EURORECERCA NÚM 1190 Data: 17 de desembre de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Establerts vuit nous partenariats europeus (PPP)

      h2020

El lideratge industrial de la UE pren impuls amb l’establiment de vuit nous partenariats de recerca

La Comissió Europea ha llançat hui vuit noves associacions públiques i privades (PPP) d'importància estratègica per a la indústria europea. Aquests partenariats disposaran de més de sis mil milions d’euros per a invertir en convocatòries de propostes sota Horitzó 2020, el nou programa europeu de recerca i innovació.

De cada euro de finançament públic, s’espera obtenir una inversió addicional d'entre tres i deu euros per a desenvolupar noves tecnologies, productes i serveis que situaran a la indústria europea en llocs de lideratge en els mercats internacionals.

Les vuit PPP signades hui són:

  • Fàbriques del Futur (Factories of the Future, FoF) que donarà suport a la indústria manufacturera mitjançant el desenvolupament de tecnologies i sistemes de producció sostenibles (Enllaç al fullet)
  • Edificis eficients energèticament (Energy-efficient Buildings, EeB), que incrementarà la competitivitat i l’eficiència energètica de la indústria de la construcció (Enllaç al fullet)
  • Iniciativa Europea de Vehicles Verds (European Green Vehicles Initiative (EGVI), que desenvoluparà un sistema de transport competitiu i eficient quant als recursos, amb una disminució significativa de les emissions de CO2 (Enllaç al fullet)
  • Fotònica, una de les tecnologies de capacitació clau per a la prosperitat futura i un element essencial de nombrosos sectors, des de l’energètic al sanitari, fins a productes quotidians com ara els reproductors de DVD i telèfons mòbils. (Enllaç al fullet)
  • Robòtica, un factor d’impuls per a la competitivitat industrial i també essencial per a abordar reptes socials crucials en àrees com el canvi demogràfic, la salut i el benestar, la producció d’aliments, el transport i la seguretat (Enllaç al fullet)
  • Computació d’Alt Rendiment High Performance Computing (HPC), que juga un paper fonamental en la estimulació del creixement econòmic d’Europa i a l’avenç de la ciència europea (Enllaç al fullet)
  • Xarxes 5G Avançades de la Internet del Futur  (Advanced 5G networks for the Future Internet (5G), que estimularà el desenvolupament de la infraestructura d’internet per a garantir serveis TIC avançats per a tots els sectors i usuaris (Enllaç al fullet)

Els contractes que estableixen aquestes vuit PPP els ha signats hui la Comissió Europea i els presidents de les associacions industrials de R+I, creades a l’efecte, i que representen més de 1.000 grans i petites empreses al llarg d’Europa.

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics