EURORECERCA NÚM 1073 Data: 18 de desembre de 2012

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria 8 de la Iniciativa de Medicaments Innovadors (IMI)

imi

La Iniciativa de Medicaments Innovadors (IMI) va publicar ahir 17 de desembre la huitena convocatòria de propostes per a projectes de recerca farmacèutica precompetitiva. IMI és una associació pública i privada, composta per la Comissió Europea i la Federació Europea d'Indústries Farmacèutiques (EFPIA en sigles angleses). IMI invita els consorcis de recerca a presentar propostes de projectes en els temes científics que figuren més avall. Cadascú dels temes està associat a un grup d'empreses farmacèutiques que són membres de l'EFPIA (podeu consultar la llista dels temes i d'empreses en aquest enllaç).

 

Hi poden participar les empreses, universitats, organismes de recerca o altres entitats que desenvolupen activitats rellevants per als objectius d'IMI en els estats membres europeus o països associats amb el Setè Programa Marc. Altres tipus d'entitats diferents a les esmentades poden participar amb l'acord d'IMI. Serà benvinguda la participació activa de les associacions europees de pacients i agències reguladores.

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una sol·licitud de subvenció per a aquesta convocatòria, pot contactar amb nosaltres mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

IMI ha organitzat una sèrie de webinaris informatius i tallers que podeu consultar a l'apartat d'esdeveniments del seu web: http://www.imi.europa.eu/content/events.

 

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria. Podeu trobar-ne tota la informació disponible mitjançant l'enllaç següent:

http://www.imi.europa.eu/content/8th-call-2012

 

DADES BÀSIQUES DE LA CONVOCATÒRIA

Temes de recerca

  • Topics included under the IMI programme 'Combating Antibiotic Resistance: New Drugs for Bad Bugs (ND4BB)' *
    • Topic 1C: Innovative Trial Design & Clinical Development (work package 6 of Topic 1)

    • Topic 3: Discovery and development of new drugs combating Gram-negative infections

    *ND4BB (‘New Drugs for Bad Bugs’) represents a core element of the Action plan against the rising threats from Antimicrobial Resistance adopted by the European Commission as an answer to the Council Conclusions and the European Parliament resolution to establish an EU-wide plan to combat antimicrobial resistance. The ND4BB programme started in IMI’s 6th Call launched in May 2012 with two topics, and further topics are under consideration.

  • Topics included under the Theme 'Developing an aetiology-based taxonomy for human diseases'
    • Topic A: Approaches to develop a new classification for Systemic Lupus Erythematosus (SLE) and related connective tissue disorders and Rheumatoid Arthritis (RA)

    • Topic B: Approaches to develop a new classification for neurodegenerative disorders with a focus on Alzheimer’s disease (AD) and Parkinson’s disease (PD)

  • European induced pluripotent stem cell bank

 

Pressupost indicatiu

La contribució financera total disponible d'IMI per als projectes subvencionables és de 143.300.000 euros com a màxim. La quantitat indicativa corresponent a la contribució en espècie d'EFPIA és de 99.400.000 euros. Podeu consultar el pressupost per a cada tema específic de recerca en aquest enllaç.

 

Terminis i presentació de sol·licituds

La presentació de propostes segueix un procediment en dues fases. La primera fase consisteix en una presentació preliminar de propostes, anomenades "expressions d'interès". Les propostes preliminars seleccionades seran invitades a presentar-hi les propostes completes.

La presentació d'expressions d'interès es farà exclusivament de manera telemàtica mitjançant l'eina de presentació electrònica d'IMI, que rep el nom de SOFIA.

El termini de presentació d'expressions d'interès comença hui 18 de desembre i acaba el 19 de març de 2013 a les 13.00 h. (hora local de Brussel·les).

 

Consorcis

Per a presentar les expressions d'interès, els consorcis han d'estar compostos per al menys dos entitats indepentens entre si: organismes de recerca, universitats, PIMES, associacions de pacients o qualsevol altra entitat legal independent de les empreses farmacèutiques membres de l'EFPIA. Les entitats han de desenvolupar la seua activitat (relacionada amb els objectius d'IMI) en un estat membre o associat al 7PM. Els consorcis que superen la primera fase seran invitats a formar un nou consorci amb altres consorcis preestablerts, formats per les companyies farmacèutiques membres de l'EFPIA i associats als temes de la convocatòria (vegeu-ne la relació a aquest enllaç), per a presentar la proposta completa.

 

Durada indicativa dels projectes

La durada indicativa dels projectes és d'entre 5 i 6 anys.

 

Despeses elegibles

Despeses derivades de les activitats de recerca (personal, equipament, fungible, subcontractació de serveis) i d'altres activitats (gestió, formació i altres activitats com ara difusió, treball en xarxa, propietat intel·lectual i estudis). Respecte als costos indirectes, els beneficiaris poden optar per un dels mètodes següents: costos indirectes reals, mètode simplificat o taxa fixa d'un 20% dels costos directes elegibles, exclosos la subcontractació i reemborsament de despeses de terceres parts. El beneficiari ha d'aplicar el mateix mètode a tots els acords de subvenció d'IMI als que participe. Les despeses de les empreses farmacèutiques membres de l'EFPIA es consideren contribucions en espècie al projecte.

 

Cofinançament

La contribució d'IMI consisteix en un 75% de les despeses derivades de la recerca, i un 100% d'altres activitats, tot incloent-hi la gestió i activitats de formació.

 

Política de propietat intel·lectual

Els participants han de llegir i comprendre la política específica de propietat intel·lectual aplicable als projectes d'IMI (vegeu-ne el document en aquest enllaç)

 

Principis ètics

IMI no donarà suport als projectes que sigan contraris als principis ètics fonamentals i els recollits a l'article 6 de la Decisió nº 1982/2006/EC del Parlament Europeu i del Consell (Setè Programa Marc europeu d'R+D)

 

Tota la informació i presentació en línia d'expressions d'interès:
http://www.imi.europa.eu/content/8th-call-2012

 

*** Eina per a trobar socis de projectes d'IMI: http://www.imi.europa.eu/content/partner-search

*** Canal d'IMI a YouTube: http://www.youtube.com/user/imichannel

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSALUT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSALUT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSALUT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics