EURORECERCA NÚM 1140 Data: 18 de juliol de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Segona convocatòria del programa francès de cooperació científica amb països del Mediterrani ENVI-MED


envi-med

El programa regional ENVI-MED és una iniciativa francesa per a promoure i reforçar la cooperació científica i tecnològica entre els països de la conca mediterrània, així com contribuir a la formació de xarxes de recerca sobre desenvolupament sostenible per a una millor comprensió dels processos mediambientals que afecten a l'àrea mediterrània.

 

L'objectiu del programa és fomentar el debat i encetar una cooperació multilateral per mitjà de la mobilitat del personal investigador com a part de projectes de recerca conjunts, seminaris, tallers i congressos científics regionals. En aquest sentit, ENVI-MED ha publicat la segona convocatòria de propostes per a projectes conjunts de tots els camps de recerca i desenvolupament relacionats amb la comprensió dels processos mediambientals en la conca mediterrània. Cada projecte haurà d'incloure almenys un grup de recerca francès i dos grups de dos països diferents de la conca mediterrània, un dels quals ha de ser d'un país no pertanyent a la Unió Europea.

ENVI-MED contribuirà a presentar l'oferta francesa per a formar consorcis de recerca en el camp dels processos mediambientals de la conca mediterrània, amb vistes a un desenvolupament sostenible mitjançant la cooperació. A més, ENVI-MED potenciarà la participació futura en altres programes regionals i multilaterals en aquest camp, com ara els programes de la UE, de la Unió Africana, Unió pel Mediterrani, Agència universitària de la Francofonia, etc.

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una sol·licitud per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació de propostes davant ENVI-MED acaba el 15 de setembre de 2013.

 

Trobareu les dades bàsiques de la convocatòria més avall. La informació completa està disponible per mitjà de l'enllaç següent: http://www.mistrals-home.org/spip/spip.php?article236

Temes convocats

La segona convocatòria de propostes de projectes d'ENVI-MED està oberta a tots els camps de recerca i desenvolupament relacionats amb la comprensió dels processos mediambientals en la conca mediterrània. Es donarà prioritat als projectes que contribuïsquen al treball en xarxa d'instituts, laboratoris, instal·lacions, estacions, observatoris i centres d'estudi.

Seran especialment benvingudes les propostes sobre els temes següents:

  • Estudi del canvi climàtic i de les interaccions entre el clima, les societats i les civilitzacions de la regió mediterrània.
  • El cicle de l'aigua al Mediterrani, l'evolució de la variabilitat climàtica així com els orígens i la predicció de fenòmens hidro-meteorològics intensos.
  • L'evolució de la biogeoquímica marina sota la pressió dels canvis naturals i dels canvis induïts pels humans, l'impacte socioeconòmic i els seus efectes en la biodiversitat marina i els ecosistemes.
  • Estudi de la composició atmosfèrica per a anticipar la seua evolució i els seus efectes en el clima regional, la qualitat de l'aire i la biogeoquímica marina i continental.
  • Identificació, anàlisi i predicció dels perills naturals (terratrèmols, vulcanisme, corriment de terres) i dels recursos geofísics, principalment l'aigua.
  • Monitorització de la biodiversitat i estudi de la seua vulnerabilitat sota l'impacte del clima i dels humans.
  • L'evolució de les àrees rurals i urbanes (dinàmiques socials, econòmiques i biotècniques) a conseqüència del canvi climàtic.

 

Consorci

Cada projecte s'ha de presentar en combinació amb un grup de recerca francès o estranger involucrat amb un dels temes esmentats i relacionats amb el projecte. A més, cada projecte ha de vincular almenys un grup de recerca francès amb un mínim de dos països mediterranis diferents, un dels quals ha de ser un país no pertanyent a la Unió Europea.

Cada projecte ha d'identificar un grup de recerca francès líder que actuarà com a receptor i coordinador administratiu de la subvenció per a la resta de socis del projecte.

 

Tipus i durada dels projectes

Cada projecte ha de tenir un component de recerca i pot incloure innovació o formació. La durada dels projectes serà de dos anys.

Pressupost

La quantitat atorgada per ENVI-MED no pot superar els 20.000 euros per projecte. El finançament es concedeix de manera anual.

Termini i presentació de propostes

Les propostes es presentaran per correu electrònic a l'adreça envi-med@mistrals-home.org, tot utilitzant el model de sol·licitud disponible per a descàrrega al web de la convocatòria. El termini de presentació acaba el 15 de setembre de 2013.

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics