EURORECERCA NÚM 1401 Data: 18 de desembre de 2015

SUBSCRIPCIONS

   

 

Convocatòries 7 i 8 d'IMI


imi

La Iniciativa de Medicaments Innovadors (IMI) treballa per a millorar la salut mitjançant la dinamització del desenvolupament de fàrmacs innovadors i del seu accés per part dels pacients, especialment en àrees on existeixen necessitats mèdiques o socials que no estan cobertes. IMI facilita la col·laboració entre els principals agents de la recerca sanitària, com ara les universitats, la indústria farmacèutica i altres indústries, les PIME, organitzacions de pacients i agències reguladores.

IMI està formada per la Unió Europea i la indústria farmacèutica, representada per la Federació Europea d’Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA). A través del programa IMI2, IMI té un pressupost de 3.300 milions d’euros per al període 2014-2020. La meitat prové del programa marc europeu de recerca i innovació, Horitzó 2020, i l’altra meitat prové de grans empreses, la majoria del sector farmacèutic, que no reben finançament europeu, però contribueixen en espècie als projectes, per exemple, amb recursos humans o facilitant l’accès a les seues infraestructures.

IMI ha publicat hui dues convocatòries de propostes, una relativa a l’Ebola, i l’altra sobre set temes de recerca, que inclouen dos en Big Data. IMI invita els consorcis de recerca a presentar propostes de projectes en els temes científics que hi figuren més avall. Hi poden participar les PIME, organismes d'educació secundària i superior, organismes sense finalitat lucrativa, el Centre Comú de Recerca (JRC) i organismes internacionals d'interès europeu.

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte, pot contactar amb la nostra oficina per tal d'obtenir major informació i assessorament, mitjançant el nostre correu electrònic operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

IMI celebrarà en gener de 2016 webinaris (seminaris en línia) sobre els temes de recerca de les noves convocatòries 7 i 8, així com sobre les seues normes de funcionament i participació. La informació i el calendari dels webinaris estan disponibles en aquest enllaç, on també es pot fer la inscripció en línia.

 

A continuació resumim les dades bàsiques. Tota la informació està disponible mitjançant l'enllaç següent:

http://www.imi.europa.eu/content/press-release-7th-8th-call-launch

 

DADES BÀSIQUES

Codi Convocatòria 7: H2020-JTI-IMI2-2015-07-two-stages

http://www.imi.europa.eu/content/stage-1-18

Codi Convocatòria 8: H2020-JTI-IMI2-2015-08-single-stage

http://www.imi.europa.eu/content/imi-2-call-8

 

Temes convocats

Convocatòria 7

  • Topic 1: Validation of translational imaging methods in drug safety assessment (TRISTAN)
  • Topic 2: Identification of druggable targets modulating misfolded proteins in Alzheimer's and Parkinson's disease
  • Topic 3: Pathological neuron-glia interactions in neuropathic pain
  • Topic 4: Dry age-related macular degeneration: Development of novel clinical endpoints for clinical trials with a regulatory and patient access intention
  • Topic 5: A comprehensive 'paediatric preclinical POC platform' to enable clinical molecule development for children with cancer
  • Topic 6: Coordination and Support Actions (CSA) for the Big Data for Better Outcomes programmes
  • Topic 7: Increase access and use of high quality data to improve clinical outcomes in heart failure (HF), atrial fibrillation (AF), and acute coronary syndrome (ACS) patients (Part of the IMI2 Big Data for Better Outcomes Programme)

Convocatòria 8

  • Ebola and other filoviral haemorrhagic fevers (Ebola+) programme: future outbreaks

 

Tipus d'acció

Convocatòria 7: Accions de recerca i innovació (RIA) i Accions de coordinació i suport (CSA)

Convocatòria 8: Accions de recerca i innovació (RIA)

 

Pressupost indicatiu

Convocatòria 7

Pressupost indicatiu per part d'IMI2: 46.802.000 euros.

Pressupost indicatiu per part de l'EFPIA i Socis Associats: 46.802.000 euros.

Convocatòria 8

Pressupost indicatiu màxim per part d'IMI2: 70.000.000 euros.

 

Cofinançament

Una taxa única de reemborsament d'un màxim del 100% dels costos elegibles s'aplicarà per acció per a totes les activitats finançades en les Accions de Recerca i Innovació (RIA) i en les Accions de Coordinació i de Suport (CSA). La taxa màxima es fixarà en el Pla de Treball Anual d'IMI2.

 

Consorci

Per a participar, els consorcis han d'estar compostos per almenys tres entitats independents entre si, cadascuna establerta a un diferent Estat Membre o país associat.

 

Durada indicativa dels projectes

Convocatòria 7: Temes 1, 5, i 7, 60 mesos; tema 2, 48 mesos; tema 3, 36 mesos; tema 4, 5 anys; tema 6, 24 mesos.

Convocatòria 8: Les propostes han d'incloure una durada proposada de l'acció d'acord amb les activitats i el pla de treball.

 

Terminis i presentació de sol·licituds

La presentació de propostes de la convocatòria 7 segueix un procediment en dues fases (la primera fase consisteix en una presentació preliminar i les seleccionades seran invitades a presentar-hi les propostes completes) mentre que la convocatòria 8 és en una sola fase.

La presentació es farà exclusivament de manera telemàtica mitjançant l'eina electrònica d'IMI, que rep el nom de SOFIA.

El termini de presentació de la primera fase de la convocatòria 7 acaba el 17 de març de 2016 a les 17.00 h. (hora local de Brussel·les). El termini de presentació de la convocatòria 8 és continu fins a l'any 2018, amb diverses dates de recollida de propostes per a l'avaluació: 16 de març i 15 de setembre de 2016, 16 de març i 14 de setembre de 2017, i 15 de març de 2018, totes a les 17.00 h. (hora local de Brussel·les).

 

Tota la informació i presentació en línia:
http://www.imi.europa.eu/content/press-release-7th-8th-call-launch

Convocatòria 7 http://www.imi.europa.eu/content/stage-1-18

Convocatòria 8 http://www.imi.europa.eu/content/imi-2-call-8

 

*** Eina per a trobar socis de projectes d'IMI: http://www.imi.europa.eu/content/partner-search

*** Canal d'IMI a YouTube: http://www.youtube.com/user/imichannel

***Webinaris d'IMI: http://www.imi.europa.eu/events/2015/12/15/webinars-imi-2-calls-7-and-8

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSALUT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSALUT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSALUT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics