EURORECERCA NÚM 1351 Data: 8 de maig de 2015

SUBSCRIPCIONES

 

 

Prepara't per a la primera convocatòria d'INTERREG EUROPE

interreg europe

 

El programa INTERREG EUROPE (2014-2020), successor d'INTERREG IVC, està a punt d’aprovar-se i de publicar la primera convocatòria de propostes de projectes a mitjans de juny. La convocatòria disposarà d’un terci del pressupost global FEDER del programa (al voltant de 107,5 milions d’euros d'un total de 359 milions per al període 2014-2020).

 

Atès que es preveu un mes de termini per a la presentació de sol·licituds, un esborrany del programa i de les característiques de la convocatòria està a l’abast dels futurs participants per a que puguen anar preparant els seus projectes.


Pots accedir a tota la informació i documents rellevants mitjançant l’adreça següent:

http://www.interreg4c.eu/interregeurope/callforproposals/

 

A continuació se n’indica breument quin tipus de projectes i d’activitats cofinança INTERREG EUROPE. El personal investigador de la Universitat de València que estiga interessat en presentar una proposta, ens pot contactar a traves del nostre correu electrònic operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621.

 

INTERREG EUROPE


INTERREG EUROPE té com a objectiu contribuir a que les regions europees dissenyen i implementen polítiques i programes regionals d'una manera més efectiva, per mitjà del suport als intercanvis d'experiències, coneixements i bones pràctiques entre els agents principals de diferents regions europees.

 

El programa cobreix tot el territori de la Unió més Noruega i Suïssa, i està cofinançat per FEDER amb un pressupost de 359 milions d'euros per al període 2014-2020.

 

Abordarà quatre eixos prioritaris:

  • Reforç de la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació
  • Augment de la competitivitat de les pime
  • Suport a la transició cap a una economia baixa en carboni en tots els sectors
  • Protecció del medi ambient i promoció de l'eficiència de recursos

La descripció de les prioritats i objectius específics dels eixos temàtics es pot consultar al document Termes de referència.

 

Projectes

INTERREG EUROPE dona suport a projectes de cooperació entre regions. Es tracta de projectes on un mínim de tres països treballen junts en qüestions comuns sobre polítiques regionals, compartint experiències i bones pràctiques, amb la finalitat d’incorporar a la política els coneixements adquirits com a fruit de la cooperació.

 

L’objectiu n’és millorar el funcionament dels instruments regionals de les regions participants, concretament els programes de Fons Estructurals europeus per a l'Ocupació i el Creixement, però també els programes pertanyents a l'Objectiu de Cooperació Territorial. Si una regió decideix no centrar-se en els programes de Fons Estructurals, el projecte hauria de contribuir a millorar-ne el funcionament de l’instrument propi de la regió. En qualsevol cas, almenys la meitat dels instruments abordats per les regions d’un projecte ha d’estar relacionat amb els programes de Fons Estructurals.

 

La durada del projecte serà d’entre tres i cinc anys.

 

Elegibilitat dels beneficiaris

Els beneficiaris del finançament d’INTERREG EUROPE poden ser administracions públiques, organismes públics i entitats privades sense finalitat lucrativa.

 

La participació de les autoritats competents en el projecte és essencial per a maximitzar l’impacte sobre les polítiques regionals i locals al llarg de la UE. La participació directa d’aquestes autoritats és per tant un prerequisit per a la presentació de la proposta. Si no hi són presents com a socis en el projecte, s’ha de presentar una carta de suport signada per les autoritats competents.

 

Activitats

  • Intercanvi de coneixements i experiència
    Visites de camp, seminaris temàtics, tallers, revisió per parells, intercanvis de personal, estudis temàtics conjunts, reunions amb els grups d’agents participants, participació en activitats de la plataforma d’aprenentatge de polítiques, desenvolupament conjunt de plans d’acció.
  • Comunicació i difusió
  • Gestió i coordinació

Consulteu la descripció detallada al document-esborrany del Manual de Programa.

 

Pressupost i cofinançament

El pressupost de la convocatòria és 107,5 milions d’euros.

 

El percentatge de cofinançament per part de FEDER és del 85% en cas que el beneficiari siga un organisme públic, i del 75% en cas que el beneficiari siga una entitat privada sense finalitat lucrativa. (Consulteu al document Termes de referència els casos particulars dels participants de Noruega i Suïssa).

 

Presentació de propostes

Les propostes de projecte (que han d'estar redactades en anglès) es presentaran en línia (www.iOLF.eu) abans de l’acabament del termini. Una còpia en paper de la proposta s’ha d’enviar també per correu postal a INTERREG EUROPE a l’adreça indicada a la convocatòria.

 

 

 

Este mensaje se ha distribuido a la lista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Para subscribirse, envíe un mensaje a la dirección listserv@listserv.uv.es con el texto siguiente: subscribe EURORECERCA Nombre Apellidos. Para cancelar la subscripción, envíe un mensaje a la dirección listserv@listserv.uv.es con el texto: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Más información: operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics