EURORECERCA NÚM 1089 Data: 19 de febrer de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria LIFE+ 2013

life+

 

La Comissió Europea ha publicat, al DOUE C/47 del 19 de febrer de 2013, la convocatòria 2013 del programa LIFE+, per a presentar propostes de projectes en els àmbits que s'indiquen a continuació.

 

En relació amb aquesta convocatòria, el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, amb la col·laboració de la Comissió Europea, ha organitzat una jornada informativa que tindrà lloc el 4 de març de 2013 a la Representació de la Comissió Europea a Espanya (Passeig de la Castellana, 46, Madrid). El termini d'inscripció acaba el 25 de febrer (només s'admetrà un participant per entitat).

 

 

LIFE+ 2013. Dades bàsiques.

 

1) Natura i biodiversitat LIFE+. Objectiu principal: protegir, conservar, restaurar, supervisar i facilitar el funcionament dels sistemes naturals, els hàbitats naturals i la flora i la fauna silvestres, amb la finalitat de detenir la pèrdua de biodiversitat i, en particular, la diversitat de recursos genètics, a la Unió Europea.

 

2) Política i governança mediambientals LIFE+. Objectius principals:

Canvi climàtic: estabilitzar la concentració de gasos d’efecte d’hivernacle en un nivell que impedisca un escalfament global superior a 2ºC.

Aigua: contribuir a la millora de la qualitat de l’aigua, tot desenvolupant mesures rendibles per aconseguir un bon estat ecològic amb l'objectiu d'elaborar un primer pla hidrogràfic de conca, d’acord amb la Directiva 2000/60/CE (Directiva marc de l’aigua).

Aire: aconseguir nivells de qualitat de l’aire que no causen riscos o efectes negatius significatius en la salut humana i el medi ambient.

Sòl: protegir i assegurar un ús sostenible del sòl, tot preservant les seues funcions i impedint les amenaces per al sòl, reduint-ne els efectes de les amenaces i restaurant els sòls degradats.

Medi ambient urbà: contribuir a la millora del comportament mediambiental de les zones urbanes europees.

Soroll: contribuir al desenvolupament i l’aplicació de polítiques en matèria de soroll ambiental.

Productes químics: millorar la protecció del medi ambient i la salut enfront dels riscos que presenten els productes químics, d'ací a l’any 2020, tot aplicant la legislació sobre productes químics, en particular el Reglament (CE) núm. 1907/2006 REACH i l’estratègia temàtica sobre l’ús sostenible dels plaguicides.

Medi ambient i salut: desenvolupar la base d'informació per a la política de medi ambient i salut (Pla d’Acció Medi Ambient i Salut).

Recursos naturals i residus: desenvolupar i executar polítiques dissenyades per a garantir una gestió sostenible dels recursos naturals i els residus, millorar el comportament mediambiental dels productes, una producció i unes pautes de consum sostenibles, i la prevenció, la recuperació i el reciclatge de residus. Contribuir a la implementació eficaç de l’estratègia temàtica de prevenció i reciclatge dels residus.

Boscos: proporcionar, especialment mitjançant una xarxa de coordinació de la UE, una base completa i concisa d’informació pertinent a l’efecte de l’elaboració de polítiques sobre els boscos en relació amb el canvi climàtic (impacte en els ecosistemes forestals, atenuació, efectes de substitució), la biodiversitat (informació de base i zones forestals protegides), els incendis forestals, la situació dels boscos i la seua funció protectora (aigua, sòl i infraestructures), així com contribuir a la protecció dels boscos contra els incendis.

Innovació: contribuir al desenvolupament i la demostració d’enfocaments polítics, tecnologies, mètodes i instruments innovadors per a donar suport a l’aplicació del Pla d’Actuació a Favor de les Tecnologies Mediambientals (ETAP).

Enfocaments estratègics: fomentar l’aplicació i execució eficaces de la legislació mediambiental de la Unió i millorar la base de coneixements per a la política mediambiental: millorar el comportament mediambiental de les pime.

 

3) Informació i comunicació LIFE+. Objectiu principal: divulgar informació i fomentar la sensibilització al voltant de temes mediambientals, incloent-hi la prevenció d’incendis forestals; i donar suport a les mesures d’acompanyament, com ara informació, activitats i campanyes de comunicació, conferències i formació, incloent-hi la formació en prevenció d’incendis forestals.

 

Finançament: el percentatge màxim de la contribució financera comunitària és del 50% de les despeses subvencionables. S'aplicarà excepcionalment un màxim de fins al 75% a les propostes dedicades a hàbitats o espècies prioritàries recollides en les directives sobre ocells i hàbitats.

 

Pressupost indicatiu de la convocatòria: El pressupost general de la convocatòria és de 278.000.000 euros per a tots els Estats membres; en el cas d'Espanya, és de 21.749.329 euros. Al menys un 50% del pressupost general esmentat abans es dedicarà a mesures de suport a la conservació de la natura i biodiversitat.

 

Presentació de sol·licituds: Les propostes s'han de presentar mitjançant el portal web eProposal davant l'autoritat nacional competent de l'estat membre on es trobe registrat el beneficiari coordinador, amb data límit del 25 de juny de 2013. En el cas d'Espanya, l'autoritat competent és el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

 

El text complet de la convocatòria està disponible a l'enllaç següent:
http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm

Pàgina web del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient sobre el programa Life+
http://www.magrama.es/es/ayudas-y-subvenciones/otros/programa-life/

 

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics