes elegibles en concepte de costos indirectes.

 


Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics