EURORECERCA NÚM 1159 Data: 15 d'octubre de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria MED de suport a la política marítima integrada europea

med

El programa MED, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), ha publicat la darrera convocatòria de propostes sota el marc financer 2007-2013. Atès el progrés fet per les iniciatives sobre polítiques marítimes integrades, el programa MED ha pres la decisió d'invertir els romanents en una convocatòria per a identificar accions transnacionals rellevants que senten les bases per a projectes futurs amb un enfocament integrat de la gestió marítima de les àrees costeres del Mediterrani. Els projectes contribuiran a les polítiques de desenvolupament sostenible de l'àrea mediterrània.

 

El personal de la Universitat de València amb interès a presentar una sol·licitud per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina a l'adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

Incloem a continuació les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa es pot consultar en l'enllaç següent:

http://www.programmemed.eu/en/the-projects/open-call.html

 

Temes convocats

Llista merament indicativa dels temes de la convocatòria. Consulteu la informació completa (en anglès) en aquest enllaç.

Prioritat 1: Innovació marítima i desenvolupament econòmic

  • Tema 1: Turisme marítim i coster
  • Tema 2: Innovació en nous sectors econòmics

Prioritat 2: Protecció mediambiental

  • Tema 1: Fonts de contaminació, tant terrestre com marítima
  • Tema 2: Riscos mediambientals
  • Tema 3: Conseqüències del canvi climàtic per a les zones costeres

Prioritat 3: Transport i accessibilitat

  • Tema 1: Desenvolupament de ports
  • Tema 2: Optimitzar les connexions marítimes i la interoperabilitat dels mitjans de transport

Prioritat 4: Resposta política i de governança

  • Tema 1: Gestió integrada de la zona costera i planificació espacial marítima

 

Els tipus d'accions contemplades per a cada tema poden ser, segons la prioritat i el tema en concret: estudis, plans, disseny d'estratègies i models, etc. (consulteu el text complet de la convocatòria).

 

Pressupost

El pressupost total aproximat per a aquesta convocatòria és de 5 milions d'euros provinents de FEDER i, només per a la prioritat 4, 254.000 euros provinents de l'Instrument d'Ajuda de Preadhesió (IPA).

 

Països participants

Les àrees elegibles sota el programa MED són les regions mediterrànies dels països de la UE: Croàcia, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal i Regne Unit (Gibraltar), a més de Montenegro, Bòsnia i Hercegovina i Albània. Cal consultar al programa operatiu de MED les regions elegibles concretes.

 

Entitats elegibles

Pel que fa a les prioritats 1-3, són elegibles les entitats següents: universitats i centres de recerca, laboratoris, organitzacions de la societat civil, empreses privades i altres entitats rellevants segons allò disposat al programa MED.

Pel que fa a la prioritat 4, només poden participar les administracions locals, regionals i nacionals.

 

Consorci

El consorci ha d'estar compost per un mínim de 3 socis provinents de 3 països diferents, que pertanyen al programa MED.

El soci principal ha de ser una administració pública, o un organisme públic, o una entitat que es regeix pel dret públic, i a més a més, estar físicament basat en una àrea MED elegible.

Per raons operatives, els projectes proposats sota les prioritats 1-3 han de ser duts a terme per un consorci d'institucions de recerca i altres entitats (no administracions públiques) que tinguen la competència interna per a produir anàlisis tecnològiques.

 

Cofinançament

La contribució màxima de FEDER varia des del 75% dels costos totals elegibles del projecte (França, Regne Unit, Grècia, Itàlia, Portugal, Espanya) fins al 85% (Xipre, Malta, Eslovènia, països IPA).

 

Durada dels projectes

La durada màxima del projecte és de 12 mesos, i ha d'acabar com a màxim en juny de 2015.

 

Final del termini

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 10 de gener de 2014 a les 12.00 h. (migdia) GMT + 1.

 

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s'han de trametre obligatòriament de tres formes diferents: mitjançant l'aplicació telemàtica PRESAGE, per correu electrònic i per correu postal.

 

Informació completa

La informació completa d'aquesta convocatòria es troba disponible en l'enllaç següent:

http://www.programmemed.eu/en/the-projects/open-call.html

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics