EURORECERCA NÚM 1093 Data: 27 de febrer de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria Pioners en Acció 2013

eit

Pioners en Acció és un programa formatiu pertanyent a la Comunitat d'Innovació i Coneixement sobre el Clima, coneguda com a Climate KIC i gestionada per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia. L'objectiu és crear una nova generació d'especialistes, emprenedors i legisladors d'alt nivell per assolir una economia europea baixa en carboni.

 

 

Pioners en Acció ha obert la tercera convocatòria per a l'intercanvi de pioners en el marc d'aquest programa i en l'àmbit de les sis regions europees que cobreix: Hongria Central, Baixa Silèsia (Polònia), West Midlands (Regne Unit), Hessen (Alemanya), Emilia Romagna (Itàlia) i Comunitat Valenciana. Al mateix temps, les entitats interessades a acollir pioners i pioneres, tant a escala regional com internacional, poden presentar-hi les seues candidatures. El termini per als dos procediments acaba el 29 de març de 2013.

 

 

Per poder participar com a pioner o pionera cal tenir un títol universitari o almenys dos anys d'experiència laboral en el camp de la sostenibilitat o el canvi climàtic, i residir en una de les regions participants esmentades dalt o estar associat a un soci de Climate-KIC. A més, els participants han de parlar anglès amb fluïdesa i estar dins d'una de les categories següents: vinculat a un organisme relacionat amb el canvi climàtic, ser un treballador autònom en aquest camp o ser estudiant de doctorat o postdoctoral en una universitat o centre de recerca en canvi climàtic.

 

Les accions formatives es duran a terme en un entorn d'aprenentatge pràctic, de manera que els participants desenvolupen coneixements i intercanvien experiències sobre la dinàmica de la innovació en tecnologies baixes en carboni. Les activitats tindran una perspectiva intersectorial i multidisciplinària, per la qual cosa es comptarà amb la participació de persones amb diferents titulacions i organitzacions de sectors diversos. Els pioners i pioneres podran:

 

  • Fer dues estades d'un mes cadascuna per conèixer projectes d'innovació baixos en carboni.
  • Participar en tallers per compartir experiències i madurar coneixements sobre la innovació aplicada al canvi climàtic.
  • Prendre part en activitats de mentoria dutes a terme per experts i expertes europeus i regionals en el camp de la gestió de la transició cap a una economia verda.
  • Tenir l'oportunitat d'exposar les seues idees durant el Festival Anual d'Innovació Climate-KIC.

 

 

 

La participació de la Comunitat Valenciana està implementada per la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea, que té una pàgina web amb informació sobre aquest programa:

 

http://www.uegva.info/fundacioncv/actualidad/index.php?id=5734

 

 

Les persones interessades tenen l'oportunitat de conèixer de primera mà el programa Pioners en Acció durant la jornada informativa organitzada per la Fundació, que tindrà lloc el proper 5 de març al Palau de Colomina (c/ Almodí, 1) de València. La inscripció és gratuïta, limitada a la capacitat de la sala. El programa de la jornada i les instruccions per inscriure-s'hi es troben en en aquest enllaç.

 

 

 

En l'edició anterior de la convocatòria d'intercanvis van participar unes 170 persones. Les entitats interessades a presentar una candidatura com a organisme d'acollida del programa, poden consultar la informació adient en el web següent:

 

http://www.climate-kic.org/entrepreneurs/practical-learning/call-for-host-organisations/

 

 

 

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics