EURORECERCA NÚM 1152 Data: 23 de setembre de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria PROGRESS per a projectes d'experimentació social de suport a les inversions socials


ec

La Comissió Europea (CE) ha publicat una convocatòria de propostes corresponent al programa PROGRESS, per a projectes d'experimentació social que contribuïsquen a dissenyar les polítiques d'inversió social. Aquesta convocatòria porta per codi VP/2013/012 i està gestionada per la Direcció General d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la CE.

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació davant la DG d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea acaba el 16 de desembre de 2013.

 

Trobareu les dades bàsiques de la convocatòria més avall. La informació completa està disponible per mitjà de l'enllaç següent: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=629&langId=en&callId=392&furtherCalls=yes

 

Temes convocats

**Consulteu el text original en anglès de la convocatòria

Les innovacions socials proporcionen solucions noves per a donar resposta als problemes socials i que resulten més eficients i sostenibles que les actuals. Algunes d'aquestes solucions innovadores tenen èxit a petita escala, però altres tenen el potencial per a ser replicades en altres contexts o per a contribuir a un canvi social més ample. En relació amb aquesta convocatòria, l'experimentació de polítiques socials es considera una eina per a mesurar l'impacte d'una nova política o una nova acció a petita escala, amb l'objectiu de reproduir-la a escala major si es demostra la seua efectivitat.

Aquesta convocatòria se centra en els aspectes metodològics de les diferents fases de la innovació aplicada a polítiques, reformes o adaptacions socials. Els experiments han de mesurar l'impacte d'una intervenció social rellevant i estar basat en una metodologia sòlida.

Les propostes de projectes que es presenten a aquesta convocatòria han de dissenyar intervencions de polítiques socials d'acord amb el Paquet d'Inversió Social (SIP en sigles angleses), format per la Comunicació de la CE Cap a la inversió social per al creixement i la cohesió, tot incloent-hi l'execució del Fons Social Europeu 2014-2020 (20.2.2013 COM(2013) 83 final) i per la Recomanació Invertir en els infants: trencar el cicle de les desavantatges (20.2.2013 C(2013) 778 final). El SIP inclou tres línies de reformes polítiques per a ajudar els Estats membres a adaptar els seus sistemes de protecció social als reptes de la societat:

1. Activar i permetre beneficis i serveis que afavorisquen la inclusió social i el mercat de treball.

2. Sistemes de protecció social que responen a les necessitats de les persones al llarg de la vida.

3. Despesa pública més eficaç i eficient per a assegurar una protecció social adient i sostenible.

 

Entitats elegibles

El projecte l'ha de presentar un consorci d'entitats involucrades en el procés de la innovació de polítiques socials, establertes a un país PROGRESS (UE-28, Noruega, Islàndia, Liechtenstein, Antiga República Iugoslava de Macedònia, Turquia i Sèrbia). El sol·licitant coordinador ha de ser una administració pública nacional, regional o local, o un organisme públic. La resta de sol·licitants poden ser administracions públiques, organismes públics, organitzacions de la societat civil o entitats privades. S'anima especialment a incloure estructures acadèmiques en el consorci.

 

Pressupost

El pressupost total indicatiu disponible per a aquesta convocatòria és de 3.500.000 euros. La subvenció sol·licitada ha d'estar compresa entre un mínim de 700.000 i un màxim de 1.000.000 euros.

 

Durada dels projectes

La durada del projecte serà entre 24 i 36 mesos.

 

Cofinançament

La contribució econòmica de la Comissió Europea no pot superar el 80% dels costos totals elegibles del projecte.

 

Final del termini i presentació de propostes

Les propostes es presentaran de manera electrònica mitjançant l'aplicació en línia SWIM i també en paper a la direcció postal que figura a la convocatòria abans del 16 de desembre de 2013.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics