EURORECERCA NÚM 1318 Data: 12 de gener de 2015

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria de SOLAR per a projectes d'energia

SOLAR

SOLAR és una xarxa de l'espai europeu de recerca (era-net) en el camp de la generació d'electricitat solar, és a dir, energia fotovoltaica (PV) i energia solar concentrada (CSP) o electricitat solar tèrmica (STE), formada per 20 agències nacionals finançadores de la recerca en 15 països. Espanya hi participa a través del Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO).

 

L'era-net ha publicat una convocatòria de propostes, els temes i prioritats de la qual estan en línia amb la Iniciativa Industrial Solar Europea (SEII). Celebraran un webinari informatiu (seminari en línia) el 10 de febrer de 2015, a les 12.00 h. CET. Les persones interessades a participar poden consultar la informació completa i un vídeo informatiu al web de SOLAR http://www.solar-era.net/joint-calls/

 

A continuació se n'indiquen les principals característiques. El personal de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant l'adreça de correu operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621. El termini de presentació de propostes preliminars davant SOLAR acaba el 27 de març de 2015. La informació completa es troba als webs següents:

Solar: http://www.solar-era.net/joint-calls/

MINECO: Annex Nacional Convocatòria

 

Temes convocats

Temes de la subconvocatòria PV3

  • PV3.1 Innovative processes and materials for inorganic thin-film cells & modules
  • PV3.2 Dedicated modules for BIPV
  • PV3.3 Grid integration and large-scale deployment of PV
  • PV3.4 High efficiency PV modules based on next generation crystalline silicon solar cells
  • PV3.5 Solar glass and encapsulation materials
  • PV3.6 Concentrator PV technology
  • PV3.7 Si feedstock, crystallization and wafering
  • PV3.8 Organic solar cells, perovskites and other emerging concepts

Temes de la subconvocatòria CSP3

  • CSP3.1 Cost reduction and efficiency increase in components
  • CSP3.2 Dispatchability through storage and hybridisation with conventional or renewable sources
  • CSP3.3 New heat transfer media for CSP plants
  • CSP3.4 Innovative thermodynamic cycles

Vegeu-ne la descripció de cada tema en el text de la convocatòria.

 

Candidats elegibles

Són elegibles per al MINECO les grans empreses, les PIME, els organismes públics de recerca i les organitzacions sense finalitat lucrativa. Aquests dos últims tipus d'entitats rebran la subvenció de MINECO mitjançant el programa de REPTES Accions de Programació Conjunta Internacional (APCI). Les grans empreses i les PIME no rebran finançament d'aquest programa però es poden presentar a les convocatòries del CDTI o del MINECO (REPTES COL·LABORA).

 

Consorci i països participants

Països participants: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França, Israel, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, Suècia, Suïssa, Turquia i Xipre.

La convocatòria estableix que les propostes han de ser presentades per un consorci compost com a mínim de dos socis pertanyents a dos països diferents de la xarxa.

 

Pressupost

El pressupost del MINECO per a aquesta convocatòria és el següent:

  • Finançament total per participant: fins a 40.000 euros anuals per a grups teòrics i de simulació. Subvenció total per projecte: fins a 55.000 euros anuals.
  • Finançament total per participant: fins a 77.000 euros anuals per a grups experimentals. Subvenció total per projecte: fins a 105.000 euros anuals.
  • Finançament total per participant en cada projecte: 80.000 euros

El pressupost aportat per cada una de les agències finançadores per a aquesta convocatòria es pot consultar en el text de la convocatòria.

 

Cofinançament

El percentatge màxim de finançament del MINECO és del 100% dels costos totals.

 

Durada del projecte

Els projectes tindran una durada màxima de tres anys.

 

Termini i presentació de sol·licituds

El procediment de presentació consta de dos fases. A la primera es presenta una proposta preliminar, amb data límit del 27 de març de 2015 a les 17.00 h. CET, i els consorcis que superen aquesta fase, seran invitats a presentar-hi la proposta completa.

Una vegada superat el procés de selecció transnacional, el MINECO invitarà formalment els organismes públics i organismes sense finalitat lucrativa espanyols a presentar-se a la convocatòria de REPTES Accions de Programació Conjunta Internacional.

Tota la informació i l'eina de presentació de propostes en línia es troba en l'adreça web següent:

http://www.solar-era.net/joint-calls/

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROENERGIA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROENERGIA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROENERGIA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics