EURORECERCA NÚM 1245 Data: 17 de juny de 2014

SUBSCRIPCIONS

Nova adreça:
OPER Universitat de València
Edifici Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. València.

 

Convocatòria ERC Advanced Grant 2014


erc      h2020

La Comissió Europea ha publicat, amb data 17 de juny de 2014, una convocatòria del programa Ciència Excel·lent d'Horitzó 2020, gestionada pel Consell Europeu de Recerca, anomenada Advanced Grants. Aquests ajuts ofereixen una oportunitat de finançament per a projectes de totes les àrees del coneixement, amb un criteri de selecció basat en l’excel·lència científica de la persona investigadora i del seu projecte. La convocatòria va adreçada als investigadors consolidats i les investigadores consolidades com a líders de recerca independents, animant-los i animant-les a dur a terme projectes de recerca pioners i altament innovadors, en la frontera del coneixement, en tots els camps d'investigació. Les persones sol·licitants han d'estar en actiu i haver assolit fites significatives en la seua recerca en els darrers 10 anys.

 

El personal investigador de la Universitat de València interessat en presentar una proposta de projecte per a les subvencions de l'ERC, pot contactar amb nosaltres mitjançant la nostra adreça de correu operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621, per tal d'obtenir el nostre suport tècnic i assessorament.

 

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. La informació completa i presentació de propostes en línia es troba al Portal del Participant, en l'enllaç següent:


ERC-2014-AdG Advanced Grants:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/calls/erc-2014-adg.html

Advanced Grants

Codi de la convocatòria: ERC-2014-AdG

Panels: La convocatòria té tres panels diferenciats, amb la mateixa data d'acabament del termini de presentació de propostes. Els panels són: Ciències físiques i enginyeries, panels PE1-PE10; Ciències de la vida, panels LS1-LS9; Ciències socials i humanitats, panels SH1-SH6.

Pressupost indicatiu: 450.000.000 euros. Els percentatges indicatius per a cadascuna de les àrees de recerca són: 44% per a l'àrea de Ciències físiques i Enginyeries, 39% per a l'àrea de Ciències de la vida, i 17% per a l'àrea de Ciències socials i Humanitats.

Subvenció: fins a un màxim de 2.500.000 euros per a un període de 5 anys. No obstant això, es pot sol·licitar una quantitat addicional de fins a un màxim de 1.000.000 euros, sota unes condicions especials (vegeu-ne el Programa de Treball 2014 de l'ERC).

Termini de presentació de propostes: el termini acaba el 21 d'octubre de 2014 a les 17.00 h. (hora local de Brussel·les)

Característiques

  • Els projectes han de ser molt ambiciosos, pioners i no convencionals

Les investigacions propostes a l'ERC han de tenir objectius ambiciosos, tant pel que fa a les fites científiques previstes, com a la creativitat i l'originalitat dels plantejaments. Les propostes han de suposar reptes pioners i d'un ample abast, que tinguen relació amb els camps abordats. Han d'incloure metodologies noves, pioneres o no convencionals, el risc de les quals estiga justificat per la possibilitat d'assolir avenços importants amb repercussió més enllà d'un determinat àmbit o disciplina de recerca.

 

  • Només per a directores i directors de recerca excepcionals

Els i les sol·licitants de les subvencions de les Advanced Grants de l'ERC (anomenats/des investigadors/res principals) han d'estar en actiu, amb un historial important de fites en recerca durant els darrers 10 anys. Els/les investigadors/res principals han de ser líders excepcionals pel que fa a l'originalitat i la importància de les seues aportacions investigadores. No estan previstes qualificacions específiques en matèria de requisits acadèmics.

 

  • Finançament atractiu i a llarg termini

La quantia de les subvencions Advanced de l'ERC serà d'un màxim de 2,5 milions d'euros per a un període de 5 anys (es porratejarà en els projectes de durada menor). No obstant això, es podrà facilitar una quantitat addicional de 1,0 milions d'euros per a cobrir costos acceptats d'establiment dels investigadors principals i les investigadores principals que es traslladen des de tercers països a la UE o a un país associat, o per a l'adquisició d'equipament d'alt nivell. La subvenció podrà cobrir fins al 100% dels costos totals directes i elegibles del projecte, més una aportació de fins al 25% d'aquests en concepte de costos indirectes. Les particularitats i condicions per al finançament s'hi indiquen en el contracte de subvenció de l'ERC, compost principalment d'un «contracte bàsic» entre l'ERC i la institució d'acollida i un «contracte suplementari» entre aquesta i l'investigador o investigadora principal.

 

  • En mans de persones expertes i distingides

L'avaluació de les propostes està a càrrec de persones expertes internacionals de prestigi, aplicant com a únic criteri l'excel·lència científica. Aquest criteri s'aplicarà tant a l'avaluació del projecte científic com a l'avaluació de la investigadora o investigador principal. Els experts i les expertes avaluen i qualifiquen les propostes. Les que superen el llindar de qualitat s'hi inclouen a una llista per ordre de puntuació. Depenent del pressupost disponible per a la convocatòria, s'aplica un tall pressupostari a la llista, de manera que únicament s'ofereix una subvenció a les propostes situades en els llocs superiors, fins a que s'exhaureix el pressupost.

 

  • Participació dels membres de l'equip de recerca i publicació de places vacants

Les subvencions de l'ERC financen projectes liderats per un únic investigador (investigador/a principal) que pot contractar com a membres del seu equip a personal investigador de qualsevol nacionalitat. També es possible que un o varis membres de l'equip residisquen a un país no europeu. L'/la investigador/a principal principal pot publicar les vacants del seu equip d'investigació per al seu projecte de l'ERC al portal Euraxess-Jobs.

 

Restriccions a la presentació de propostes

-Un/a investigador/a principal només pot presentar una proposta per a les convocatòries publicades sota el mateix Programa de Treball.

-Un/a investigador/a principal, la proposta del/de la qual haja sigut qualificada amb la categoria “C” en les convocatòries de Starting, Consolidator o Advanced publicades sota el programa de treball 2013, no pot presentar cap proposta per a les convocatòries esmentades, publicades sota el programa de treball 2014.

-Un/a investigador/a pot participar, com a investigador/a principal o com a coinvestigador/a, només a un projecte de l'ERC alhora.

-Un/a investigador/a que haja participat com a investigador/a principal en un projecte de l’ERC no pot presentar una proposta per a una altra subvenció de l’ERC, excepte si el projecte existent acaba, com a màxim, dos anys després de la data d’acabament del termini de presentació de propostes.

-Un/a investigador/a principal, la proposta del/de la qual siga qualificada amb la categoria “C” en les convocatòries de Starting, Consolidator o Advanced publicades sota el programa de treball 2014, no pot presentar cap proposta per a les convocatòries esmentades, publicades sota el programa de treball 2015 o 2016.

-Un/a investigador/a principal, la proposta del/de la qual siga qualificada amb la categoria “B” en les convocatòries de Starting, Consolidator o Advanced publicades sota el programa de treball 2014, no pot presentar cap proposta per a les convocatòries esmentades, publicades sota el programa de treball 2015.

Atenció: Els/les investigadors/res principals que actuen com a membres dels Panels d'Avaluació tenen restriccions específiques (vegeu-ne el text complet en el Programa de Treball 2014 de l'ERC).

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics