EURORECERCA NÚM 1177 Data: 21 de novembre de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria de FORESTERRA, la xarxa europea de recerca sobre els boscos mediterranis

Foresterra

L'era-net FORESTERRA (Enhancing Forest Research in the Mediterranean Area) ha llançat una convocatòria transnacional per a projectes de recerca, anomenada "Estudi a escala mediterrània sobre els desencadenants del canvi global, així com el seus indicadors, i l'impacte sobre els ecosistemes forestals, amb l'objectiu de promoure la resiliència d'aquests per mitjà de la gestió de la biodiversitat".

 

FORESTERRA és una xarxa de l'espai europeu de recerca formada sota el Setè Programa Marc, on participen dotze països europeus, més dos organismes internacionals: l'Institut Forestal Europeu (EFI) i el Centre Internacional d'Estudis Agronòmics Avançats Europeus (CIHEAM). Dels dotze estats, hi participen a aquesta convocatòria deu: Algèria, Bulgària, Croàcia, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Portugal i Tunísia, mitjançant diversos organismes oficials; en el cas d'Espanya, l'organisme és el Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO), que és l'organisme responsable del finançament dels grups de recerca espanyols que formen part dels consorcis europeus dels projectes.

 

En les convocatòries de les era-net, el projecte, format per grups de recerca de diversos països, competeix a escala europea, tot i què el finançament que finalment rep és nacional. Una bona descripció d'aquest esquema de finançament es troba al web oficial espanyol d'Horitzó 2020: http://eshorizonte2020.es/ademas/grandes-iniciativas/era-nets

 

A continuació s'indiquen les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa està al web de Foresterra (http://www.foresterra.eu/foresterra-call/) i al web del MINECO. El personal de la Universitat de València hi interessat, pot contactar amb la nostra oficina, telèfon: 96-3983621, adreça electrònica: operuv@uv.es.

 

DADES BÀSIQUES

FORESTERRA Transnational Call for Joint Collaborative Projects and Networking Action Proposals on:

"Mediterranean-scale approach to study global change drivers, impacts & indicators on forest ecosystems and to foster forest system resilience through managing biodiversity"

 

Temes convocats

De les quatre àrees de recerca identificades per FORESTERRA a partir del seu procès consultiu, s'han convocat dos:

  • Understanding global change drivers, indicators and impacts on Mediterranean forest ecosystems: a Mediterranean-scale approach (Global Change)
  • Fostering forest system resilience through managing biodiversity, from genes to communities (Biodiversity)

Sota l'àrea de Canvi Global es finançaran accions de coordinació, i sota l'àrea de Biodiversitat, projectes col·laboratius.

Vegeu-ne el text complet de la convocatòria per a llegir la informació de cadascuna d'aquestes àrees.

 

Pressupost indicatiu

El pressupost total indicatiu disponible per a aquesta convocatòria és de 1.501.000 euros.

No es pot sol·licitar més de 1.500.000 euros pel que fa a les propostes de projectes col·laboratius, ni més de 250.000 euros per a les propostes d'accions de coordinació.

 

Durada dels projectes

La durada màxima dels projectes és de 36 mesos.

 

Consorci

Les propostes han de comptar amb un mínim de tres entitats de tres països distints, dels que formen part d'aquesta convocatòria (vegeu-ne la llista dalt), tot incloent-hi una entitat, com a mínim, d'un país africà d'aquesta llista. Les propostes han de ser equilibrades respecte als eixos Nord-Sud i Est-Oest.

Cal tenir en compte que el mateix grup de recerca no pot participar a dues propostes de la mateixa àrea temàtica.

 

Termini i presentació de sol·licituds

El termini de sol·licituds d'accions de coordinació davant FORESTERRA acaba el 15 de gener de 2014 a les 13.00 h. (CET). Les propostes de projectes col·laboratius segueixen un procediment de presentació en dues fases: el termini per a les propostes preliminars acaba el 15 de gener de 2014 a les 13.00 h. (CET) i les propostes que resulten seleccionades en aquesta fase hauran de presentar la proposta completa abans del 7 de juliol de 2014.

Les propostes s'han de lliurar de manera electrònica mitjançant el sistema de presentació en línia que es troba al web de FORESTERRA.

 

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics