EURORECERCA NÚM 1325 Data: 29 de gener de 2015

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria de la xarxa HERA: Usos del passat

HERA_Humanities

HERA, una xarxa formada per 23 països europeus que té l’objectiu d’enfortir les humanitats en l'Espai Europeu de Recerca i els programes marc de la Comissió Europea, ha inaugurat el seu tercer programa conjunt d’investigació (2016-2019), anomenat Usos del Passat, amb la publicació d’una convocatòria de propostes de projectes. Espanya forma part d’aquesta xarxa a través del Ministeri d’Economia i Competitivitat (MINECO).

 

A continuació se n’indiquen les dades bàsiques. El personal de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant l'adreça de correu operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621. El termini de presentació de propostes preliminars davant HERA acaba el 9 d'abril de 2015.

 

La informació completa es troba al web següent:

http://heranet.info/hera-jrp-documents-1

Temes convocats

El que segueix és un text abreujat. Vegeu-ne la descripció sencera del tema de recerca en el text de la convocatòria.

  • Usos del passat, tot incloent-hi la seua relació amb qüestions clau com ara la solidaritat i la confiança, tenint en compte les connexions explícites amb els debats o processos de canvi europeus passats o actuals. Examinar quines accions es promouen, es mobilitzen i es legitimen en la societat, i quins mecanismes i motius subjauen en el treball de comprensió històrica – en l'art, el cinema, la literatura, el teatre, els mitjans de comunicació i les xarxes socials, paisatges, espais públics, idiomes, filosofia i religions, així com en la recerca, l'educació, la política, l'economia i el periodisme.

 

Candidats elegibles

MINECO només finançarà les següents entitats: universitats i centres públics de recerca, organismes de recerca privats sense finalitat lucrativa que desenvolupen la seua activitat a Espanya, i centres tecnològics.

 

Consorci i països participants

Hi participen agències finançadores dels països següents: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Estònia, Espanya, Finlàndia, Islàndia, Itàlia, Irlanda, Letònia, Lituània, Luxemburg, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Suècia i Suïssa.

La convocatòria estableix que les propostes han de ser presentades per un consorci compost com a mínim de quatre entitats pertanyents a quatre països diferents de la xarxa HERA.

 

Pressupost

El presupost total de la xarxa HERA per a aquesta convocatòria és de 21.000.000 euros. Cada proposta de projecte pot sol·licitar un màxim de 1.200.000 euros.

 

Cofinançament

El finançament màxim del MINECO és 100.000 euros per entitat espanyola (200.000 euros si és la coordinadora del projecte). Si hi participa més d'una entitat espanyola a la mateixa proposta de projecte, el finançament màxim de la part espanyola no pot sobrepassar els 200.000 euros (250.000 si una d'elles és la coordinadora).

 

Són elegibles les categories de despeses següents:

  • despeses de personal per a contractes temporals (excloses les beques),
  • costos directes (fungible, equipament petit, viatges, altres despeses)

Els costos indirectes (overheads) no són elegibles.

 

Durada del projecte

Els projectes poden tenir una durada màxima de 36 mesos, començant en juny de 2016 i acabant en juny de 2019 com a màxim.

 

Termini i presentació de sol·licituds

El procediment de presentació consta de dos fases. A la primera es presenta una proposta preliminar, amb data límit del 9 d'abril de 2015 a les 19.00 h. CET, i els consorcis que superen aquesta fase, seran invitats a presentar-hi la proposta completa, amb data límit en octubre de 2015.

 

Tota la informació d'aquesta convocatòria i l'eina de presentació de propostes en línia, així com l'eina de cerca de socis, es troba en l'adreça web següent:

http://heranet.info/hera-jrp-documents-1

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics