EURORECERCA NÚM 1160 Data: 16 d'octubre de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria PROGRESS de suport al mercat de les finances socials

ec

En relació amb l'acció preparatòria "Innovació social impulsada per les empreses socials i els emprenedors joves" per a identificar, desenvolupar, promoure i donar a conèixer bones pràctiques en el suport a joves emprenedores i emprenedors per part de les administracions nacionals, regionals o locals i d'intermediaris financers, la Comissió Europea (CE) ha publicat una convocatòria de propostes corresponent al programa PROGRESS, anomenada "Suport a la demanda i subministrament del mercat de les finances socials empresarials". Porta per codi VP/2013/017 i està gestionada per la Direcció General d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la CE.

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació davant la DG d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la CE acaba el 15 de novembre de 2013.

 

Trobareu les dades bàsiques de la convocatòria més avall. La informació completa està disponible per mitjà de l'enllaç següent: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=629&langId=en&callId=394&furtherCalls=yes

 

Temes convocats

**Consulteu el text original en anglès de la convocatòria

L'objectiu general de l'acció preparatòria és identificar, desenvolupar, promoure i donar a conèixer bones pràctiques per part de les administracions nacionals, regionals o locals i d'intermediaris financers, en relació a la prestació de serveis de suport a joves emprenedores i emprenedors, en un context com l'actual, on la xifra de desocupació juvenil és molt elevada.

Concretament, aquesta acció preparatòria contribuirà al desenvolupament d'un mercat d'inversió d'impacte que permetrà que les empreses socials puguen obtenir finançament reemborsable per a desenvolupar el seu model de negoci innovador. Açò es durà a terme, d'una banda, mitjançant la capacitació de les institucions per a impulsar la provisió de finances socials i, de l'altra, facilitant l'accés de les empreses socials al finançament per mitjà de la capacitació que genera una demanda efectiva de productes financers d'aquest tipus.

 

Els objectius específics de la convocatòria són els següents:

Línia A: Creació de consorcis de finances socials

Línia B: Creació d'instruments i mecanismes de finances socials

Línia C: Creació de models de finançament col·laboratiu per a les empreses socials

Línia D: Desenvolupament de la capacitat de les empreses socials per a la inversió

 

Entitats elegibles

El sol·licitant ha de ser una entitat establerta a un Estat Membre de la Unió Europea.

Pel que fa a les accions relatives al subministrament de finances socials (línies A, B i C), el sol·licitant ha d'implementar l'acció en cooperació amb almenys dues entitats participants. Pel que fa a la línia B, el sol·licitant o un dels participants ha de ser un inversor compromès a invertir en l'instrument financer que es crearà. S'anima a incloure inversors en el consorci de les sol·licituds relatives a les línies A i C.

 

Pressupost

El pressupost total indicatiu disponible per a aquesta convocatòria és de 1.000.000 euros. La subvenció màxima per projecte serà: Línia A: 75.000 euros; línia B: 125.000 euros; línia C: 125.000 euros; línia D: 100.000 euros.

 

Durada dels projectes

La durada màxima del projecte serà de 12 mesos. Els projectes han de començar entre el 2 de desembre de 2013 i el 3 de març de 2014.

 

Cofinançament

La contribució econòmica de la Comissió Europea no pot superar el 80% dels costos totals elegibles del projecte.

 

Final del termini i presentació de propostes

Les propostes es presentaran de manera electrònica mitjançant l'aplicació en línia SWIM i també en paper a la direcció postal que figura a la convocatòria abans del 15 de novembre de 2013.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics