EURORECERCA NÚM 1264 Data: 4 de setembre de 2014

SUBSCRIPCIONS

Nova adreça:
OPER Universitat de València
Edifici Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. València.

 

Convocatòria del programa EaSI per a donar suport a les reformes de protecció social


ec

La Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes corresponent al programa EaSI, per a contribuir a la reforma dels sistemes de protecció social. Aquesta convocatòria porta per codi VP/2014/006.

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació davant la DG d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea acaba el 31 d'octubre de 2014.

 

Trobareu les dades bàsiques de la convocatòria més avall. La informació completa està disponible per mitjà de l'enllaç següent: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=629&langId=en&callId=418&furtherCalls=yes

 

Temes convocats

**Consulteu el text original en anglès de la convocatòria

Els diferents sistemes de protecció social varien de manera significativa arreu d'Europa pel que fa al nivell de protecció, la composició i el tipus de despesa, les fonts de finançament i els resultats que s'assolen. Aquesta gama de sistemes s'associa amb resultats socials i econòmics heterogenis al conjunt dels Estats Membres, i la diversitat que suposa representa al mateix temps una font important de coneixement i aprenentatge mutu.

El propòsit d'aquesta convocatòria és donar suport als Estats membres per a què revisen diversos aspectes dels sistemes de protecció social amb l'objectiu d'identificar mesures per a millorar la relació cost-efectivitat, tot incloent-hi el reforç de l'orientació del sistema quant a inversió social. La inversió social es defineix com el reforç de les capacitats presents i futures de les persones, especialment en termes de formació de capital humà i d'oportunitats d'ocupació.

Les subvencions en aquest sentit contribuiran a dur a terme reformes que oferisquen una protecció social universal adient amb el menor cost pressupostari possible i el major impacte positiu possible sobre l'ocupació i el creixement, tot fent per tant uns esquemes més sostenibles sota circumstàncies adverses quant a les condicions pressupostàries i demogràfiques.

En suma, s'espera que els projectes contribuïsquen a generar coneixement i base científica que ajude a conduir reformes en els programes nacionals.

Les subvencions concedides amb aquesta convocatòria permetran als Estats Membres (i) accedir al coneixement i l'experiència d'altres països i organismes internacionals, o (ii) obtenir proves empíriques necessàries per a realitzar comparacions a escala internacional i per a l'aprenentatge mutu. Concretament, les subvencions es poden aprofitar per a:

  • l'avaluació de l'estructura general de les polítiques socials, incloent-hi l'assignació de recursos i els ajusts subseqüents entre les diferents àrees de protecció social;
  • l'avaluació d'estratègies per a reformar la despesa o el finançament de la protecció social, amb una atenció especial a l'impacte de les reformes en la cobertura, adequació, despesa pública, efectes distributius i incentius de conducta;
  • l'intercanvi de bones pràctiques i experiències de reformes anteriors;
  • obtenció i anàlisi de dades que serveixen com a base per a realitzar comparacions a escala internacional, necessàries per a l'aprenentatge mutu i el disseny de polítiques amb base científica.

En qualsevol cas, els projectes s'han de basar en les experiències i capacitats disponibles al país beneficiari de la subvenció, així com contribuir a les mateixes. Es poden finançar, per exemple:

  • revisions nacionals per part d'organismes internacionals,
  • comissions de servei d'assessors polítics d'un altre país,
  • rebre i fer visites d'estudi a països amb experiències rellevants,
  • aportació de proves empíriques necessàries per a realitzar comparacions a escala internacional i l'aprenentatge mutu.

 

Entitats elegibles

El sol·licitant coordinador ha de ser una administració pública competent o una agència estatal autoritzada a implementar l'acció. La resta de sol·licitants, en cas d'haver-hi, poden ser entitats sense finalitat lucrativa de qualsevol tipus.

 

Pressupost

El pressupost total indicatiu disponible per a aquesta convocatòria és de 2.500.000 euros.

 

Durada dels projectes

La durada del projecte no hauria d'excedir els 24 mesos.

 

Cofinançament

La contribució econòmica de la Comissió Europea no pot superar el 80% dels costos totals elegibles del projecte. S'espera finançar amb aquesta convocatòria al voltant de 10 projectes.

 

Final del termini i presentació de propostes

Les propostes es presentaran de manera electrònica mitjançant l'aplicació en línia SWIM i també en paper a la direcció postal que figura a la convocatòria abans del 31 d'octubre de 2013.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics