EURORECERCA NÚM 1339 Data: 12 de març de 2015

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria 2015 Beques Marie Sklodowska-Curie IF (individuals) d'Horitzó 2020

h2020

La Comissió Europea ha publicat, amb data 12 de març de 2015, les convocatòries anuals de beques individuals Marie Sklodowska-Curie (Individual Fellowships, IF) de mobilitat d'investigadors i investigadores, pertanyents al pilar de Ciència Excel·lent del programa marc europeu de recerca, Horitzó 2020. El termini de presentació de propostes acaba el dia 10 de setembre de 2015.

A continuació se n'indiquen les principals característiques de la convocatòria. La informació completa i presentació de sol·licituds en línia es troba al Portal del Participant en l'adreça següent:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/calls/h2020-msca-if-2015.html

El personal de la Universitat de València amb interès per presentar una sol·licitud a la Comissió Europea, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant l'adreça de correu operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621.

 

BEQUES MARIE-SKLODOWSKA CURIE INDIVIDUALS (IF)

Pilar de Ciència Excel·lent. Horitzó 2020

Pressupost total indicatiu: 215.000.000 euros

Data d'acabament del període de presentació de propostes: 10 de setembre de 2015 a les 17.00 h. (hora local de Brussel·les)

Codi de les beques individuals Marie-Sklodowska Curie europees: MSCA-IF-2015-EF

Codi de les beques individuals Marie-Sklodowska Curie globals: MSCA-IF-2015-GF

 

Les beques individuals Marie-Sklodowska Curie estan orientades als millors i més prometedors científics de tots els camps del coneixement, per a treballar en els Estats membres de la UE o països associats, concedides segons les sol·licituds presentades conjuntament per la investigadora o l'investigador i la institució d'acollida. L'objectiu n'és ampliar el potencial innovador i creatiu dels investigadors experimentats que volen diversificar les seues habilitats individuals pel que fa a l'adquisició de competències interdisciplinàries mitjançant la formació avançada i la mobilitat internacional i intersectorial.

 

Les beques donen els científics i les científiques l'oportunitat d'adquirir i transferir nous coneixements i de treballar en un context europeu (Estats membres de la UE i països associats) o fora d'Europa. Les accions Marie-Sklodowska Curie també donen suport per a la tornada a Europa (des d'un país estranger, anomenat en termes administratius "tercer país") d'investigadors i investigadores que ja han treballat ací prèviament. Així mateix, les beques ajuden a reprendre, desprès d'un període d'inactivitat, la carrera investigadora de científics i científiques que demostren un gran potencial, tenint en compte la seua experiència laboral.

 

Les beques individuals poden ser europees o globals. Les europees es duen a terme en els estats membres de la UE o països associats, i van adreçades a investigadors i investigadores que es desplacen dins d'Europa, o que vinguen a Europa des de l'estranger. Les globals es basen en una comissió de serveis per a treballar entre 1 i 2 anys en un tercer país i una fase de retorn obligatòria de 12 mesos en una institució d'acollida (la institució beneficiària) establida en un estat membre de la UE o país associat.

La tornada i la reintegració de científics des de l'estranger per a ocupar un lloc d'investigador en un país europeu, incloent-hi el seu país d'origen, s'avalua en un panel de reintegració (RI) multidisciplinari i separat de la resta. Per als investigadors que volen reprendre la carrera investigadora desprès d'un període d'inactivitat també hi ha un panel multidisciplinari separat (CAR).

 

Regla de mobilitat: en la data d'acabament del termini de presentació de propostes, els investigadors no han d'haver desenvolupat la seua activitat principal (treball, estudis, etc.) en el país de la institució d'acollida durant més de 12 mesos en els 3 anys immediatament anteriors a la data de referència. El servei militar obligatori o estades curtes, com ara vacances, no es tenen en compte. Els investigadors i les investigadores poden ser de qualsevol nacionalitat. Les investigadores i els investigadors han de complir la regla de mobilitat en el país on es gaudeix la beca europea, excepte en la fase obligatòria de retorn de les beques globals.

Respecte dels panels per a reprendre la carrera (CAR) i de reintegració (RI), els investigadors no han d'haver residit o desenvolupat la seua activitat principal al país de l'organisme d'acollida durant més de 3 anys en els 5 anys immediatament anteriors a la data d'acabament del termini de presentació de propostes.


Durada de la beca: de 12 a 24 mesos (més 12 mesos de la fase de retorn a Europa en el cas de les beques globals)

El beneficiari de la beca serà una entitat establida en un estat membre de la UE o País Associat que contracte a la investigadora o investigador durant el projecte.

Investigadors experimentats són els que, en la data d'acabament del termini de presentació de propostes, estan en possessió del títol de doctor o que tenen una experiència mínima de quatre anys a temps complet equivalent. L'experiència investigadora a temps complet equivalent es mesura des de la data en què un investigador o una investigadora va obtenir el títol que permet formalment emprendre un doctorat.

Pla de Desenvolupament Professional. La persona supervisora i la persona investigadora han d'establir conjuntament un Pla de Desenvolupament Professional que incloga, a més dels objectius científics, les accions formatives de l'investigador i les seues necessitats professionals, com ara la formació en transferència, planificació de publicacions i participació en congressos.

Documents de suport. Els documents que es sol·liciten per a determinar la capacitat operativa són els següents:

  • Currículum de l'investigador o investigadora
  • Descripció de qualsevol infraestructura significativa o principal equipament tècnic rellevant per al projecte proposat
  • Descripció de les organitzacions col·laborades que no estan representats com a beneficiaris, però que contribuiran en qualsevol cas a l projecte

Criteris d'avaluació i condicions econòmiques. Vegeu-ne al Programa de Treball i la Guia del Sol·licitant.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics