EURORECERCA NÚM 1317 Data: 9 de gener de 2015

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria de NEURON sobre aspectes ètics, jurídics i socials de la Neurociència

neuron

L'era-net Neuron ha publicat una convocatòria de propostes, anomenada "Projectes europeus de recerca sobre aspectes ètics, jurídics i socials (ELSA) de la neurociència". L'objectiu principal d'aquesta xarxa de l'espai europeu de recerca és coordinar els programes de recerca nacionals dels estats europeus i països associats, en el camp de la neurociència clínica. Espanya hi participa a través de l'Institut de Salut Carles III (ISCIII).

A continuació se n'indiquen les principals característiques. El personal de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant l'adreça de correu operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621. El termini de presentació de propostes preliminars davant Neuron acaba el 9 de març de 2015. La informació completa es troba als webs següents:

Neuron: http://www.neuron-eranet.eu/en/555.php

ISCIII: http://www.neuron-eranet.eu/_media/NEURON_ELSA_2015_Eligibility_Spain_ISCIII_bearb.pdf

 

Temes convocats

  • Projectes de recerca col·laborativa i multinacional que aborden qüestions importants sobre aspectes ètics, filosòfics, jurídics i socioculturals relatius a la recerca neurocientífica i els avenços recents en aquest camp.

Vegeu-ne la descripció en el text de la convocatòria.

 

Candidats elegibles

Són elegibles per a l'ISCIII les universitats, els hospitals i establiments d'atenció sanitària públics del Sistema Nacional de Salut i els organismes públics de recerca. En cas que el grup de recerca espanyol siga el coordinador del projecte, també són elegibles els instituts de recerca sanitària i els CIBER.

 

Consorci i països participants

Hi participen agències finançadores de sis països: Alemanya, Bèlgica, Canadà, Espanya, Finlàndia i Portugal.

La convocatòria estableix que les propostes han de ser presentades per un consorci compost com a mínim de dos socis pertanyents a dos països diferents de la xarxa Neuron, amb un màxim de cinc socis, i un màxim de dos socis per país.

 

Pressupost

El pressupost total de l'ISCIII per a aquesta convocatòria és de 50.000 euros per a atorgar finançament a dos o tres grups de recerca. El pressupost aportat per cada una de les agències finançadores es pot consultar en el text de la convocatòria.

 

Despeses elegibles i finançament

  • despeses de personal per a contractes temporals (només quan el grup de recerca espanyol siga el coordinador),
  • costos directes (fungible, equipament petit, viatges)
  • subcontractació
  • costos indirectes (overheads) fins a un 21% de la subvenció de l'ISCIII

 

El finançament màxim de l'ISCIII és 20.000 euros (costos indirectes inclosos) per soci (30.000 euros si el soci espanyol és el coordinador del projecte). Si hi participa més d'un soci espanyol a la mateixa proposta, el finançament màxim de la part espanyola no hauria de sobrepassar els 30.000 euros per projecte (40.000 euros si un dels socis espanyols és el coordinador).

 

Durada del projecte

Els projectes poden tenir una durada màxima de tres anys.

 

Termini i presentació de sol·licituds

El procediment de presentació consta de dos fases. A la primera es presenta una proposta preliminar, amb data límit del 9 de març de 2015 a les 14.00 h. CET, i els consorcis que superen aquesta fase, seran invitats a presentar-hi la proposta completa.

Una vegada superat el procés de selecció transnacional, l'ISCIII invitarà formalment els organismes públics espanyols a presentar-se a la convocatòria d'Acció Estratègica en Salut.

Tota la informació d'aquesta convocatòria i l'eina de presentació de propostes en línia es troba en l'adreça web següent:

http://www.neuron-eranet.eu/en/555.php

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSALUT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSALUT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSALUT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics